Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Popie Uszko

Jak zmusić partnera do dziecka

Polecane posty

Gość Licho jeśli dziecko będzie
jacyś dziwni sa tu co poniektórzy, tylko kłamstwa i "morderstwa" im w głowach, to nie moje klimaty, nie mogę dłużej czytać tych głupot

Gość Licho jeśli dziecko będzie
Aśka, jak ktoś sobie wbije głupotę do łba to będzie powtarzał i wyzywał ludzi od morderców

Nawet w naszej polsce gdzie aborcja na życzenie jest zakazana,jak kobieta mimo wszystko się zdecyduje nie podlega żadnej karze ani żadnym sankcjom prawnym. Karze podlega osoba która wykonała zabieg(oczywiście nie jest to kara zagrożona długoletnim wiezieniem,bo to nie zabójstwo)oraz karze może podlegać osoba ,która zmuszała kobietę do aborcji.

Dziecko również jest człowiekiem,dzieciobójcy również trafiają na bardzo długo do wiezienia...to tego źle tam maja,bardzo źle i dobrze,nie wolno zabijać dzieci zgadzam się z Toba.

No karze podlega wykonawca zabiegu czyli mordulec. Ok, rozumiem ludzi którzy uważają, że płód do któregoś okresu życia nie jest człowiekiem i można go zabić. Nie popieram, gdyż nie ma dla mnie takiego rozgraniczenia. Ale jeśli dla kogoś nie ma i popiera zabijanie... jest to dziwne. Wiem, że wielu chciałoby widzieć we mnie jakąś wariatkę krzyczącą "mordercy!". Ale nie pozwolę na to tak łatwo...

Gość ta Popie Uszko to jakaś
ograniczona kretynka nie dość że nie zna się na biologii to chce wrobić faceta w dziecko, masakra :O🖐️

ale nie podlega karze za morderstwo. Rozgraniczają bo tego dowodzi nauka tak jak w życiu noworodek nie jest niemowlakiem niemowlak nie jest nastolatkiem itd.Noworodek nie pójdzie do żłobka a niemowlak do przedszkola. Niby to tylko takie ustawowe granice wieku bo czemu 2latek żłobek a 3 latek przedszkole a 6 latek szkoła?Dlaczego nastolatek nie zaczyna edukacji musi koniecznie wcześnie?Właśnie na podstawie badan i dojrzałości mózgu.Stad te rozgraniczenia. Stad tez rozgraniczenia od jaja płodowego poprzez zarodek do płodu.Stad są termin poronienia i przedwczesnego porodu. Ja Cie wariatka nie nazywam,za to Ty nazywasz mordercami ludzi którzy w życiu nikogo nie zabili.

Nastolatek noworodek to człowiek owszem. Natomiast zarodek człowiekiem nie jest. Płód urodzony przedwcześnie to człowiek.Bez względu na to czy przeżyje czy nie. Poroniony zarodek bądź płód jest człowiekiem tylko w sercu matki.

Wyjaśnij zatem co sprawia, że coś jest człowiekiem a coś nie. Wygoda? Od razu zaznaczam - doceniam twoje podejście. Masz mój szacunek.

Nie wygoda,nauka biologia. Pewnie stad w większości cywilizowanych krajów aborcja jest dozwolona do danego tygodnia. Podejrzewam ze koleżanki Twoich rodziców dokonały aborcji wtedy w Polsce była legalna.Moja mama ma chyba z 2 takie koleżanki,mojej koleżanki mama również w tamtych czasach dokonała aborcji,moja ciocia 2 razy.My byłyśmy wtedy dziećmi,tylko potem były marsze i o tym się nie mówi.Ciocia mi opowiadała ze co dzień po 20-30 kobiet w tym szpitalu co ona była.Gdyby nie fakt z ebyly wtedy dozwolone nasze pokolenie było by jak naszych babć wielodzietne rodziny po 8 10 dzieci.

Gość pani bardzo ciekawa
Aska79111111111111111 Z rozgraniczeniami różnie bywa. Moje dziecko zmarło, kiedy jeszcze byłam w ciąży. Urodziłam je w 21 t 6d. I medycznie to było poronienie. Ale: dostałam akt urodzenia dziecka - obecnie dostaje się bez względu na czas trwania ciąży. I pochowałam dziecko. Czasem to wszystko jest bardziej skomplikowane...

Ale nie rozumiem. Jakiś biolog ustalił jakieś kryterium. Zgoda. Ale dlaczego akurat takie? Co czyni człowiekiem?

Tak bo w Polsce nawet przy poronieniach można starać się o pochowek nawet w 9 tygodniu ciąży,po to by zabezpieczyć psychikę kobiety.Tylko te kobiety często gęsto muszą stoczyć wielki boj,bo nie chcą rejestrować gdzie nie ma podanej płci dziecka.Takie niedopracowane te prawo.Dla kobiety,która pragnie dziecka zawsze będzie to jej dziecko i nie ma z czym dyskutować.Ja pisałam tylko i wyłącznie z punktu medycyny i nauki.Współczuję Ci straty.

Gość trelemorelepolele
Ja mam 33 i dziecka nie chce i juz. A moj partner tak...

Gość trelemorelepolele
I na pewno sie nie zgodze - chce miec dzieci? Niech mnie wymieni. Nie rozumiem jak mozna kogos zmuszac do dziecka. To nie jest normalne.

Gość trelemorelepolele
Nie rozumiem jak mozna kogos zmuszac do dziecka. To okropne.

Dojrzałość mózgu - ale to nadal trzeba ustalić ostre kryterium tej dojrzałości. Tak jak ustala się ostre kryterium czasu na zgłaszanie prac konkursowych.

I tu nasuwa się pytanie - jeśli sekundę temu obiekt stał się czlowiekiem... to dlaczego nie dwie sekundy temu?

Bedzie zdolne do przeżycia jesli mozg będzie funkcjonował.Lalka również przypomina człowieka ale nim nie jest i czy nam się to podoba czy nie takie są fakty i trzeba je zaakceptować.

Dlatego jest to również rozgraniczone na wagę itd...do tego jest dwutygodniowa granica błędu.U nas jest przyjęte 22 tydzień bądź pol kilo,ale myślisz ze jak się urodzi 21 i 6 dniale żywe to je wywala?Beda ratowaćNatomiast takie 16tygodniowe nie ma żadnych szans przeżycia czy tego chcemy czy nie chcemy..

Gość trelemorelepolele
Nie rozumiem tez dlaczego kogos, kto dziecka nie chce nazywasz egoista? Gdzie tu logika? Zwiazek? Cokolwiek? A moze wlasnie egoista jest ten, kto dziecko za wszelka cene chce? Bo dla kogo masz to dziecko - dla tego dziecka? Nie. DLATEGO, ZE CHCESZ. TY CHCESZ. TYLKO I WYLACZNIE. I RACZEJ TO NAZWAC MOZNA EGOIZMEM!

Gość trelemorelepolele
To nie sa poglady tylko biologia i hormony. Ale pozwol partnerowi decydowac o swoim zyciu. A ty decyduj o swoim. Zycze wam, zebyscie sie dogadali!

Jeśli kogoś do czegoś trzeba zmuszać to już nie jest partner. Partner ma prawo mieć własne zdanie. Jeśli macie inne zdanie na temat tak ważny jak posiadanie dzieci to się rozstańcie.