Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama problemowa jak nic

Jest na beblonie pepti... skaza białkowa...czy zmienić mleko już na normalne ??

Polecane posty

witajcie moj acórka za tydzień skończy 6 miesięcy i ma skazę białkową. dzisiaj byłam po receptę po mleko i okazało się że już straciło ważność zaświadczenie od alergologa. I powiedział abym kupiła zwykłe bebiko i dała i jak wrazie co wysypie to aby znowu udać się do alergologa i po zaśwadczenie. Już zama nie wiem co robić ? W środe chcę podać jej gluten i została mi tylko jedna puszka więc jak ją wysypie to nie będę wiedziała przez co co mi radzicie ?

Gość pergolka
jakie córka miala objawy skazy? bo moja ma 4 mies ma obsypana buzie i kazdy mówi ze to co innego. moge ci wyslac zdjecia na maila zebys porównala ze swoim dzieckiem

Gość łojojojojć
spróbuj tak jak mówil ci doktor najwyżej pójdziesz do alergologa i już ale na początek kup 1 puszkę pepti i miejszaj z bebiko czyli na 180 idzie 6 łyżek pepti to ty zrób że 5 pepti a 1 bebiko

up

Gość czekoladkaa milkaa
ja bym poszła po zaświadczenie już żeby nie mieszać wprowadzania glutenu ze zmianą mleka. A tak w ogóle to czeka was zmiana z bebilon 1 na 2 i to już będzie zamieszanie

Jeśli to naprawdę skaza to zapomnij ze po pol roku dziecku przeszlo.. Wg mnie i mojego alergologa dieta bezmleczna do 2rz a pierwsze prowokacje z mlekiem po roku. Ja probowalam po roku i dalej skaza, potem co kilka mcy i w koncu jakoś po 18-19 mcu się udalo i je serki jogurty i nawet produkty że zwyklego mleka jak budyn. Ale u nas byly objawy że strony ukladu pokarmowego tj biegunki. A co do glutenu to u dzieci z alergia też powinno się wprowadzac pozniej a nie w 7 mcu. Ale tu kazdy lekarz ma inne zdanie bo moja w przychodni też chciala wprowadzac a ja się nie dalam i sluchalam alergolog.

własni eu mnie pediatra kazała podawać gluten już po 4 miesiącu ale powiedziałam że dopiero po 6 ok i tak zrobię pójdę do alergologa ale do innego ;/ bo do tego co ja chodziłam to niestety... ale okazał się totalną klapą ponieważ zapłąciłam 85 zł ostatnio i kazała mi zmienić mleko na ha i córka jeszcze wtedy miała 5 miesięcy a on akaząla kupić po 6 ;/ oj szkoda gadać

Gość mamama27
my do roku byliśmy na nutramigenie - potem na bebiku ha - zwykłe bebiko po 2 urodzinach

Gość peptiii2
Ja tez mialam niedawno problem z receptą na pepti bo zaswiadczenie nieaktualne. Ja bałam sie ryzykowac a mala ma 8 miesięcy. poprosiłam o recepte na 5puszek płatnych 100 % i w tym czasie udałam się do alergologa po zaswiadczenie. Moja mała moze i nie ma alergii to nie jest pewne i wolimy poczekac do 10 miesiecy wg zalecen naszego alergologa zrobimy prowokacje jogurtem i dopiero wtedy przejdziemy na bebiko ha. Nie ryzykuj- wykup najwyzej pare puszek na 100%. a jak bebiko uczuli, to od nowa bedziesz walczyc z wysypką, bólami brzucha, śluzem w kupie?? Zrób prowokację glutenem i dopiero wtedy zmieniaj mleko. A swoja drogą to u nas przejście z pepti 1 na 2 nie miało żadnych niepokojących problemów

Gość ja kupilabym
pepti za 100% ceny.i w tym czasie umwoila sie do alergologa.