Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tarja666

Jak mam mame przekonac?

Polecane posty

strasznie nie lubie zmywac naczyn bo sie poce i mam suche dlonie.Niestety mama mnie zmusza do tego,a ja przeciez robie inne rzeczy(myje podloge,zamiatam,odkurzam i nikt wiecej tylko ja) Do tego po sobie zmywam specjalnie nawet mamswoj talerz,kubek,lyzke,noz itp.,ja jej ciagle mowie ze nie chce zmywac.Jak ja do tego przekonac? Przeciez ja mowie po polsku,a nie moze byc tak ze ja robie a inni nic.To nie fer.

Gość ppolllaaakkk
:D

Na miejscu twojej mamy wymierzylam bym ci ze 3 siarczyste policzki za teks ze nie chcesz zmywac! Ona zyly sobie wypruwa dla siebie a ty niewdzieczna suko masz robic to co ona Ci kaze!

kupic sobie gumowe rekawiczki i w nich zmywac a tani plyn do naczyc zmienic na jakis lepszy nie niszczacy skory rak i wziac sie za robote krolewno... chyba ze kupisz zmywarke

wy nie rozumiecie! PRZECIEZ SA INNY LUDZIE W DOMU ZEBY ROBILI.Matka mi nigdy nie powyszczela po policzkach,ja bym jej oddala.

TRZEBA CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM.... JA TYLKO SAMA W DOMU SPRZATAM,A INNI SIEDZA,ODPOCZYWAJA PIEPSZA TO.

piszac "nikt wiecej" masz na mysli rodzenstwo?? ile oni maja lat i ile Ty? a jesli chodzi o zmywanie tylko swojego talerza itp to pamietaj, ze naczynia, w ktorym gotowany byl posilek te zostaly pobrudzone abys Ty mogla zesc

Gość ale jesteście wstrętni
laska napisała że oprócz tego odkurza i myje podłogi Autorko masz rodzeństwo? Co oni robią? A jak z ojcem? Napisz dokładny podział obowiązków w twojej rodzinie.

no nic nie robia.Ja mam 17,brat 12,a siostra 20. Ja te rzeczy robie w domu,niedosc ze sie jeszcze ucze: -myje podlogi -okna myje -odkurzam -wycieram kurze -myje np.wanne,kibel.. -wynosze smieci i duzo innych rzeczy Tata rozumiem chodzi do pracy,a mama tak samo.Wiec rozumiem ich bardzo dobrze.A co z bratem i siostra?

Gość tak sie pytam
moim zdaniem to powinniscie podzielic sie obowiazkami zwlaszcza ze starsza siostra tez moglaby zmywac

Gość ale jesteście wstrętni
ale oni naprawdę NIC nie robią? Jesteś pewna, że nic nie koloryzujesz? Bo trochę to dziwne, że wszystko spadło na ciebie... A jak z nauką? Oni są jakoś bardziej uzdolnieni od ciebie? W każdym razie nie pozostaje Ci nic innego albo: a) pogadac z mamą (albo z tatą) by ktoś inny mył naczynia b) przestać je myć i walic na to, że będą ci kazać c) myć naczynia ale przestać robić inne rzeczy :P Ale najlepiej by było jakbyś pogadała z rodzicami. Może właśnie z tatą, bo pisałaś, że mama dalej ci każe myc naczynia.

Gość tak sie pytam
dziwne jest troche to ze twojej siostry mama nie zmusza do mycia naczyn a ciebie tak

no wlasnie.Mamamnie bardziej szanuje niz siostre,ale obowiazki domowepodziela mnie,nie wiem czemu moze ma do mnie zaufanie i wie ze zawsze jej pomoge. Tak czy siak chyba wymyslejakis plan zeby kazdy myl gary na zmiane;]

Gość tak sie pytam
ze zmywarka akurat nie jest tak latwo jesli ktos ma mala kuchnie to ona moze sie tam nie zmiescic

no ta zmywarka okej wcisnie sie jakos do kuchni.Tylko tez nie wiem czy ona zmyje porzadbnie garkki ze wszystkich brudow?

Gość tak sie pytam
ja kupuje te tabletki do zmywarki i u mnie zmywa porzadnie