Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buła28

szukam wspomagacza;) odchudzanie i pogaduchy...

Polecane posty

Gość tymoro
maturks4 dołacz do nas i pisz ;) a co do zamieniania siebie w anorektyczną modelkę to własnie bałam się że ten topik zamieni się w coś takiego typu : ojej mam 56 kg , jaka jestem gruba i puszczanie swoich fotek dajmy z tym spokój :O chodzi żeby byc zdrowym a nie ściganie się do tap model i dowartosciowywanie się tzn ja narzekam a inne fascynuja się że nie potrzeba mi odchudzania a ja i tak twierdze że jestem be i dyskusja sie bedzie toczyć wokół tego dniami i nocami niech wypowiadają się osoby które maja nadwagę i pracujmy ze sobą

Ja 5 lat temu wzylam prawie 80 kg. Chce po prostu napisac co ja robie, zeby dobrze wyglądac. I zapewniam ze jem naprawde duzo, ale mondrze. Poza tym mam sklonnosc do anemii, wiec caly czas musze kontrolowac stan zdrowia i to co jem. jem 5-6 posilkow dziennie i na pewno nie jest to sama salata i marchewka, tylko normalne dania. Ziemniaki jem, ale gotuje na parze - sa niskokaloryczne, a zawieraja mnoswtwo wit. c i flawan. Jem duz sledzi - sa tansze niz. np. losos a w 100 gramach sledzia znajduje sie prawie dwa razy wiecej niezbednych kwasow omega 3 Nie jem smazonych kotletow, filetow, kurczakow itp. tylko gotuje na prze lub pieke w piekarniku zwykly olej zastapilam olejem z peset winogron nie pije kawy i herbaty, a za to miete i herbaty ziolowo-owocowe Pieczywo tylko ciemne, pelnoziarniste, a nahlepiej chlep typu baltazar z widoczymi ziarnami nie pije gazowanych napojow nie jem po 19.00 moje ulubione sniadanie to chleb baltazar z serem typu capri (5-6 takich kanapek) i pomidorem, do tego mieta i mandarynka Nie odmawiam sabie McDonalda:) Moge zrezygnowac z kawy i slodzyczy, ale z czisburgerów nigdy

Aniol...jestes szczuplutka i zdania nie zmienie.Rozmiar 34 jest niemal dzieciecy.No chyba,ze fascynujesz sie Anja Rubik:O Tak czy siak...zapraszamy. dziewczyny zaczernijcie sie i zrobcie stopke co bysmy widzialy za jakis czas ewentualne postepy:) tymoro..planujesz jakies ilosci kcal dziennie?w ogole masz jakis plan poza ograniczeniami?;)

Gość tymoro
a czy jedzenie wędzonych ryb pomaga w odchudzaniu ? pytam bo bardzo lubię wedzone ryby

Ja uwazam, ze nie ma co ograniczac ilosc jedzenia, bo bedziecie glodowaly i nawet jesli uda Wam sie schudnąc to bedziecie mialy efekt jojo. Trzeba jest duzo, ale z glowa. W necie dostepne sa kalkulatory i po wpisaniu wagi, wzrostu, ilosci ruchu, trybu zycia pokaze sie wynik ile powinnyscie dostarczac sobie kalorii dziennie. Trzeba duzo pic, bo w pierwszych dniach diety traci sie glownie wode

Gość mikikun
rooibos ocet jabłkowy i herbaty ziołowe

Alez ja nie bede glodowala bo ta dieta polega na tym by jesc,nawet w srodku nocy:)Ja tez kocham ryby wedzone i jem ich bardzo duzo,na szczescie Dukan je poleca:)Naturalnie,ze dieta jest wybiorcza ale tez ja jej nie chce stosowac rok:)Potrzebuje zwyczajnie szybkiego startu na zachete;)

Co do wedzonych to nie wiem, bo nie lubie i nigdy sie nie interesowalam tym. trzeba poczytac w necie lub jakiejs dobrej ksiazce Co do octu jablkowego to odradzam. Schudniesz, ale bardzo pustoszy organizm. Ja pilam troszke kiedys, ale wlosy zaczely mi wypadac, paznokcie caly czas sie lamaly, rozdwajaly, slabo sie czulam, prawie popadlam w anemie udowodniono, ze picie octu moze spowodowac bialaczke, poniewaz zabija plytki krwi, i namnaza biale krwinki. lepiej jesc jablka, poprawiaja perystaltyke jelit, sa niskokaloryczne i zawieraja duzo wody, ktora organizm w trakcie odchudzania bardzo potrzebuje

