Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjgjhg

SKĄD TLEN NA ZIEMI???

Polecane posty

Gość ghjgjhg

po co ziemskim istotom tlen, kiedy we wszechswiecie go nie ma? jak on powstał?

Gość Don 0skaro
:D

Gość ja wierze w Boga
Ja wierze w Boga i uwazam ze to on stworzyl warunki do zycia na Ziemi i atmosfere.

Gość ghjgjhg
własnie...mamy zbyt idealne warunki do zycia, wiec jakas tak podstawowa komórka nie mogła tego wszystkiego "zbudowac" nawet cos tak skomplikowanego jak organizm człowieka czy innych zwierząt juz nie mówiac o własciwosciach mózgu...

Gość ja wierze w Boga
Gdyby nie bylo tlenu i atmosfery nie moglibysmy istniec, tak jestesmy skonstruowani

Gość jkjkjkjk
to Bóg stworzył atmosfere, gdyz kosmiczna materia nie ma do tego warunków, nawet rosliny potrzebują tlenu,

Gość ja wierze w Boga
Wlasnie, jest to zbyt skomplikowane zeby moglo tak sobie samo z siebie powastac, jest za duza roznorodnosc gatunkowa. Wydaje mi sie ze jednak istoty z innych planet mogly troche pomacic w naszych dna na poczatku..

Gość jkjkjkjk
gdyby na kazdej innej planecie był tlen chociazby nasza jablizsza Mars miałaby tlen uznalibysmy to za normalne, ale nasza planeta jest unikalna a reszta rozni sie tylko powierzchnią i cisnieniem....

Gość ja wierze w Boga
Spojrzcie, wszystko do siebie pasuje na ziemi, np. woda paruje do chmur, wiatry przesuwaja chmury z woda dalej w teren, sa opady, ziemia jest nawilzona, rosna roslinki, zwierzaki je kedza...dla mnie to jest fascynujace..to przywilej zyc na Ziemi

Gość ja wierze w Boga
jkjkjkjk- wierzysz ze gdzies w kosmosie sa inne podobe do naszej Ziemi planety?

Gość ghjgjhg
wiem ze nie istnielibysmy bez tlenu :D ale moje pytanie skłania do myslenia :P

Gość ja wierze w Boga
Ale na Marsie bylo kiedys zycie i byla atmosfera bo sa slady ogromnych oceanow..ale tak naprawde uwazam ze nadal jest zaawansowane zycie na Marsie.

Gość ja wierze w Boga
ghjgjhg - wiele jest takich pytan ktore sklaniaja do myslenia, ciekawe czy kiedykolwiek ludzkosc pozna Stworce zanim umrze

Gość profesor kuciapa
fakt, wszystko pasuje - stryczek do twojej szyi,to boski znak, idź się powieś i pamiętaj o bananie, pasuje do tyłka, więc sobie wsadź

Gość ja wierze w Boga
A Ty skurwysynie profesorku z pizdy yo co? Nie podoba sie ze rozmawiamy tu sobie? To wypierdalaj prusaku zasrany

Gość jkjkjkjk
nie wierze w planety podobnych do naszych chciaz wielu ludzi wierzy (ale w Boga nie wierzą) ze istnieją swiaty równoległe do naszego, z kolei wg mnie w kosmosie istnieją istoty zywe, których organizmy zyją na innych zasadach niz nasze, ale wtedy mogłyby zupełnie inaczej wygladac, byc moze przypominają nasze karaluchy - tez zycie, bo na jakiej podstawie w tak bezgranicznym wielkim kosmosie mielibysmy byc tylko my?

Gość ja wierze w Boga
A ja wierze ze moze byc mnoswo takich samych jak nasza planeta jak i masa totalnie roznych. Supr byloby moc podrozowac miedzy planetami ale to chyba nie w tym wcieleniu..

Gość jkjkjkjk
wiesz ja tam tym badaczom nie zawsze wierze, bo to co oni mówią to czasami sie w dupie przewraca a reszta ludzi im bezmyslnie wierzy (chociazby w darwinowską teorie która sie w ogole kupy nie trzyma), tak jak ocieplenie klimatu jest niby naszą winą, za co naukowcy dostali nobla, potem sie okazało ze ocieplenie klimatu jest naturalnym cyklem ziemi i to udowodnił jeden naukowiec w dodatku kobieta no ale nie przyznali jej nobla bo by musieli tamtym go odebrac i to ze są slady po oceanie podobne do tych na ziemi wcale nie znaczy ze była tam woda a co do pana profesorka mysle ze jest starym rozgorzyczonym prykiem nie wiedzącym jak sie rozmawia z ludzmi bo całew zycie w piwnicy siedział i gapił sie w sufit, stąd ta reakcja i niewiedza, bo teorii nie do podwazenia nie ma wiec potrafi tylko swoją niedomytą dupą ziapać

