Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kassiiulla.

Stan przedrzucawkowy, zatrucie ciążowe - któraś z Was to miała?

Polecane posty

Mieszkam w UK... Dzisiaj byłam u położnej i dowiedziałam się że mam podwyższone ciśnienie... 130/100, tak normalnie w ciąży miałam 100/70... Pytała jeszcze o różne rzeczy i strasznie puchną mi nogi i ręce zarówno w dzień jak i wieczorem, mam białko w moczu, czasami mam problemy z oddychaniem, szybkie bicie serca i ból głowy... Nie zgłaszałam tego nigdzie bo myślałam że w końcówce ciąży to normalne... Dostałam na jutro skierowanie do szpitala.... Czy któraś z was miała coś podobnego?

Który to tydzień? Najprawopodobniej rozwiążą ciążę przez cc, ja tak miałam dziecko zdrowe. Dłużej w szpitalu mnie trzymali, żeby unormować ciśnienie.

Gość an2anet
Ja mialam zatrucie i tez w uk musisz powiedziec o wszystkim w szpitalu prawdopodobnie przeprowadza ci cesarskie ciecie ale nie jestem pewna jesli chcecos wiecej wiedziec to pytajsz

Gość kasiakasiakkk
ja miałam w koncówce ciąży 37 tydzien podwyzszone ciznienie i opuchnięte nogi i białko w moczu trafiłam do szpitala, prubowali mi zbic cisnienie ale nie pomoglo i wieczorem przeprowadzili cc, synek urodzil sie zdrowy dostał 10 punktów.

Jestem dokładnie w 36tygodniu i 4 dniu ciąży... czyli 37tc... Do szpitala mam się zgłosić na godzinę 14... Mają mi robić badania... Ale szczerze mówiąc w nocy ciśnienie miałam strasznie wysokie... czułam to po sobie - aż mi głowa pulsowała... Obudziłam się ze spuchnietymi rękami i nogami - zostało mi do teraz...

Będzie cc. Spokojnie, moja tez się urodziła w takim czasie, a teraz rozbójnik ma 17mc.

A Ty też w nocy miałaś wyższe ciśnienie niż w dzień...?? Ja wieczorami czuję jakby mi mialo głowę rozsadzić... Za 2 godzinki jadę do szpitala... ale ciśnienie penie się obniży...

Tak. W nocy było duzo wyższe niż za dnia. Mierzsz może sama? Ja miałam dzienniczek, mierzyłam około 6-8razy na dobę. # razy w ciąży miałam Holtera RR. Miałaś nadciścienie przez całą ciążę?

Gość też miałam
w noc przed porodem miałam 220/160 w dzien bywało 150/90. lekarz przewidział co bedzie sie działo,dlatego położył mnie w szpitalu. cc miałam w 1 dniu 36 tygodnia. dziecko dostało 9 p.

Nie mierzę niestety ciśnienia, ale czuję sama po sobie że w nocy mam dużo wyższe... Jestem w UK i nie wiem własnie jak tu się dzieje w takich przypadkach...

a przed ciążą miałam strasznie niskie ciśnienie - bez paru kaw nie mogłam normalnie funkcjonować... więc 130/100 to dla mnie bardzo wysokie ciśnienie...