Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1990ewelina22

Na co zwrócic uwagę w poszukiwaniu dobrej ORKIESTRY na wesele ?

Polecane posty

Gość fioletowe irysy
My zwracaliśmy uwagę m.in. na to: - czy nie piją alkoholu (dla mnie podpity zespół to przeżytek - granie na weselu to praca, a ja w czasie pracy nie piję, tego samego oczekuję od osób, które pracują dla mnie), - repertuar (czy jest na tyle różnorodny, by zaspokoić gusta wszystkich gości), - nagrania z innych wesel (często na stronach www zespołów zamieszczonych jest tylko kilka dobrych kawałków, dlatego warto przejrzeć kilka płyt z wesel, gdzie można ocenić całokształt), - repertuar zabaw i atrakcji (o ile planujemy oczepiny czy inne zabawy), - koniecznie podpisać umowę, a w niej zawrzeć, za ile godzin grania płacimy i ile ewentualnie dopłacamy za każdą nadprogramową godzinę, - jak często robią przerwy.

Gość zadaj krótkie pytanie
A gdzie panowie będziecie w najbliższym czasie grać? Jeśli ci powiedzą (dobry zespół powie), możesz przejechać się (w obstawie przyszłego młodego) pod salę weselną, dyskretnie posłuchać. Gdyby nawet ktoś cię pytał, to przecież jeśli powiesz, że myślicie o tym właśnie zespole, na swoje wesele, to zawsze potraktują was z życzliwością. Oczywiście jechać trzeba nie na początku wesela, ale dopiero po pewnym czasie. No i o żadnym wejściu na salę mowy nie ma, ale przez okno słychać, jak długie są przerwy i jak często słychać "a teraz idziemy na jednego". Czasem można przed salą spytać gościa, który np. wyszedł na papierosa, co myśli o tym zespole, który na jego weselu gra.

Gość gyuhqbjlskam
My przede wszystkich chcielismy zespol ktory gra na muzyke na poziomie a nie disco polo. Jezdzilismy na ich proby i przegladalismy strony internetowe. Znalezlismy kilka i w koncu wybralismy jeden, ktory byl strzalem w 10! Strona internetowa i dema ktore sie tam znalazly nie odzierciedlaly rzeczywistosci. Na probie zostalismy powaleni poziomem ich gry i wokalu. Ludzie z klasa, nie typowe weselne grajki (bleee) , na weselu wypili symbolicznie po lampce wina do obiadu, wodki oczywiscie nie chcieli. No a jesli juz o nich pisze to napisze tez nazwe - The crush z Żor. Ogolnie to podobal nam sie tez zespol Laguarda ale mialam wrazenie, ze sa troche zadufani w sobie. Pozdrawiam

Gość gyuhqbjlskam
strona the crush (niestety nie maja juz dem piosenek, bylu swietne, np eye of the tiger, sa filmiki ale mnie osobiscie srednio sie podobaja bo akurat slabe utwory,na zywo zdecydowalnie lepiej i mozliwosci maja ogromne, oprocz tego swietni ludzie i muzycy) http://www.thecrush.pl/ A tutaj znalazlam ta Laguarde - cena co prawda powala ale dlugo myslelismy czy ich nie wziac. http://www.zespoly.com.pl/zespoly_laguarda/