Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskolka_1715

ZAPARCIA!! Pomocy!!

Polecane posty

Gość pij przez cały dzień tylko
oczywiście normalnie jedz, nie miałam na myśli głodówki;) tylko zamiast herbaty czy tam czegokolwiek innego co pijesz pij właśnie wodę przegotowaną z czajnika na bank załatwisz się w końcu;)

Gość jeżyk z jabłuszkiem
COLON C - same plusy

Gość plusy
na koncie w banku producentow tego drogiego gowna

Gość jaskolka_1715
dziękuję rady na pewno wypróbuję, przynajmniej część nich...

Gość jaskolka_1715
pij przez cały dzień tylko a już myślałam że tylko mam wodę pić, dzięki spróbuję już jutro bo dzisiaj już piłam herbatki

Gość jaskolka_1715
a jak to siemię spożywacie? ja kupowałam zmielone w aptece, jadłam po 2-3 łyżeczki i zapijałam wodą (i bez rezultatu) , niestety nie umiem spożyć "papki" zrobionej z siemienia + woda (takie paskudne że od razu odruch wymiotny)

Gość ciocia pomarancza
niee, jak kupujesz zmielone (a nawet trzymasz cale ziarna w oswietlonym miejscu) to szlag trafia ich wlasciwosci. trzeba kupic swieze, "surowe" i w mlynku do kawy przemielic. poza tym gwarantuje ze jesli chodzi o smak- to bariera jest czysto psychologiczna, kazda osoba ktorej polecalam, po przemysleniu sprawy stwierdzala ze to nic zlego, a jak sie poczuje dzialanie po paru tygodniach w calym ciele (brzuch, skora, wlosy, myslenie) to zaczyna wrecz zajebiscie smakowac. robie to np. tak: rano trzy lyzeczki zmielonego szajsu do gara, szklanka wody, i na malym ogniu 5 min. potem studzic i wychylic. koneser zrobi to jedyn haustem. ale mowisz, ze nie lubisz. no sam ten glut lniany ci nie pomoze na zaparcia, dziala tylko oslonowo na uklad trawienny. o, mozna jeszcze prazyc delikatnie te ziarna na patelni i dodawac do mies, salatek (maja taki sezamowy aromat)

Gość kleotyna
polecam sok z wyciśniętej kiszonej kapusty oraz ogórków zawsze działa i kiedyś tam słyszałam że dobra jest coca cola zagrzana na ogniu mianowicie musisz ją podgrzać aby była ciepła natomiast nie doprowadzając do wrzątku natomiast nigdy tego nie testowałam czasami activia

Gość jaskolka_1715
dzięki raz jeszcze, będę eksperymentować, może w końcu skończą się moje męczarnie:)

Gość zielonooczna
aż dziwie się, że nikt nie polecił Ci zielonej/czerwonej herbaty...

Gość Mammma Mia Mamma Mia
Autorko, jak Tam zaparcia? sa jeszcze?

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji...

Gość mszmaszprasztrasz
Zrob glodowke zdrowotna ( oczytaj w googlach) a tak jednorazowo to herbatka z senesu w aptece okolo 5 zl

Gość mszmaszprasztrasz
a jeszcze lyzeczke gorczycy takej w zarenkach ne melonej popc 2 szklankam wody tez to rusza jelta nesamowce!!

Gość platfusik
ja pije mnostwo sokow warzywnych i owocowych, oczywiscie bez cukru. takie zwykłe sklepowe przeplatam tymi bardziej ekologicznymi z burakow, ze sliwek suszonych, z kapusty kiszonej. rabenhorst wiem ze takie soki eko produkuje, ktos zna jeszcze ina firme tego typu?

Gość gość
Osobiście polecam http://www.stopzaparciom.pl/ , gdzie znaleźć można informacje na tematy związane z zaparciami. Co jeść, jak jeść, co robić aby łagodzić dolegliwości. Mi pomogło, więc sądzę, że niejednemu także pomoże. Ale jak wiadomo najwięcej zależy od głowy oraz siły woli. Jak się człowiek zmotywuje, aby przestrzegać jakiś zasad jedzenia, to będzie dobrze.

Gość m monia
Najlepiej unikać takich sytuacji, jeść codziennie świeże owoce i surowe warzywa. Przy odchudzaniu można pić więcej kefiru to też pomoże. U dzieci jednak lepiej nie przesadzać i stosować bezpieczne środki z apteki jak dicopeg junior.

Gość gość
Ja również polecam dicopeg . Babeczka w aptece mi go poleciła jak skarżyłam się na czopki , że dzieci mi je hmm wyciskają ponownie na świat .. Ona mi włąśnie poleciła bo to tylko wystarczy wypić i koniec a tak to się z dziecmi przynajmniej nie siłuję

Gość gość
Dużo ruchu i wiele wody należy pić. To pomaga

Gość gość
Ja często jem dżem ze śliwek i pomaga

Gość Rozalinda54
Ja nie chcę stosować leków, które powodują rozwolnienie. Sama stosuję dicopeg 10g. Nie powoduje nagłego parcia i nie podrażnia błony śluzowej.

Gość gość
A próbował ktoś Zioła Tybetańskie ? http://odchudzanieziolatybetanskie.pl/film/ Jeśli nie, zdecydowanie polecam każdemu. Działają bardzo mocno i dobrze. Przerobiłam kilka suplementów i ten jest naprawdę najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Zaparcia i niemożność wypróżniania przeszły jak ręką odjął.