Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 1986

badanie na przezierność karkowa, kiedy najpóźniej

Polecane posty

Gość przyszła mama 1986

Witajcie, jestem w 13 tc. Chciałabym zrobić badanie na przezierność karkową a wizytę mam dopiero 14 lutego. Będę wtedy w 16 tc. Czy na to badanie nie jest za późno? Czy w ogóle robiłyście to badanie? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Gość mouy
11-14tc to czas na badanie NT.

Gość ja robiłam pod koniec 13 tyg.
16 tydzień to raczej późno...jak masz możliwość to skorzystaj z wizyty u specjalisty, który zajmuje się tego typu badaniami i posiada odpowiednie kwalifikacje.

Gość marsella
nie rozumiem jak można wogóle zastanawiać się nad sensm robienia takiego badania? masz czas do 14 tc, ale to już ostatni dzwonek, wybierz dobrego specjalistę z dobrym sprzętem.

Gość hrthrtyhr
A po jakiego diabła te badanie, jeśli i tak już za późno na aborcję wg prawa, a poza tym żadne badanie nie daje obecnie stuprocentowej pewności co do zdrowia płodu? Np u mnie nie dało się tego sprawdzić bo płód nie chciał się odpowiednio ułożyć. Tak też bywa. Ale jak piszę, i tak musiałabym urodzić. A co do zdrowia dziecka to nie można się na nic nastawiać aż do porodu i włącznie. Niemniej 16 t.c. to jeszcze zdaje się (wg mojego lekarza) dobry czas na te badanie.

Gość przyszła mama 1986
Zastanawiam się, bo nawet jeśli moje dziecko będzie miało jakąś chorobę, nie wpłynie to na dalszy przebieg ciąży. Dziękuje za odpowiedzi, umówiłam się na jutro do mojego ginekologa. Pozdrawiam!

Gość hrthrtyhr
Już jako matka radzę, odpuść sobie, nie spinaj się, idź na badanie w terminie jaki masz (w tym 16 t.c.), na luzie. Zaoszczędzone pieniądze wydaj na koktail owocowy w miłym pubie i jakiś ciuszek dla maluszka.

Gość marsella
zgroza :O

Gość przyszła mama 1986
Czemu zgroza?

Gość marsella
to było do hrtcośtam :) idź, idź dziewczyno