Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedna taka mamma

Oto co spotkala taka jedna mame, ktora umieszczala zdjecia dzieci w sieci.

Polecane posty

Gość Jedna taka mamma

Taka jedna mama blizniakow, dodam ze byla (nie wiem czy nadal jest) aktywna tu na kafe gdy byla z nimi w ciazy, wiec moze ja kojarzycie, zalozyla profil na jednej ze stron gdzie mozna dawac zdjecia. Dzieci przecudnej urody, no "jak malowane" a i zdjecia piekne, robione dobrym sprzetem. I wiecie co, wykradla jej te zdjecia jakas wariatka i zalozyla sobie fotobloga w innym portalu i normalnie pisala o tych dzieciach jak o swoich! Dala im inne imiona, opisywala jakies historie... To sie zdarzylo naprawde i to calkiem swieza sprawa. Dlatego zastanowcie sie jeszcze raz zanim wrzucicie zdjecie swego dziecka na osad publiczny. Mozna gromadzic je dla znajomych i rodziny, ale od tego sa inne portale spolecznosciowe, gdzie blokuje sie dostep do swoich zdjec osobom niepowolanym ! Uwazajcie!

Gość hrhrtyhrth
Wiesz, w niektórych prymitywnych kulturach ludzie sądzą że poprzez zrobienie komuś zdjęcia odbiera się mu duszę. Jak rozumiem, hołdujesz tym przekonaniom, pomimo wychowania w kraju bardziej cywilizowanym, o lepiej rozwiniętej nauce i kulturze. Współczuję.

Gość Jedna taka mamma
Zle zrozumialas. Nigdzie nie napisalam, ze samo robienie zdjec jest zle. Pisze, ze nie powinno sie ich zamieszczac w internecie, a jesli juz to tylko dla znajomych. Gdzie napisalam, ze robiebie zdjec odbiera ludziom dusze? Jak to wywnioskowalas? :D Chyba pomylilas topiki, bo tutaj o niczym takim nawet nie wspomnialam ;) Ale dobre, dobre :D Naprawde w prymitywnych kulturach ludzie tak mysla? A gdzie dokladniej? Napisz cos wiecej, bo mnie to bardzo zaciekawilo:)

Gość wehfdjsa
ja popieram autorke niektore matki maja naprawde niepokolei, pokazuja wnetrza mieszkan drogie sprzety, sprytna osoba z samych zdjec moze wywnioskowac gdzie dana osoba mieszka i w jakim wymiarze czasu pracuje znam taka rodzine a pozniej placz ze wlamanie albo co gorsza porwanie dziecka, wystarczy ze widac budynek przedszkola z numerem telefonu, wpisac numer w google i juz wiadomo do jakiego przedszkola chodzi dziecko,albo idiotki wklejaja zdjecia usg z nazwa szpitala badz co gorsza ze swoim nazwiskiem, dla chcacego nic trudnego a pozniej placz i zgrzytanie zebow jak stanie sie tragedia:Opewna znajoma zawsze robila sobie zdjecie wyobwieszana bizuteria, w markowych ciuchach, super sprzety w domu,raz pokazala dom z zewnatrz,nie bylo nazwy ulicy ale zaraz obok byl dom na sprzedaz,nazwa agencji wystarczy wpisac w google wiedzac, w jakim miescie mieszka i juz mozna poznac jej adres:O

Gość fhfnvf
a bo to pierwszy taki przypadek? ile jest blogów na onecie, gdzie pod zdjęciami są komentarze oskarżające o kradzież zdjęć, później nagle blog znika.. wariaci (bo inaczej ich nazwać nie można) są, byli i będą na tym świecie

Gość Jedna taka mamma
Azja masz dzieci?

Gość nieinternetowa
autorko - 100% racji. Znam dziewczynę (kiedyś dobra koleżanka), która każde zrobione zdjęcie wrzuca na internet, w tym oczywiście dziecka. O tym, że jest w kolejnej ciąży dowiedziałam się z facebooka, gdy była w 8 tygodniu :/ Pisze tam o wszystkim, łącznie z tym, że ma biegunkę i że pakuje dziecko do szkoły. Ludzie naprawdę mają nas...ne w głowach :)

Tak, psycholi w sieci nie brakuje. :o Dlatego trzeba byc ostrożnym w udostepnianiu danych osobowych i wizerunku. Zainteresowanym tematyka polecam lekturę opowiadnia do ktorego link jest w mojej stopce.