Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfekcyjniepiekna20

Problem z chłopakiem.

Polecane posty

A więc tak miedzy nami jest okej tylko jedna rzecz która mnie non stop wkurza to ,to ze on ma samochód i wiecznie musi wozic swojego starszego brata ktory ma rodzine i dziecko gdziekolwiek to do lekarza to do tesciow itp. a ja musze u niego czekac w domu bo on musi ich zawiesc . zaczyna mnie to bardzo wkurzac rozmawialismy na ten temat juz wielokrotnie on nic nie rozumie i dalej swoje .... nie wiem co mam zrobic jeszcze jego matka mu kazde go wozic bo on biedny itp. jego siostra tez ktora ma meza i dzieci wiecznie cos od niego chce. nie cierpie u niego przebywac bo go wiecznie przy mnie nie ma. dodam ze mam 19 lat a on 20....

Gość a pytanie brzmi...
Kto kupuje paliwo? :D

Chłopak...kupuje za swoje zarobione pieniadze... a on nic nie chce sie dorzucac ten braciszek bo przeciez biedny. nie wiem co mam z tym zrobic... nie chce z nim byc przez to...

Gość a pytanie brzmi...
A co on na to, że tobie się to nie podoba?

Mówi ze nie moze nic z tym zrobić i ze jego matka sie obrazi. i ze wcale tak nie jest jak ja mówie

Mówi ze nie moze nic z tym zrobić i ze jego matka sie obrazi. i ze wcale tak nie jest jak ja mówie

Gość a pytanie brzmi...
No tak myślałam, że robi to dla świętego spokoju. To niedobrze, że nie umie się postawić i powiedzieć nie. Ale młody jeszcze jest. Ma szansę z tego wyrosnąć :)

I robi to także zeby rodzina sie nie obraziła... co mam z tym zrobic... tak jest juz od 2 lat wiadomo na poczatku mi to nie przeszkadzało a teraz nie moge tego zniesc...

Gość mariner
z rodzina przegrasz! i to w przedbiegach! nawet nie probuj! Znasz takie przyslowie? blizsza cialu koszula ? no to masz wlasnie taka sytuacje.Jesli wiazesz z ni nadzieje na trwaly zwiazek to wlicz w niego roznierz jego rodzine :) To chory uklad to widac ale skoro twoj chlopak tego nie dostrzega to twoja strata:) i dobrze pomysl nad wasza przyszloscia bo konflikt i to powazny wisiw powietrzu juz teraz:)

sprawa jest prosta nie chodz do niego to nie bedziesz musiała czekac na niego u niego w domu :P a po drugie najwyzszy czas by twój facet porozmawiał z bratem o jego biedocie bo jezeli stac braciszka na utrzymanie rodziny czyli zony i dziecka to tym bardziej stać go na bilet na autobus ... twój facet jest cyckany jak krowie wymiona przez cielę :P

Gość mariner
a facet z tego nie wyrosnie .Wiezi braterskie i w ogole rodzinne sa bardzo silne w niektorych rodzinach.To jest wspolnota myslenia,zabaw, bliskosc psychiczna.Ty jestes OBCA! choc niby bliska to jedyna wiezia jest seks i emocje ,ktore sa jednak swierze i nie wdrukowane w jego psychike. NIE WALCZ Z RODZINA BO PRZEGRASZ CHLOPAKA! Zaprzyjaznij sie z nimi ! to rozsadne wyjscie!

Zaprzyjaznij sie z nimi ! to rozsadne wyjscie!" i dokładaj mu na paliwo jeszcze :P

Gość a pytanie brzmi...
A co tu mają więzi wspólnego? On nie mówi muszę pomóc bratu bo tego potrzebuje, tylko pojade bo inaczej mama się obrazi :o

I to jest prawda juz nie raz sie przez to kłóciliśmy a on dalej swoje ,mówi ze jestem najwazniejsza a to nie prawda bo stawia na rodzine zawsze ... ja u niego czesto nocuje bo on w miescie mieszka a ja na wsi i mamy troche od siebie i on nie mógł by non stop do mnie wpadac a teraz sa ferie a on ciagle cos dla swojej rodziny robi. juz nie wiem jak z nim gadac ...juz nawet planujemy dalsze zycie razem ale co jak on tak robi...

juz nie wiem jak z nim gadac ...juz nawet planujemy dalsze zycie razem ale co jak on tak robi..." czyli ty,on i jego brat :p

Tak on tak robi bo jego matka sie obrazi to musi pojechac nie jest tak ze on nie jest wcale zły ze musi jechac bo jest , gada mi ze napewno nastepnym razem nigdzie go nie zawiezie przychodzi co do czego on go wiezie . i jak tu byc spokojnym?

Jestes załamana ... zachowuje sie jak sługa ... ja zawsze na koncu .....

zbyt duży mami synek z niego takiego typa trudno zmienić i dopóki pewnych rzeczy od niego nie wyegzekwujesz dopóty nie radzę wiązać sie dalej z takim kolesiem Brak asertywności widać na kazdym kroku

Gość a pytanie brzmi...
Asertywności można się nauczyć.

a propo mamisynka to juz nawet jego siostra to zauważyła ... chociaz jedna którą lubie....

Jak mam go tego nauczyć? byc asertywnym

Gość a pytanie brzmi...
Ty nic nie zdziałaś, możesz się z nim kłócić do upadłego. Ale to on sam musi w końcu zacząć mówić nie i tego się trzymać. Ale to trzeba najpierw chcieć.

On tak naprawde więcej mówi niż czyni. Mówi: ja nie pojade wiecej po niego niech sobie nie mysli itp brat dzwoni lub pisze a on okej milutko itp. moze ze dwa razy dał mu na gaz ale rzadko.

Jak mam go tego nauczyć? byc asertywnym " jest mnóstwo poradników o tym które można mu podsunąć do poczytania

Boze to co ja mam zrobic.... ja bym nie dała tak soba pomiatac bym powiedziała mam własne zycie i mnie nie obchodzi ze ty cos chcesz a ja w tej chwili musze. a on jak ciota..... działa na niego gadaka mamy itp.......

Tak a on powie ze nie bedzie czytał jakis głupot co sie naczytałam w internecie.....

Tak a on powie ze nie bedzie czytał jakis głupot co sie naczytałam w internecie" wiec powiedz że ty z takim leszczem przestaniesz sie spotykac

Tak a on od razu O CO CI CHODZI znowu sobie cos uroniłas jakz zawsze itp. juz mnie to wkurwiac zaczyna. moze lepiej byc samej.

Gość what do you know
Przychodzisz do niego a on sobie jedzie, bo musi odwieźć brata? Powinnaś w takiej sytuacji po prostu wyjść i powiedzieć, że spotkacie się dopiero jak będzie miał czas. To jest brak szacunku, zapraszać Cię a potem sobie jechać.

Tak a on od razu O CO CI CHODZI znowu sobie cos uroniłas jakz zawsze itp" więc jak tak powie to sie ubierz i wyjdz !!!