Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiedźma_z_lasu

Zostawiłam dzieci u dziadków. Jestem SZCZĘŚLIWA!

Polecane posty

Przelot_em... ty jakas dziwna jestes... mam wrazenie, ze czepialska i wszystko cie wkurza... po co te wielkie slowa: chcialam obwiescic na kafeterii... tak, chcialam sobie z kims moze popisac, a od czegos trzeba zacza, nie? ;-) poza tym ktos tu slusznie zaznaczyl, ze od pracy jest urlop, a od dzieci odpoczynek sie nie nalezy? kim ty jestes? cierpietnica, bo tak chcesz, masochistka? czy moze jestes skazana na bycie matka 24/7? a moze nie jestes matka??? Ja jestem czlowiekiem, z krwi i kosci, ze swoimi potrzebami, zaletami i wadami.... Wg Ciebie mam wszedzie chodzic z 3 moich dzieci? do sklepu, gdzie musze je rozbierac, bo goraco, potem zaraz ubierac, do fryzjera, gdzie mialyby wdychac chemikalia, do kosmetyczki, u ktorej mialyby sie nudzic..... a jezeli w tym czasie fajnie bawia sie z dziadkami a dziadkowie z nimi, a ja sie relaksuje, to zle???? A moze boli cie to, ze dzisiaj, zamiast pojsc do sklepu albo zapierdzielac ze scierą, leze sobie bezczynnie na sofie któraś godzinę z rzędu??? Dla Twojego spokoju poinformuję Cię, ze nie dzieje się tak często, więc spij spokojnie...

Gość ja mam 15 mies. synka
daje go do babci 2-3 razy w tygodniu na 8 godzin. ale ja pracuje na pol etatu w domu. Mam cisze, spokoj, moge w spokoju pracowac, posprzatac, wyrwac sie do galerii na ciuchy. zyc nie umierac. nie wiem jak radzą sobie matki bez dodatkowej pomocy

Wiedźma_z_lasu ja też miałam się wziąć za sprztanie i miałam na zakupy pojechać, a puki co usiadłam i siedzę. Tak rzadko mogę słyszeć ciszę :) tu pies gdzieś szczeka, u sąsiada muzyka gra, bardzo mi było dzisiaj tego wyciszenia potrzeba.

saint-gobain ... ja tez bardzo potrzebowałam takiego spokoju, dtąd ten podrzut dzieciaków :-P ale mój spokój pomału sie kończy :-) niedługo zjadą :-D

saint-gobain... dopiero doczytałam Twoje słowa z poprzedniej strony... czuję i uważam dokładnie tak samo.... prowadzenie domu z dziećmi bardzo nuży.... ja tak żyję od kilku lat, ale do września tylko. We wrześniu ruszam na pół etatu do pracy, mam nadzieję, ze odżyję ;-)

Mój wróci za jakieś 2 godz. Także teraz musze wszystko w przyśpieszonym tempie zrobić. Będę płacić za ten słodki odpoczynek :) Dom wygląda jak pobojowisko a w sklepie też mi trochę zejdzie także z naładowanymi akumulatorami uderzam do dalszej walki. Pozdrawiam.

Gość A ja mam 56
i nie rozumiem tych stękających i udających cudonych mamus których tak bulwersuje autorka i podobne wypowiedzi. Swoje dzieci owszem wychowalam sama z meżem i dlatego wiem co to znaczy "odsapnąć" od kochanych pociech tydzień, dwa czy trzy. To jest zupełnie normalne i naturalne że chcemy odpoczynku. Teraz mam 3 wnuczat i ile mogę to pomagam, chociaz są daleko ode mnie, ale wiedza że zawsze dzieci mogą na mnie liczyć. Pracowałam ponad 33 lata, a teraz ten czas jest wlasnie dla nich. Tak że naburmuszone mamuśki przestańcie stekać, że jak to można dziecko oddać żeby samemu sie pobyczyć. Można i tak dziewczyny trzymajcie, to wam się poprostu należy