Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskolka_1715

ZAPARCIA!! Pomocy!!

Polecane posty

Gość jaskolka_1715

kto może mi polecić coś dobrego na problemy z wypróżnianiem. Próbowałam chyba wszystkiego; woda przegotowana na czczo z miodem, otręby, błonnik (jedynie mam po nim wzdęcia) , śliwki suszone, staram się pić więcej wody, codziennie spożywam owoce+jakieś warzywko. Nie pomaga mi laksinat ani inne specyfiki (a nie chcę się uzależnić od takich środków). Pomocy! PS.Tylko bez głupich komentarzy.

Gość jaskolka_1715
bez jaj, to chyba musiałabym mieć kroplówkę, dowcipna jesteś

Gość jaskolka_1715
jenniffer8787*** widać z nudów nie wiesz co robić to pierdy wypisujesz, a myślałam że jesteś mądrzejsza...no cóż każdy się może pomylić

Gość jaskolka_1715
Stomatoloszka z powołania aqua slim nie próbowałam , trochę boję się takich specyfików bo lekarz powiedział, że uzależniają i doradził owoce i warzywa, ale cóż z tego jak goowno na mnie działa

no na pewno tego typu specyfiki zdrowe nie są. Ale na moją koleżankę nic nie działało. Jest szczupła, więc pije raz na kilka dni właśnie w celu przeczyszczenia. Może spróbuj jeszcze kiszonej kapusty, też na wielu działa

Gość jaskolka_1715
jenniffer8787*** dziewczyno ja jestem po 30-tce więc nie pisz mi takich głupot

Gość jaskolka_1715
Stomatoloszka z powołania dziękuję Ci bardzo za rady, ciągle szukam czegoś nowego, bo niestety kiszona kapusta, maślanki itp. nie pomagają mi jedyne co to bardzo źle się po nich czuje, brzuch wydęty i strasznie boli. Nie wiem chyba taka moja natura. Też jestem szczupła a problem mam, jedynie co to wykonuję pracę siedzącą więc może ruchu mam mało.

Gość jaskolka_1715
jenniffer8787*** mądrością nie grzeszysz, pewnie bozia nie obdarzyła cię rozumem...a szkoda

Gość jaskolka_1715
Stomatoloszka z powołania dzięki wielkie a ona niech sobie pisze mi i tak to koło d... lata, człowieka poznajesz po jego wypowiedziach i co sobą reprezentuje

Gość Mammma Mia Mamma Mia
Proponuje przejść na zywienie wg 5 przemian. Moja kolezanka jak kiedys zjadła u mnie placki ziemniaczane zrobione wg 5 przemian to jak wróciła do domu i dostała sie do WC to mówi ze nigdy jej sie tak dobrze nie siedziało ;) i zaraz oczyiscie pytała o książke kucharska :) Z doswiadczenia wiem ze przyprawy pomagają w trawieniu i w zaparciach :)

Gość jaskolka_1715
Mammma Mia Mamma Mia a co to niby za żywienie?

Gość tylko błonnik powaga
wejdź na moją stronę http://prawidlowa-waga.blogspot.com ja używałem długo błonnika witalnego, inne nie pomagały mi za bardzo, poczytaj tam wiele info na ten temat znajdziesz. powodzenia, wiem jakie to uczucie. nie męcz sie więcej ruchu, warzyw świerzego powietrza zmiana diety albo błonnik.

pij dużo wody, rano napij się ciepłej przegotowanej na pusty żołądek.Ale z tego co piszesz, próbowałaś już wszystkiego, warzywa, to papieros to jedyne wyjście.Zapalić rano razem z kawą ;)

To żywienie oparte na medycynie chińskiej na zasadach Jing jang. Chodzi o to zeby zachowac równowage w oganizmie. Chcesz wiedziec wiecej to wystarczy wpisac w google zywienie wg 5 przemian itp. Poleca tez ksiązki pani Anny Ciesielskiej: 1) Filozofia Zdrowia 2) Filozofia Życia. Sa tam tez przepsiy na ktorych mozna sie na początku oprzec . Ale uprzedzam, ze jest to tylko dla takich osob ktore lubią gotować i mają cierpliwość (przynajmniej na początku). Pozdrawiam.

Gość sdfghjkl
w biedronce kupilam dietetyczny dzem truskawkowy, ludzie rewelacja, dwie lyzki tego dzemu i jelita jak po lewatywie po jakims czasie dopiero sie skaplam ze ten dzem tak dziala dzisiaj mam go zawsze w kuchni:) jak mam zatwardzenie pojem dzemu i od razu spadek wagi

Gość jaskolka_1715
dziękuję za dobre rady, będę musiała popróbować coś nowego

Gość jaskolka_1715
na każdego działa jakiś specyfik, no ja niestety jeszcze nie znalazłam swojego ale ciągle próbuję

Jaskolka - powodzenia. Niestety zaparcia to starszna dolegliwośc :( tez miałam ten problem, ale juz na szczęscie wyprózniam sie raz dziennie odkąd jem wg 5P :)

Gość do autorki tematu !!!!!
wspaniały temat, a ja teraz jem owoce i zwymiotuje

Gość ciocia pomarancza
a)profilaktyczna lewatywa rano- bedziesz caly dzien gotowa na anala- 2 w jednym, a kafeteria cie pokocha. :) b)zmielone siemie lniane, ze trzy lychy, z ranca (dziaaua, i to na wiele rzeczy) do tego: c)w chooj wody, malymi lykami, w ciagu dnia d)w jaki sposob jesz, przeżuwasz? to ważne. jesli wszystko ma smigac w ukladzie pokarmowym, to trzeba żuc powoli i dokladnie, memłajac wszystko ze slina- ta pierwszy enzym trawienny. jak polkniesz cos nie zmielonego to sie nie strawi, zatrzyma w ukladzie pokarmowym i gnije, fuuuj e)ruszaj sie, potancz dla jaj, ruszaj biodrami, to wzmacnia miesnie gladkie. hell yeah

Gość pij przez cały dzień tylko
PRZEGOTOWANĄ, OSTUDZONĄ WODĘ Z CZAJNIKA szklanka rano na czczo to żaden środek jeśli zatwardzenie Ci nie minie to ja jestem święta;) poważnie