Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnigifffffff

suchość w gardle.pomocy

Polecane posty

Gość nnnnigifffffff

codziennie mam problem z tym gardłem.ciągle mnie drapie i czuje jakbym ciagle coś miala w nim jakby jakiegos wlosa.ciągle musze odchrząkiwać ale to nic nie daje.co moze mi pomoc? ktos tak miał?

Trochę po czasie, ale odpowiem, może się przyda. Czuję się tak jakbym polknęla jakiegoś klaka z szalika i jakby stal mi w gardle.W moim przypadku to skutek uboczny antykoncepcji i proszków na alergię. Sprawdzialam, bo jak odstawilam to wszystko bylo ok. Polecam gardlox do ssania, w smaku trochę nieprzyjemny ale mi nawilża gardlo. Lepiej niz inne pastylki czy cukierki. I dużo pić, najlepiej caly czas mieć ze sobą butelkę wody i popijać malymi lyczkami. Kupić nawilżacz powietrza, albo wieszać mokry ręcznik na kaloryferze (sprawdza się w zimie). Im wilgotniejsze powietrze tym lepiej. Oczywiście unikać pomieszczeń klimatyzowanych, ale wszyscy wiemy że się nie da. I polecam jeszcze plukanie gardla siemieniem lnianym - to najtańszy i chyba najlepszy sposób. A nie masz przypadkiem alergii? Czasami splywająca wydzielina z zatok wysusza.