Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsbghnrhte

Kiedy kupic nocnik ??

Polecane posty

Gość fsbghnrhte

kiedy dziecku się przyda?

Gość mamama27
ja kupiłam nocnik pieska grającego i synek siedział na nim od 9 m-ca życia - teraz ma 15 m-cy mamy zwykly nocnik i synek jak go posadzie i powiem zrób sii to robi odrazu - kupka też może 1 na tydzień zdarza sie do pieluchy tak to sadzam go kilka razy na nocnik i zawsze kiedyś trafi - ewentualnie jak widze że zaczyna robić - teraz tylko czekam aż sam zakuma przylecieć i zawołać że chce i po problemie pieluchowym

Gość terracotta
95% kafeteryjnych mamus powie ze jak najwczesniej zeby "sie dziecko przyzwyczajalo" :O .... najlepiej jak tylko zaczyna samo siedziec :O.... A ja powiem : nie wczesniej niz jak dziecko skoczy 20-24 miesiace. Podejsc serio do nauki i w tydzien bedzie spokoj :)

Gość terracotta
mamama27 --> nie szkoda ci czasu na bujanie sie z nocnikiem do 6-ciu miesiecy ? ;) Zdajesz sobie sprawe z tego ze gdybys zaczela nauke tydzien temu to byla bys dokladnie na tym samym etapie na jakim jestes teraz ? :D

Gość mamama27
no niestety zbyt dużo znam przypadków 3 latków w pieluchach które za chiny ludowe nie kumają sikania... i też było że nauczy się w pare dni - bratowa też twierdziła że nauczy w wakacje jak bedzie ganiał w majteczkach po trawie i póki co były wakacje, jesień, jest zima a jej synek dalej w pieluchach.. a ja sadzam nie co chwila ale jak go przebieram czy jak zmieniam pieluche - nie jest to dla mnie jakoś mega męczące - synek ma radoche jak klepał pieska po głowie i mu grało - teraz bez problemu siada na nocnik baa nawet na nakładke w wc siedzi - i zawsze jak wstaje to tak strasznie ogląda co tam zrobił do tego nocnika i jak jest kupka to macha rękami i widać że jest dumny