Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska- alexandra

mamusie podpowiedzcie przy interpretacji wyników

Polecane posty

Gość mamuska- alexandra

kochane mamuśki staramy się o dziecko. w związku z tym zrobilam sobie ogólne badanie krwi i na cytomegalię wszytskich wyników spisywać nie będę , ale te które są podwyższone i te poniżej normy LYM 3,99 K/uL a norma to 1,09- 2,99 czyli mam o 1,0 podwyższone nigdzie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi czy takie podwyższenie jest już groźne , bo wszedzie pisze stan podwyzszony może swiadczyć o ......no i tam wypisane były różna straszne choroby jak białaczka czy nowotowory kolejny to BASO 0,6 % norma to 0,0 - 0,5 PDW 19,6 % norma to 12,5 - 19,5 nie rozumiem takze tego ze podane sa wyniki np. leukcytów, monocytów itp.... w jednostce K/uL a potem ponownie w jednostce % i np. NEU w jednostce K/uL przekraczaja norme, a podane już w % NIE. poza tym cytomegalia wyszła tak: CMV IgM 0,05 wynik ujemny CMV IgG 29,0 wynik dodatni

Gość moyew
wyniki badań interpretuje lekarz. Bo on wie na co patrzeć całościowo a nie tylko jednostkowo. te wyniki z % to w ogóle się bierze pod uwagę tylko w szczególnych przypadkach . Mój lekarz powiedział że mam w ogóle na nie nie patrzeć. co do cytomegalii to masz ją za sobą czyli przechorowałaś ja już.

Gość moyew
a toxoplazmozę robiłaś?

Gość mamuska- alexandra
aha wyniki robiłam prywatnie bo moj lekarz rodzinny ma wszystko w d......... nie chciała mnie skierowac na podstawowe badania krwi do gina chodziam takze panstwowo , ale szukam juz prywatnego bo ten takze nie wiele sie tym interesuje na toxoplazmoze robiłam i wynik 2 razy ujemny na tarczyce wyniki dobre wyniki krwi robie takze bo u mnie w rodzinie dziedziczne sa nowotwory i teraz moj brat jest chory na nowotwor a ja ma 10 krotnie wieksza mozliwosc zachorowania.