Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mleczko na wynos

Jak zmienić mleko początkowe na następne ?

Polecane posty

Gość Mleczko na wynos

Chciałam zapytać mamy w jaki sposób przechodziłyscie z mleka początkowego na mleko nastepne. Ja karmię córkę od urodzenia Bebilonem. Na opakowaniu pisze, że po ukończeniu 6 miesiąca życia "można stopniowo wprowadzać Bebilon 2" - jak rozumieć STOPNIOWO ? Czy to znaczy że jeśli np. córka wypija 120 ml to najpierw dać trzy miarki "1" i jedną miarkę "2", później po dwie miarki "1" i '2" itd...

Gość Mleczko na wynos
Dzięki :D

ja przy obu corkach zmienilam "tak po prostu " z poczatkowego przeszlam na nastepne,bez zadnego mieszania.

Gość NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wolno mieszać mleka 1 i mleka 2 w jednej butelce! :O Wszędzie o tym trąbią! Autorko, wprowadzanie mleka następnego polega na tym, że jeśli dajesz dziecku przykładowo 6 razy dziennie 180 ml mleka, to dziś daj 5 porcji mleka 1, a jedną butelkę z mlekiem 2. Jutro i pojutrze tak samo, 5 karmień mlekiem 1, a 1 mlekiem 2. Jeśli dziecku nic nie będzie, to potem popojutrze daj już 2 karmienia mlekiem następnym, za 4 dni 3, aż w końcu dojdziesz do wszystkich 6.

Gość kolezanka35
Ja tez przeszlam tak normalnie z poczatkowego na nastepne,nic nie mieszalam,poprostu skonczylo mi sie mleko poczatkowe wiec kupilam mleko nastepne i zaczelam malej podawac.Nic jej nie bylo

Gość jak was czytam to mi słabo
:O wszystko należy wprowadzać maluchowi STOPNIOWO, właśnie dlatego, że coś MOŻE mu być :O a takie pierdolenie, że wy nie uważałyście, ale dziecku nic nie było, można porównać z tym, że ja dziś wypiję 2 butelki wódki i nic mi nie będzie, a wy po wypiciu takiej samej ilości traficie do szpitala z zatruciem

przyklad: jesli karmisz mlekiem 4 razy to pierwsze dwa dni dawaj mleko 1 trzy razy a mleko 2-1 raz, nastepne dwa dni dawaj mleko 1-2razy i mleko 2-2razy itd. my tak nie robilismy - po prostu przeszlismy na mleko dwa z dnia na dzien jak zuzylismy mleko 1.wszystko bylo ok i maly roznicy nie zauwazyl:)

Ja przechodziłam tak: na np 5 karmień 3 były bebiko 1 a 2 były bebiko 2. I tak było przez kilka dni nigdy nie mieszałam mleka razem w butelce bo tak nie można.

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
a niby dla czego nie można mieszać ? Mi lekarz kazał mieszać. zreszta na opakowaniu bebilonju pepti jest dokładnie taki sam schemat.