Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamamamamamammama

Co mam zrobic? Przerwac ten antybiotyk?

Polecane posty

Gość Mamamamamamamammama

Witam, poradzcie, moj syn wczoraj obudzil sie z bulem uszka i z goraczka, polecialam do swojego pediatry przebisal augmentin czy jakos, wziol trzy dawki,ale ciezko bylo mu je podac bo ma odruch wymiotny cala dobe mial mdlosci i paskudna biegunke, czwartej dawki mu juz nie podalam, dodam ze juz nie goraczkuje a ucho wlasciwie wcale nie boli, pediatra jest w tym momecie nie osiagalny ani jutro, synek ma 5lat i to jego drugi antybiotyk w zyciu,co mam poczac, no chyba na sile mu nie bede wlewac bo zwymiotyje, najchetniej bym odstawila ale nie chce zaszkodzic

Gość helenazokienai basta
poczytaj w ulotce o skutkach ubocznych tego antybiotyku i bedziesz wiedziała czy odstawiac czy nie. ja bym odstawiła i skontaktowała sie z innym pediatrą, skoro twój jest nieosiagalny.

Gość majkaluz
koniecznie podaj ostatnią dawkę ,bo może nastąpić nawrót choroby.

Gość moj po augmentinie
miał wysypkę, głównie na tułowiu, do tego biegunkę i wymioty. Odstawiłam po 2 dawkach i o dziwo pomogły, ale na zapalenie gardła. Teraz proszę o wypisywanie nowoczesnych antybiotyków, podaje się je tylko przez 3 lub 4 dni po 1 dawca na dobę. Są bardzo skuteczne, moje dziecko nie ma po nich skutków ubocznych