Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweliiiiiiiiina

Pytanie o test ciążowy...

Polecane posty

Gość eweliiiiiiiiina

Hej! Okres spóźnia mi się 3 dzień (zawsze jest regularny). Dziś jest 31 d.c., test ciążowy dostanę dopiero wieczorem. Wiem jednak, że najlepiej robić rano, ale obawiam się, że do rana czekałaby mnie nieprzespana z wrażenia noc. Czy na takim etapie pora dnia ma znaczenie? Czy wieczorem wynik powinien być wiarygodny? W tym miesiącu współżyłam tylko raz i miał być przerywany, ale został przerwany troszkę za późno i coś nie coś wleciało do środka. Dlatego wiem, że mogę być w ciąży.

Gość Jo------anna
Po terminie spodziewanej miesiączki pora testu nie ma znaczenia. ja robiłam 3 dni po , późnym wieczorem i wyszły dwie grubaśne krechy. :)

Gość eweliiiiiiiiina
Dzięki za odpowiedź. Czyli tylko do wieczora, a potem wszystko się wyjaśni. Masakra, nie planowałam teraz dzidzi bo synek ma dopiero 16 miesięcy, no ale kiedyś trzeba zrobić drugie i mieć z głowy hehe. Próbuję się przygotować psychicznie na taką ewentualność ;)

Gość Xpelkaax
Widzisz tobie sie za pewne udalo - choc nie planowaliscie i przerywany stosunek. A ja konkretnie i nic :( ech ... Boje sie , ze jestem bezplodna ze wzgledu na czeste choroby i leki:(

Gość eweliiiiiiiiina
Xpelkaax za pierwszym razem też nie planowaliśmy i cały czas przerywaliśmy oprócz jednego razu w 9d.c. kiedy sądziłam, że jest to dzień niepłodny. Ciekawe co będzie teraz... Obserwując jednak życie zauważyłam, że nie ma nic gorszego dla płodności jak planowanie, stres przy każdym nieudanym cyklu i wielkie pragnienie dziecka. Moja przyjaciółka w ten sposób starała się 4 lata i była przekonana, że jedn bezpłodna, dopiero jak kupiła psa i trochę odpuściła to zaszła w ciążę. Nie poddawaj się jest wiele takich przypadków. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało!

Po 3 dniach powinna wyjść o każdej porze dnia;-) Ja robiłam ok południa i wyszedł bez problemu.

Gość eweliiiiiiiiina
Ciężko będzie przeżyć do wieczora, ale lepiej to niż do rana. Normalnie mam dejavu. 2 lata temu miałam dostać okres również 22 stycznia i nie dostałam, ale wtedy dłużej czekałam z testem ;)

Gość Xpelkaax
Tylko , ze my sie wsumie nie staramy z jakims tam szalem , ze chcemy i ma byc, w grudniu pierwszy raz sprobowalismy czy sie uda ale sie nie udalo ... A w tym miesiacu zauwazylismy ten sluz no i skonczyl we mnie ... Ale tak zeby szal byl to nie , dlatego sie martwie :( jak nie wyjdzie teraz to chyba pojde do ginekologa porozmawiac jakies badania...jak mylisz?

Gość eweliiiiiiiiina
Jeśli dopiero raz Wam się nie udało to nie ma powodu do niepokoju. Mało komu udaje się za 1 razem. Do gina możesz iść jedynie na przegląd a na badania płodności dopiero po roku regularnych starań. Ale do tego czasu to już pewnie mamą będziesz ;) Nie stresuj się bo nie masz o co :)

Gość Xpelkaax
Acha dziekuje bardzo za informalcje :) ... Tak przeglad to moze byc dobra rzecz ... A teraz poczekam niedlugo powinnam dostac miesiaczke .