Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani halibutowa

WĘDZONY HALIBUT ...

Polecane posty

Gość Pani halibutowa

Lubicie? Ja przerzuciłam się ostatnio na niego z makreli, mniaaam!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pewnie ze lubie
;) makrele tez ;) Tansza ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
pewnie, ze lubimy, co tu nie lubic. ale u mnie w sklapach nie zaswiadczysz :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani halibutowa
jak to ? u mnie w każdym rybnym jest ps. ale się objadłam..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość offerma......
nie bardzo, ta ryba to sam tłuszcz :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lg-lg
pycha....ale tylko wedzony na zimno:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani halibutowa
ale to zdrowy tłuszcz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani halibutowa
hmmm a jak poznac czy był wedzony na zimno czy cieplo ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
tluszcz rybi to samo zdrowie ofermo :D pani autorko, no ale ja mieszkam na zadduuppiu i dduuppaa zimna :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
na zimno wedzone mieso jest przezroczyste, takie jakby surowe, a na cieplo pachnie dymem i jest przyrumienione.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani halibutowa
a to chyba juz wiem.. na zimno są takie strasznie sztywne i twarde.. właśnie jak surowe.. To takiego nie lubie. Wole takie co się rozpływają w ustach, chociaż pewnie na zimno zdrowsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Halibut jest dla mnie za tłusty. Najlepszą rybą według mnie jest wędzony TREWAL. Warto spróbować!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
pani halobutowa, to wlasnie na cieplo sa sztywne, a na zimno rozplywaja sie w ustach :) bo przeciez surowa ryba jest bardzo mieciutka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Halibutowa
Nie jadłam, u siebie nie widziałam takiej ryby ale może w wiekszym mieście znajde:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
losos jest tu dobrym przykladem - bardzo zadko (uwazam) spotyka sie wedzonego na cieplo. klasyk to lox, na zimno, w stylu skandynawskim - i jest mieciusienki :) trawala niestety nie znam, ale uwielbiam wszystkie ryby wedzone, pieczone, nawet jak mam nastroj surowe, ale nie kazda, ale np. losos surowy jest pyszny, tunczyk tez, ale dla mnie nieciekawy (mdly) w smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Halibutowa
hmmm :P mój halibut jest przyrumieniony i pachnie dymem, czyli wychodzi na to że jest na ciepło... i rozpływa się w ustach, także nie wiem o co chodzi;] kiedyś jadłam jakas rybe (nie pamietam nazwy) w każdym razie miała bardzo białe mieso, w sklepie wygladała pieknie... w domu gdy z cieknącą ślinką do niej zasiadłam to sie niestety rozczarowałam.. była strasznie twarda, nie dało sie tego nawet ugryźć! normalnie aż chrupała pod zębami :o wylądowała w koszu i do tej pory nie wiem co było z nią nie tak... czy taki gatunek czy może sposób wędzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
dobra rybka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Halibutowa
ja łososia lubie tylko takiego z paczki w plasterkach, tzn teraz już rzadziej, wole zdecydowanie smażonego, ale jeśli wedzony to tylko z paczki bo kiedyś kupiłam normalny w kawałku w sklepie rybnym i też był właśnie strasznie twardy i mi nie podszeł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×