Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

odszkodowanie z PZU

Polecane posty

Witam mam taka sprawe jakis czas temu miałam 2 zdarzenia złamałam mały palec u stopy (gips 2,5tyg) i kilka tyg pozniej dzieci ktore do nas przyjechały ganiały sie i jedno zatrzasneło mocno drzwi tak ze szyba sie stłukła i w wyniku jest rozprysku lecący fragment rozciął mi pośladek tak ze chyba uszkodził mi nerw bo nawet nie czułam tego rozcięcia tylko zobaczyłam krew na ubraniu i jak mnie zszywano bez znieczulenia tez nie czułam teraz mam tam drętwe minął prawie miesiąc od zdarzenia Zgłosiłam sprawę do PZU 1% według mojego odszkodowania to 400zl wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z propozycja wysokości odszkodowania I tak za noge 400zł a za pośladek 600 moge sie zgodzić lub odwołać sie i iść do lekarza na badania ktore okresla uszczerbek na zdrowiu i nie wiem czy mam sie zgodzić czy nie co o tym sadzicie

Gość b,óża muzku
bosze tragedia!!!! rozciety posladek :o nie masz wiekszych problemów ?? :o

Gość hhhhhmmmmmm
to duzo Ci zaproponowali jak za takie male uszczerbki na zdrowiu. moj maz 2 lata temu mial noge w gipsie od pachwin po kostke, bo wyskoczyla mu rzepka. Gips mial 3 miesiace. Noga w gruncie rzeczy nadal jest narazona na uszkodzenie, a dostal 400 zl z PZU. poczytaj moze fora i zobacz co pisza ludzie ? ile dostaja z tej firmy za jakie uszczerbki na zdrowiu. Moze nie ma sensu z nimi walczyc.

Skoro masz za 1% 400pln, to za nogę dostałaś 1 % a za rozcięcie 1,5%. I od tego możesz się dowoływać. A nie od kwoty jaką ci chcą wypłacić.

własnie nigdzie nie znalazłam nic podobnego a twoj maz był na badaniach czy tez tylko propozycja przez telefon ja myslalam zgodzic sie na te 400zl za noge a za posladek sie odwoływac bo chyba mam uszkodzony nerw i blizne w tych tabelkach z pzu jest napisane ze za uszkodzenie nerwu posladkowego jest od 3 do 20 % a jak mowiłam u mnie 1% to 400zl wiec niby za ten tylek moge dostac min 1200 ale nie wiem czy sie uda

ta babka powiedziala ze to nie jest na procenty tylko to jest srednia jaka była wypalacana w podobnych przypadkach i to jest tak jakby propozycja ugody i jak sie nie zgodze to ide do lekarza i on stwierdza uszczerbek na zdrowiu i moze mi dac tyle samo mniej lub wiecej ale nie moge juz wrocic do tej propozycji telefonicznej

A jesteś pewna, że to uszkodzony nerw (masz opinię medyczną) czy po prostu wiesz, że to nerw, ale papierów nie masz.

Gość moim zdaniem propozycja
telefoniczna jest zaniżona. Ci złodzieje nigdy nie dadzą więcej niż muszą i kombinują jakby tu dać najmniej:P

Gość hhhhhmmmmmm
byla propozycja pisemna chyba 270 zl najpierw, pozniej poszlismy na komisje lekarska, do tego trzeba bylo wynajac adwokata, bo PZU juz wyskakiwalo z radca prawnym. po 4 miesiacach z 270 wyszlo 400 zl, nie widzielismy juz sensu walczyc z nimi, bo koszta przerosly by to odszkodowanie. te wszystkie ubezpieczalnie to zlodzieje. Teraz nam ktos rozbil auto i Warta policzyla ceny zamiennikow do nowego auta :/ i jeszcze skomentowali, ze jak sie postaramy to taniej naprawimy i zamiast 4 tys za czesci dostali 1,2 tys :/ musialabys porozmawiac moze z jakims radca prawnym, czy masz w ogole jakies szanse i czy gra jest warta swieczki.

w papierach było tylko rana cieta posladka prawego leczenie zalozenie szwow i opatrunek a jak nie czulam wogole nic teraz jak sie dotykam to tez tak jest dzwonilam do pewnego pana po darmowa porade w sprawie ubezpieczenia i on mi powiedzial zebym szla na komisje i tak zrobilam

Gość hhhhhmmmmmm
no to dokladnie jak bylo u nas... niestety lekarze z komisji wszyscy sie znaja z ubezpieczycielami :/ nie licz na wiele...

Gość gość
są możliwości zawalczenia o wyższe odszkodowanie, ja korzystałam z oferty http://www.odszkodowania.net/ oni mi pomogli w uzyskaniu wyższego odszkodowania

Gość mirellaSz
Żeby wszystko poszło szybko i sprawnie, to najlepiej pisać na ten adres a.kita@euco.pl . Jest to świetny agent od odszkodowań. Serdecznie go polecam. Mirella Sz.

Gość gość
EUCO JEST OK!