Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak z ciekawości zakładam

czy jest ktos kto używa tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

jest ktoś kto jeszcze używa tabletek anty bez dodatkowych zabezpieczeń? Co czytam jakies tematy o tej tematyce to okazuje się że znacząca większość używa przy tabletkach gumek, stosunków przerywanych, globulek, albo już tak abstrakcyjnie nawet liczą dni płodne. Rozumiem jak sie zapomni ale żeby zawsze.

Gość olunia1234
Ja używam tabletki Qlaira i często zapominam ją brać o podobnej porze:) i nie stosuję żadnych dodatkowych zabezpieczeń bez przesady... może kochajmy się przez 2 kołdry:D Mamy XXI wiek i teraz tabletki są tak zrobione że naprawdę zabezpieczają po co mieć jeszcze inne zabezpieczenia?? jak bym miała używać prezerwatywy i jeszcze kalendarzyka to chociaż nie trułabym się tabletkami ale że jestem leniwa to kalendarzyk odpada a w gumce mało komfortowo więc tabletki są jak dla mnie super;)

no właśnie też tak uważam że jak się używa gumek czy innych zabezpieczeń to po co sie truć dodatkowo, albo jak sie juz używa tabletek to po co jeszcze przez gumę. No chyba że się zapomni albo obawia się chorób to wtedy zrozumiałe. Jak czytam to czy inne fora to właśnie mam wrażenie że wszystkie pary jak idą do łóżka to wytaczają cała artylerię jak na wojnie byleby tylko nie zajść. A ja i tak uważam że jak ktoś ma mieć pecha (albo szczęście) to i tak taka artyleria nie pomoże.

Używałam tabletek Cilest prawie 4 lata bez żadnych przerw.Zawsze brałam regularnie, prawie co do minuty i jakoś nie zaszłam w ciąże. Każdy myśli że zajść w ciąże jest tak łatwo a wcale tak nie jest Teraz już nie biorę i się strarm się o dziecko i narazie bezskutecznie. więc śmiało możesz używać tylko tabletek bez żadnej innej artylerii:)

Gość kasiunia9876
Nie rozumiem w takim razie po co brać tabletki, skoro stosuje się i tak dodatkowe metody zabezpieczenia. Ja ich nie biorę, określam sobie dni płodne przy pomocy afrodyty. To wystarczy. W dni płodne po prostu się zabezpieczamy. Metoda na pewno zdrowsza.

Gość majeczka h.
Brałam tabletki 2 lata i nigdy nie zabezpieczałam się dodatkowo. Przecież po to je brałam, żeby robić to kiedy chcę bez schizów, że nie mogę :)

Gość opiopi
Olunia 1234 i jak się czujesz po Qlairze?

Gość Perw z doskoku XV
Przez ostatnie dwa lata kiedy biorę tabletki dwa razy stosowałam prezerwatywy. Raz jak zapomniałam dwóch tabletek pod rząd i drugi raz kiedy brałam antybiotyk przez dwa tygodnie. Dodatkowe zabezpieczenia stosują tylko osoby, które w ogóle nie pojęcia o mechanizmie działania tabletek i nie dojrzały do seksu.