Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plote 5/10

ACTA - dajcie spokoj

Polecane posty

ACTA to jest kolejna ustawa o ochronie praw autorskich. Takich jak ta bylo juz kilkanascie i zaden uzytkownik internetu nawet zmiany nie zauwazyl .Wprowadzenie tej ustawy w zaden sposob nie odbije sie na uzytkownikach internetu. Zakres udostepniania praw autorskich w formacie, w jakim teraz ma go niby ograniczyc ACTA, w zaden sposob sie nie zmieni. Nie bedzie ani mniej filmow na YOU TUBE ani na innych. Poza tym, ustawa ustawa. Internet rzadzi sie swoimi prawami. Te filmy ktore moglismy do tej pory ogladac, juz podpadaja pod zapisy tej ustawy. ACTA ma na celu zaostrzenie regulacji dotyczacych praw autorskich. Tyle ze ci, ktorzy udostepniaja dobrowolnie tresci w internecie, tym samym nie podpadaja pod ta ustawe. Ja rozumiem ze teraz haslo ACTA jest modne, ale gdybyscie o tym nie wiedzieli to nie odczujecie zadnej roznicy......

tak i bede wprowadzac kolejne ustawy i kolejne az wcale nie bedzie mozna na necie nic zrobic a takimi akcjami jaka tera jest pokazujemy ze juz mamy tego dosc i nie chcemy nastepnych ustaw co wiecej politycy beda sie teraz bac ruszac internet : )

Gość jestes glupia
a z nas próbujesz zrobić idiotów .Spierdalaj że tak powiem ciemna maso.

nie. Takich ustaw juz bylo wiele na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat a jednak w praktyce, nic sie nie zmienilo. Teraz jest wielkie halo. bo co raz wiecej osob korzysta z internetu. I tych madrych i tych mniej rozgarnietych....ACTA ma troszke ograniczyc piractwo. Tyle ze w necie, wiekszosc tresci znajduje sie za poparciem jej autorow. To co bylo wykroczeniem poza prawa autorskie, juz od dawna w sieci nie egzystuje. Ta ustawa po prostu umozliwia nakladanie wiekszych sankcji na osoby ktore lamia prawa autorskie. Zaden z nas, powszechnych zjadaczy internetu nie odczuje zadnej zmiany.

Gość rece mi opadaja
z bezsilności jak słucham takiego tumana ona mysli.ze ludzie wojoja o jakieś filmie i piosenki !

Gość SŁABO MI
AUTORKA TOPIKU JEST TĘPA Wiesz co? Nie wkur...j mnie Od 2005 roku rząd którego szczerze NIENAWIDZĘ!uchwalił tyle głupich ustaw które zniewoliły mnie,że na twój tępy topik moge tylko walnąć gorącego,rzadkiego,śmierdzącego klocka!!!! STOP(miedzynarodowej tajnej umowie) ACTA! STOP ACTA!!!!!

Gość fxf
autorko a czytałaś ten dokument w ogóle bo mi się wydaje że chyba nie

Gość don juanisko
płatne posty PO, nie odpowiadać takie info ma między innymi anonymous (pisało na onet), wiedzą że PO wykupuje ludzi do siania propagandy

Gość fxf
POwcy wszędzie się szerzą ale nie pomyślała bym że zajrzą na kafe

Gość gabkamski
wszędzie siedzą