Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjhfghdfghd

Jak myślicie jakie poparcie będzie miało PO po podpisaniu ACTA?

Polecane posty

Gość antyfanatyk
ej Ty własnie, naruszyłeś moje prawa autorskie, które są niezbywalne i przysługuja mi z mocy prawa - ACTA Cię dopadnie :D hehehehe

Gość antyfanatyk
Będą fora, nie panikujcie, tak jak było, tak i będzie. No co Was opętało ludzie?

ja filmów nie ściągam z internetu, ale muzykę tak. Będzie to płatne?

antyfanatyk Będą fora, nie panikujcie, tak jak było, tak i będzie. No co Was opętało ludzie? na kafeterii w którymś tam wątku mówili, że nie będzie forum, więc już sie pogubiłam a nk będzie? i czego się obawia pół miliona internautów, skoro tak protestują?

Gość antyfanatyk
nie było cudzysłowu ;> :D ale ok, ja się przecie nie rzucam, heh ;)

Gość antyfanatyk
Kaitana To się nazywa zbiorowa panika, ludzie sami nie wiedzą, czego się boją. Praw dalej będzie respektowane, tak jak było. No chyba, że ktoś wierzy, że teraz w całej UE zapanuje totalitaryzm ...

i czy to prawda, że akta ograniczy podstawowe prawa obywatela i jest sprzeczna z konstytucją?

Zgodnie z tym co słyszeliśmy, ACTA, nie wprowadza nowego porządku prawnego, żaden nowy przepis nam nie dochodzi. Warto mieć na uwadze,że ratyfikowana umowa międzynarodowa jest tak samo traktowana jak ustawa - a ustawy i inne akta prawa muszą być zgodne z Konstytucją. Myślę,że ACTA może być zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego, a wówczas ostatecznie zostanie oceniona konstytucyjność umowy. Jeśli nie będzie konstytucyjna, to te przepisy zostaną uchylone,

podobną otworzą furtkę bo przpeisy sa nieprecyzyjne i umożliwiają nadużycia... ale to jest głipue wiecie czemu? bo już teraz służby takie jak abw i policja ma pełny dostęp do sieci. operatorzy internetu, telfoniczni musza udzielic informacji. i maja obowiazek sledzic i moc udzielic informacje. inaczje nie dostaliby koncesji tak jest w całej unii od keidy zaczela sie wojna z terroryzmem

a poza megaupload, filesonic i fileserve nie działa jeszcze coś znaczącego? Jak padnie rapid, to już bedzie koniec świata :D

Gość wytłumaczcie jeszcze raz
przypuśćmy, że jakieś strony typu chomikuj jeszcze działają. 1.Wchodzę, ściągam film - co się stanie? 2. wchodzę na wrzutę albo mp3.teledyski.info i ściągam muzykę - co się stanie? 3. zapiszę obrazek z grafiki google - co się stanie? CZY cokolwiek się stanie?

hej, powiedzcie.

Gość to tłumacze...
Przypuśćmy, że napiszesz komentarz typu "donek kutasie"..itp: To wtedy bez nakazu prokuratora sprawdzą co ściągałaś/eś na jakie strony wchodziłaś/eś..itd. Jednym słowem donek chce miec kolejne narzędzie do zwalczania opozycji.

Gość waterblue
To się nazywa paranoja i to się leczy, wiesz o tym?

Gość anty akta.
to się stanie, że będziesz inwigilowania przez 1) swojego dostawcę internetu, który tylko w razie podejrzenia cię odetnie, żeby samego siebie nie narazić 2) będziesz inwigilowania przez prywatne firmy 3) będą mogły cię oskarżyć bez wyroku sądu 4) sama będziesz musiała udowadniać swoją niewinność (a nie jak to powinno być zgodnie z konstytucją - ktoś tobie winę) itd.

będę karana nawet jak jestem niepełnoletnia?

Gość waterblue
hahaha, dobre, nie ma jak nieznajomość tematu :D Nikt nie bedzie nikogo inwigilował, bo strona polska wywalczyła sobie zakaz inwigilacji w związku z pobieraniem danych. Koniec. kropkaa

Gość waterblue
Ludzie będą ścigani i karani tak samo jak do tej pory. Piractwo było jest i będzie ścigane.

Gość to tłumacze...
w którym punkcie tak piszą?? Będzie można każdego nawet bez powodu inwigilować .

z tego co mówicie, wynika, ze nic się nie zmienia. Ściągałam i nadal będę ściągać z tym samym skutkiem, czyli żadnych konsekwencji?

Gość anty akta.
Skoro nic się nie zmienia, to PO CO TO PODPISYWAĆ?!