Gość jkjkjkjk
nawet moja piesc do mordy profesora pasuje, ciekawe dlaczego, moze to Bóg tak chciał :D a my jestesmy jeszcze daleko z techniką pozwalającą na tak dalekie podróze no i w miare szybką abysmy w drodze nie poumierali ze starosci :P

Gość teoriateoria
teoria jest jak dupa, każdy ma swoją - J. Piłsudski 🖐️

Gość ja wierze w Boga
Wiesz zgadzam sie z Toba, naukowcy wiedza bardzo niewiele a nawet jak zdolaja cos nowego odkryc niekoniecznie musza nam to oglaszac szarej masie bo moze to np. podwazac wczesniej zaakceptowane wielce wazne teorie.

Gość ja wierze w Boga
Niesamowite jest to jak jestesmy oklamywani na kazdym kroku. Mnie tez zastanawia np. tak odbiegajac od tematu..czemu nie lataja juz na ksiezyc..ciekawe co tam sie stalo. A wiesz ze na ksiezycu sa zwloki czlowieka? I budowle , piramidy i szlaki?

Gość jkjkjkjk
niestety papkę jaką nam serwują od dawna jest nie do przeskoczenia, media będą nas okłamywac juz zawsze a wiekszosc ludzi bedzie w to wierzyć, bo tak naprawde w dzisiejszych czasach rzadko kto używa organu stworzonego do myślenia ( homo erectus wiecej go używali) a co do piramid i zwłok na księzycu chciałabym wiedziec skad sie tam wzieły, byc moze przed powstaniem ziemi było tam zycie, byc moze zrobili to mieszkancy naszej ziemi, a niegrzecznego człowieka wyrzucono z wahadłowca albo stało sie jakies nieszczescie, a czesto tak mam ze jesli czytam cos dotyczącego nauki to zawsze to analizuje, mysląc czy faktycznie tak jest, ale nie zeby z góry znegować, czy tez moze przyznac racje autorowi, wiele teorii na temat naszego istnienia nie ma sensu, chociazby ewolucja w pewnych momentach czasu w ogole nie ma sensu jesli wierzyc powszechnie znanym teoriom, natomiast wiekszosc ludzi czytajac artykuły na ten temat wierzy w to co tam jest napisane bo to wymyslił NAUKOWIEC wiec zwalniają sie z obowiązku indywidualnego myslenia (zazwyczaj ateisci)

Gość jkjkjkjk
a jesli juz mowa o ciekawostkach to nowa teoria naszych przodków mówi ze ludzie od zawsze mieli ten sam wzrost co my teraz i chodzili wyprostowani bez małpich konczyn

Gość jkjkjkjk
teoria dotycząca naszych przodków * tam miało byc :P

Gość ja wierze w Boga
jkjkjkjk - to bzdura bo jak np. bylam w Egipcie i widzialam mumie to byly...naprawde male..ludzie kiedys byli mniejsi. Widzialam tylko mumie egipcjan ale moge sobie wyobrazic jak mali byli np. homnidzi.

Gość jkjkjkjk
byc moze tylko szkielety pradawnych ludzi juz wtedy były naszych rozmiarów, wg mnie wielkosc nie ma znaczenia bo dzisiaj chocby w naszym kraju mamy małych ludzi juz nie mowiac o innych rejonach ziemi (np chiny), wiec to by oznaczało ze tam ewolucja dotarła pozniej co mozliwe nie jest bo wszedzie trwała tak samo

Gość ja wierze w Boga
Mozesz miec racje. A moze zmienia sie przyciaganie ziemi ktore sprawia ze jestesmy generalnie wieksi niz nasi przodkowie? hmm

Gość jkjkjkjk
i byc moze nigdy za zycia sie nie dowiemy jak faktycznie było, mozna tylko spekulowac, badania i wnioski przyblizają nas do prawdy ale nie dali jej nam na tacy tylko ze badacze mają to do siebie ze oni jak cos wnioskują to są swiecie przekonani zamiast powiedziec ze prawdopodobnie tak było, a w naszych czasach czesto bycie małym jest oznaką zaniedbania i niedorozwoju jesli dana osoba mimo dojrzałego wieku ma wyzszych rodziców od siebie, ale są tez tacy z natury wiec jak maciupcy musieliby byc ich przodkowie :) niestety musze zmykac, obowiązki zycia codziennego wzywają, miło było pogadac z kims na poziomie, miłego dnia :) 🌼