Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dośka44

woda prozdrowotna Potencjalka

Polecane posty

Czy któraś z Was już może coś o tej wodzie powiedzieć...? ponoć rewelacyjna ! Popijam ją od 3 miesięcy, skóra jest jakby bardziej miękka....wodę kupiłam na olena .pl

Gość divaaaaa
właśnie szukałam info na temat tej wody i trafiłam tu, ale widzę, że potencjałka nie jest powszechnie znana, a szkoda, bo podobno całkiem dobra :>

Gość polecam potenacjalke
ja moge polecic w 100%, pierwszy raz pilam w Kowarach, kilka butelek wzielam ze soba i od tamtego czasu pije potencjalke regularnie, zamawiam na ich stronie. zero przeziebien czy grypy, podczas gdy wszyscy wokol chorzy :)

Gość divaaaaa
a to właśnie w Kowarach ona ma źródło?

Gość polecam potencjalke
tak, zrodlo ma w Kowarach i tam tez m.in. mozna ja kupic. ja bylam w spa jelenia struga, gdzie dowiedzialam sie o potencjalce. ogolnie nie wierze w jakies sciemy typu woda, ktora dziala cuda, ale nasluchalam sie w jeleniej strudze tyle dobrego o niej od przypadkowych kuracjuszy, ze postanowilam sprobowac i nie zaluje ani troche ;)

Gość a tak z ciekawosci
czym sie ta woda rozni od innych dostenych na rynku?

Gość brygida.aaa
zajrzyj na strone tej wody www.potencjalka.pl, tam masz wszystko napisane. rozni sie przede wszystkim tym, ze jest to woda antyoksydacyjna

Gość zdziwienie2
ta woda jest w kartonach? :P

Gość kartonove
to jest dość zrozumiałe, bo jeśli woda ma trzymać wartości takie same jak u źródła, to nie można dopuścić do niej światła ;)

Gość zdziwienie2
a co ta woda ma takiego? inne sa normalnie nalewane przeciez do plastikowych butelek, a jakies wartosci mineralne maja

Gość hehaaaeaa
Uśmiałam się jak norka czytając te bzdury :D "Zawiera Wodór (H2), który natychmiast likwiduje nadmierną ilość wolnych rodników". :D:D:D:D:D KAŻDA woda zawiera wodór, bo, jakby ktoś przespał lekcje chemii w podstawówce, wzór chemiczny wody to H2O.

Gość hehaaaeaa
P.S: "Na Ziemi wodór w postaci cząsteczkowej występuje w górnej warstwie atmosfery (0,9%)." http://pl.wikipedia.org/wiki/Wod%C3%B3r#Wod.C3.B3r_cz.C4.85steczkowy Tylko i wyłącznie. No ale jak ktoś lubi płacić za bzdury do droga wolna.

Gość fgfdgadf
Ta woda Potencjalnie ma prozdrowotne właściwości. Jak każda inna zresztą. Nie da się bez wody żyć, przynajmniej niezbyt długo.

Gość Ten Kacper
Nie rozumiem skąd te głupie komentarze. Oczywistym jest, że by przedłużyć życie (zachować zdrowie jak najdłużej) nasz ustrój potrzebuje najbardziej efektywnej ochrony przeciw rodnikowej, a taką ochronę daje nam jedynie kwintesencja wszystkich antyoksydantów cząsteczkowy wodór H2. Jest on dostarczany w najprostszy sposób poprzez picie nasyconej wodorem wody. W odróżnieniu od innych antyoksydantów ma on zdolność swobodnego przemieszczania się do wnętrza komórek, w tym także do samych mitochondriów. Jest szczególnie skutecznym „wymiataczem najgroźniejszych dla nas rodników hydroksylowych. Pijąc wodę zredukowaną o ujemnym potencjale Redox (np. Potencjałka lub bogatą w wodór źródlaną wodę Aox ze Zdroju Jeleniej Strugi) wprowadzany do krwiobiegu (pamiętajmy krew i limfa w ogromnej części to woda) wodę w postaci drobnokrystalicznych klastrów cząsteczek H2O, pomiędzy którymi znajduje się wodór cząsteczkowy H2 najbardziej aktywny antyoksydant. Antyoksydanty roślinne nie dostarczają komórce wodoru cząsteczkowego pasywnego, mogącego długo czekać na najbardziej reaktywne rodniki lecz wodór atomowy uwalniany pod wpływem kontaktu z rodnikiem i mający „żywotność liczoną zaledwie w nanosekundach. Wodór cząsteczkowy H2 jest pasywny, nie bierze udziału w żadnych reakcjach biochemicznych ustroju. Wodór H2 wnika po wypiciu wody zredukowanej (z ujemnym potencjałem Osydo-redukcyjnym Redox) przez ścianki przewodu pokarmowego, a następnie rozpuszcza się, już zupełnie biernie, w osoczu i krwinkach.

Gość Ten Kacper
Zresztą polecam wejść na stronę www.potencjalka.pl w zakładkę badania naukowe i tam poczytać więcej. Notatka na temat wodoru na Wikipedii jest dość lakoniczna i raczej wiele nie wyjaśnia ;)

Gość beata rys
potencjalka aox jest polecana przy chemioteriapii cispaltyna, dzieki niej chorzy lepiej znosza leczenie. i tak jak moze, nie mowie, zeby stosowac terapie ta woda na co dzien, u osob zdrowych, to naprawde wielu powaznie chorym ludziom potencjalka pomogla

Gość maciek2222
a znasz takich ludzi osobiscie czy tylko zaslyszane? z reguly sceptycznie podchodze do tego typu produktow...

Gość zbyszek45
jesli chodzi o wode aox, to moge zagwarantowac, ze pomaga w terapii. moja mama pila ja w czasie chemii i mowila, ze lagodzi ona nieprzyjemne skutki chemioterapii

Gość Milza
woda aox - czy nie jest to nabijanie w butelkę ???????

Gość gość
Oczywiście, że to nabijanie w butelkę. I to pewnie za grubą kasę.