Tymoro...zastanow sie czy jestes w stanie robic to dlugo i powoli,czy chcesz szybkiego efektu.Proponuje przejrzec diety...troche tego jest i wybrac taka,ktora da Ci komfort,i na ktorej wytrzymasz. ja,jak wspomnialam,nie mam cierpliwosci,szybko odpuszczam,dopiero Dukan,ktory daje szybko efekty mnie odchudzil.Pragne nadmienic,ze po corce wazylam 90:O Skoro masz problem z mobilizacja to moze walnij Dukana lub amerykanska?A potem zmiana nawykow zywieniowych. Jestes smutna i ogolnie zniechecona?Takie odnosze wrazenie..

jest we mnie brak wiary i jestem zniechęcona dobrze zauważyłaś tyle lat mi się nic nie udaje ale trzeba próbować , myślę że jak zrzucę trochę wagi to będę zadowolona z zycia

Jesli problem lezy tylko w tej nieszczesnej wadze to jesli tylko ruszy z miejsca to z pewnoscia lepiej sie poczujesz..poza tym u mnie spadek wagi zaowocowal ogolnym wzrostem energii i wiary w siebie. Licze tez na to,ze jesli utrzymamy watek i bedziemy sie wspierac to moze poruszymy tez inne tematy:)Usmiechnij sie.

nie ćwiczę,kiedyś próbowałam mało jeść i miałam osłabienie tzn ręce zaczęly mi się trząść , kołowało mi się w oczach , ogolnie napadł mnie głód na szybkie zjedzenie węglowodanów tzn jakiejs bułki, batona niedocukrzenie organizmu może dlatego trzeba trzymać się sensownej diety

Aniele...u mnie jest totalny len jesli chodzi o cwiczenia:/ tzn nie umiem sie zmusic do regularnych cwiczen zwyczajnie.Teraz troche cwicze z ta pilka ale szalu nie ma niestety.Sporo chodze i dzwigam ale jesli chodzi o jakies powtorzenia i takie tam...porazka na calej linii;)

Wiesz, ja rozumiem, ze ciezko jest sie odchudzac jak sie wazy 120 kg, bo czlowiek jest ciezki, ciezko mu wogole chodzic, wstawac, o cwiczeniu np. brzuszkow juz nie wspomne, ale waga do 80 kg, to jaknajbardziej idealny start. Mozesz robic brzuszki, windy zamien na schody, ogolnie wiecej sie ruszaj, wypastuj podloge, umyj okna. ja myje wszystkie okna co dwa tygodnie nie tylko z mani czystosci, ale ile to jest ruchu... zamiast lezec przed tv czy na kafe to sprzataj, tancz. ja jestem w pracy, wiec nie pocwicze, ale jak przychodze do domu to dzialam. Nie masz motywacji do cwiczen to sprzataj. Umyj plytki w lazience od sufitu do podlogi, to prawie tyle spalonych kalorii jakbys biegala przez godzine

Tymoro...moze ustal sobie jakis limit kaloryczny,odpusc to,co jestes w stanie odpuscic i w tym trwaj?Jak Cie zlapie slabosc to wlaz tutaj i gadamy:)A basen?Masz opcje chodzic?

kiedys własnie tak robiłam, że morderczo sprzatałam, myłam podłogi, firanki wieszałam , czyściłam meble i tez dostałam atak osłabienia , tzn kręcenie w głowie , trzęsące ręce i słabo tak jakbym spaliła kalorie i już nie bylo więc łapałam za bułke jadłam , colę , wafelka itd poczułam się lepiej i sprzatalam dalej nie schudłam

Tymoro...hm...nie mialam takich problemow wiec strach polecic jakas diete:O Czy Twoj partner akceptuje Twoja wage?

A chcesz schudnac bo sie sobie nie podobasz?Czy zeby go zadowolic?Moj nigdy mi nie powiedzial ani nie okazal,ze powinnam ,chociaz moze i tak myslal.Nigdy nie dal mi odczuc,ze mu sie nie podobam,wrecz odwrotnir.Schudlam dla siebie i teraz tez robie to bo tak chce.Mysle,ze wbrew pozorom to latwiejsza opcja.

Fajny mąz.... Moj kaby mi gadal ze powinnam schodnac, to utarlabym mu nosa jego wadami wygladu.... Moze bylo Ci slabo, bo malo jadlas. Nie mozna tez pracowac przez sile. Nie musisz umyc okien w pol godziny, a pozniej lezec i odpoczywac, a mozesz sobie po woli myc dwie godziny, Ja teraz wracam po pracy, gotuje jakis obiad i co mam robic? Nie mam dzieci, pracy nie przynosze do domu, wiec sobie sprzatam, po woli, dokladnie, wychodze na zakupy, zamiast jechac samochodem. Ja widze po kolezankach... Odwala swoje obowiazki, dzieci do szkoly, obiad przygotowany rano i siadaja i sie goszcza. kawka, ciasteczko, sreiale, komputer.... A pozniej 70 kg w biodrach.

