Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona karta

Porada prawna

Polecane posty

Gość zagubiona karta

Jest taka sytuacja. Kolega 31.12.2011 zgubił kartę do bankomatu. Tego samego wieczoru co zgubił zadzwonił do banku aby zablokować konto. Pani coś tam zrobiła i powiedziała że konto jest zablokowane. Wszystko wydawało się okej. Po 2 tyg przyszła nowa karta. Zrobił z niej przelew (pieniądze mu zabrało a przelew nie doszedł). Wszedł sprawdzić o co chodzi na bankowość internetową. Wtedy się okazało, że konto w ogóle nie zostało zablokowane i osoba która znalazła kartę wykonywała z niej przelewy, anulowała płatność rachunku i zamówiła nowy telefon. Zabrało mu z konta ponad 1,5tyś zł. Co teraz z tym? Jeśli to wina tej baby z banku która powiedziala ze konto zostało zablokowane a tak na prawde nie było. Co można z tym zrobić? Pieniądze muszę odzyskać ponieważ to wina pani z banku a nie jego. Pozdrawiam.

Gość a dlaczego ty musisz
odzyskać pieniadze a nie kolega?

Gość zagubiona karta
Napisałam kolega, ale dotyczy to mojego chłopaka. Już lepiej ? Jakieś sensowniejsze odpowiedzi od powyższej?

Gość a dlaczego ty musisz
a piest trącał czy chłopak czy kolega , mnie interesuje to, że piszesz , że TY musisz odzyskać pieniądze :D

Gość ja bym cie na jego miejscu
A jak ktoś wykonywał operacje na koncie nie znając numeru konta ani pinu?

Gość zgubiona karta
Osoba inteligentna by się domyśliła, ze może chodzić także o moje pieniądze jeśli o tym piszę. Ale to nie ważne.

Gość zagubiona karta
ja bym cie na jego miejscu - na prawde nie mam pojęcia. Wiem tylko jakie sa tego konsekwencje.