Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Popie Uszko

Jak zmusić partnera do dziecka

Polecane posty

Gość niech to licho
OK, jest wywolanym poronieniem, ale to jest to samo, prawda?

Gość Licho jeśli dziecko będzie
naprawdę uważasz że poronienie nawet wymuszone to morderstwo?? coś ci wiedza szwankuje, dobrze, skoro jesteś taka kryształowa to życzę ci żebyś urodziła takie nie-warzywo z downem czy czymś innym, powodzenia

Gość niech to licho
"coś ci wiedza szwankuje, dobrze, skoro jesteś taka kryształowa to życzę ci żebyś urodziła takie nie-warzywo z downem czy czymś innym, powodzenia" Troche Cie ponioslo kobieto! Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja nie zycze Ci niczego zlego, nie wyzywam, akceptuje Twoje prawo do decydowania o swoim ciele i swoim embrionie

ciekawe jest tez to, że w polsce przyzwala się na aborcje z trzech powodów, a całkowicie nie można zalegalizować bo katole krzyczą, że to morderstwo, więc sobie zaprzeczają, skoro godzą się na takie "morderstwo" z tych trzech powodów, paranoja, a kobiety i tak w podziemiach czy za granica masowo usuwają ciąże

Gość niech to licho
JA mieszkam za granica. TU moge miec legalnie aborcje.Nie jestem, jak to nazywasz KATOLEM i szanuje ludzi i ich decyzje. Ty tez powinnas nauczyc sie tego samego. Nikogo nie potepiam, ja jednak, tak jak napisalam, raczej nie zdecydowalabym sie na aborcje (pisze RACZEJ, bo nigdy nie musialam takiej decyzji podejmowac i mam nadzieje nie bede musiala)

Ja każdej kobiecie która pragnie dziecka życzę zdrowego bobasa,natomiast dla każdej kobiety która nie chce bądź na dana chwile nie może ich mieć życzyła bym sobie legalnej bezpłatnej takowej możliwości.

a jesli ciąża będzie zagrożeniem dla Twojego życia to też zdecydujesz się na poród????

Gość niech to licho
Asia: zgadzam sie, bo to musi byc swiadoma decyzja kobiety (lub pary), zwlaszcza kobiety, bo to zwlaszcza ona ponosi wszystkie konsekwencje niechcianej ciazy

Dokładnie u nas tak jak pisałam niby jest się za życiem szkoda tylko ze segregują te właśnie życia.Prawdziwe życie jest każde ważne tak samo.Zakaz aborcji równa się śmierć a nie jej legalizacja taka prawda:)

Gość niech to licho
Tak, jesli bedzie zagrozeniem dla mojego zycia, ale bede wiedziala, ze dziecko ma szanse, to zdecydowalabym sie urodzic.

Gość Popie Uszko
Ja pierdolę. Ale temat założyłem. Super prowokacja, będę robił takie częściej. Najpierw pieprzenie o zmuszaniu partnera do dziecka a potem dyskusja o aborcji. MOIM ZDANIEM POWINNA BYĆ DOZWOLONA ABORCJA DO 1 ROKU ŻYCIA DZIECKA. P.S. Serio wierzyliście, że osoba o nicku Popie Uszko to nie prowo? Mam się nazwac Popieluszko żebyście przejrzeli na oczy? Czy wy macie jeszcze godność i duszę człowieka?

Gość Popie Uszko
Tamten Popie Uszko to podszyw.... :( Ciekawa dyskusja. Porozmawiać z partnerem jutro wieczorem, muszę przemyśleć w głowie tę rozmowę...

Gość niech to licho
Ja tez uwazam, ze aborcja powinna byc legalna, a to, co zrobia z tym ludzie (tzn. jakie beda podejmowac decyzje) to ich sprawa. Ale zalegalizowanie aborcji powinno isc w parze z nauka o seksie, zabezpieczeniach i konsekwencjach, a nie taki ciemnogrod i temat tabu. W koncu, to ludzkie, prawda

Gość do-re-mi-fa-
Odpowiedź Nie da się zmusić. Owszem, możesz podstępem zajść w ciąże ale nie oznacza to happy endu. Życie mówi, że wręcz przeciwnie. Duże szanse na bycie samotną matką i niechęć faceta. I alimenty co będą albo i nie będą płacone. Można nie chcieć dzieci. Z różnych powodów.Każdy ma prawo do swoich decyzji. Zarówno kobiety i mężczyźni. Ja jestem taką jedna co nie chce. I wyszłam z podziemia bo to wciąż niepopularne wśród ludzi. Jakby był nakaz rodzenia i zostania rodzicem ;-) I co się okazuje, że nie jestem jedyna w swojej opinii. Sporo znam takich ludzi obojga płci. Jest też kilka par małżeńskich, które podjęły wspólnie taką decyzję i była to decyzja dobrowolna obojga, zanim zostali małżeństwem bo bez wcześniejszych takich rozmów o tak ważnej sprawie byłby problem. I rozwód w przyszłości najpewniej albo nie szczęśliwość kogoś.

Gość Popie Uszko
Tak, to prowo, a teraz wypierdalać :classic_cool:

Gość Popie Uszko
TO NIE PROWO!!!!!

Gość niech to licho
a co to za roznica, czy ten temat to prowokacja, czy nie? fajnie sie wymienic pogladami z ludzmi (tym bardziej, ze na co dzien nie uzywam polskiego prawie wcale)

tak, u nas straszny ciemnogród, edukacja powinna być jak najbardziej praktykowana, ciąża to musi być świadomy wybór, ale jeśli jest zagrożeniem dla życia matki to uważam, że powinna być obowiązkowa, bo TWOJE życie jest najważniejsze, dziecko jest na drugim miejscu

Teraz mam czarny nick i nikt się pode mnie nie podszyje :) Tak, wymiana poglądów jest fajna. Dowiaduje się wielu rzeczy o ludziach np. że mamy wielu potencjalnych morderców na kafe.

Aborcja i dziecko to się nie trzyma kupy:D Niech to licho zdrowe podejście do wszystkiego to podstawa,nikogo do aborcji zmuszać nie wolno ale nie powinno tez się zabraniać:) Autorko porozmawiaj życzę Ci powodzenia:)

Gość niech to licho
"ale jeśli jest zagrożeniem dla życia matki to uważam, że powinna być obowiązkowa, bo TWOJE życie jest najważniejsze, dziecko jest na drugim miejscu" To Twoje zdanie. Nie chcesz, aby ktos decydowal o Twoim dziecku, ale w tym wypadku sama ograniczasz sobie wolnosc (bo moze dla Ciebie - lub dla mnie - zycie nie jest az takie wazne, by nie podjac takiej decyzji/ryzyka). W koncu, to sie nazywa wolnosc, prawda?

Gość niech to licho
Aska: przeciez to napisalam :-)

Gość przy konflikcie czlowiek narod
zony i nienarodzony ratuje sie w 1 kolejnosci zycie narodzone, chyba, ze dana oosba sama i na wlasne zyczenia zdecyduje inaczej

to Twoja decyzja co zrobisz ze swoim życiem, ale skazałabyś je na życie bez matki, jako pół sierota, ja bym nigdy za bachora nie umarła, ale to moje zdanie.

Gość niech to licho
tak by bylo. Nie mialby matki, chyba, ze moj maz ozenilby sie po raz drugi :-)