nie podobam się sobie niestety i dlatego chcę schudnąć , kiedys byłam szczupła i miałam rewelacyjna figure tzn taka kobiecą bo miałam biodra okrąglejsze a w talii 60 cm i do tego biust okragły i chcialabym wrócić do tamtej figury

Gość chciałabym chciałaa
Kurcze dziewczyny jak wy znajdujecie w sobie dość zaparcia, żeby stosować diety? Ja lubię jeść i to też w sumie pomaga, bo lubię też owoce i warzywa, ale uwielbiam też niezdrowe żarcie i nie potrafię już z niego zrezygnować, coraz mi ciężej:( Straciłam też jakoś motywację do tego, żeby ćwiczyć w domu, a robiłam to w miarę regularnie, nie wiem czy to przez zimę, brak słońca, no ale nie umiem się zmusić. I jak tak dalej pójdie to będzie 60 kg. A ja nie chcę tak wyglądać, bo wszystko mi idzie w dolne partie. A ramionka i biust mam dalej nastolatki :( Wczoraj w tej desperacji zamówiłam rower stacjonarny. Ale wiem, że muszę znów zacząć się dobrze odżywiać. Jak się zmotywować? Anioł długo już trzymasz zdrową dietę, jak to robisz?

Tymoro...ale ja mam wrazenie,ze Ty jestes totalnie zniechecona i wlasciwie juz na starcie nie wierzysz,ze cokolwiek Ci pomoze:/ Nikt nie da Ci gotowego przepisu kochana.Stan przed lustrem i powiedz sobie,ze to zrobisz ,wlasnie dzis zaczynasz i koniec!Skoro slablas to moze za malo jadlas lub bardzo nieregularnie?jedz od rana ale malo,ogranicz te wegle ale zastap chudym bialkiem.Trzymaj sie czegos.Nie wiem...mi sie wydaje,ze Ty jestes bardzo nieszczesliwa z jakiegos powodu i zakladasz,ze nic Ci sie nie uda:O

Hej chcialabym;)Wiesz co...ja tez kocham niezdrowe zarcie.Mysle,ze bede omijac szerokim lukiem pizzerie;)No ale ja waze jak slon wiec musze.Prawda,ze jak brak slonca to jakos slabiej.Jak bylo cieplo to chcialo mi sie isc na dluuugasny spacer np. Aktualnie mam gluta do pasa i w ogole mi sie nie chce.Jeszcze mala ubierac w tych 5 warstw ...to juz w ogole koszmar.Zwlaszcza,ze ona tez ma gluta i marudzi;) Chcialam powiedziec,ze jestem wybrancem:)GUS w osobie uroczej blondyneczki mnie odwiedzil;)

Hej dziewczyny ! można się dietować z wami ? Co prawda nie zależy mi tak bardzo na zrzuceniu wagi mój cel to głównie utracenie paru cm w pasie ! Na chwile obecną jest to 90 cm , dokładnie tyle co obwód biustu ! porażka !!! Nie wiem ile chciałabym mieć chce dobrze wyglądać. W tamtym roku zrezygnowałam z wakacji bo źle czułabym się w stroju kąpielowym w tym roku nie chce rezygnować! Za bardzo nie wiem jak się zabrać do tej diety od początku roku ograniczyłam słodycze przez 3 tygodnie szło nawet nie źle ale wystarczyło że w ostatni weekend sobie popuściłam i już wszystko wróciło do normy ;( Od 1 stycznia troche ćwicze na orbitreku ale góra jakieś 30 minut . Wiem że muszę pić więcej wody , mało pije wypicie 1,5 to dla mnie nie lada wyczyn. Pracuje siedząco z dojazdami od 8 do 18 więc nie jem normalnych posiłków. Poradzcie coś !!! Aniele czy na mięta którą pijesz to zwykła miętowa herbata czy chodzi o coś innego? Dziewczyny co jecie? Czy ryż jest dietetyczny i można go jeść bez opamiętania? Bardzo lubię ryż z gotowanym kurczakiem i to wszystko polane sosem z jogurtu naturalnego dwie łyżeczki majonezu i zioła prowansalskie . Bez majonezu jeszcze nie próbowałam:/ Doradzcie mi co jecie jak ćwiczycie potrzebuje wsparcia ! ;)

Moj facet wogole nie komentuje mojej wagi, choc osobiscie woli zebym wiecej wazyla, bo " mi w cycki idzie".... Tak czy siak, procz czisburgerkow z maka nie jadam zadnych fast foodow, a on potrafi po pracy przyjsc do domu z kebabem i jeszcze jakims XL dla mnie.... albo zamawia pizze taka jak ja lubie w najwiekszym rozmiarze i 100 razy zaprasza mnie do jedzenia.... a mi slina do pasa cieknie wtedy i zapycham sie chlebem baltazarem. to najgorsze co mi sie przytrafia w diecie