Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Czy ktos był wzywany w ciąży na kontrole ZUS??

Polecane posty

Gość mouyt
o wzywaniu nie słyszałam ale znam osoby w ciąży kontrolowane i to kilkakrotnie przez ZUS podczas L4. Jedną kobietę nawet w dniu porodu kontrolowali i musiała wyjaśniać czemu jej nie było w domu.

Gość mouyt
nie wiem, piszę co wiem. O tej kontroli w dniu porodu mówił mi lekarz. kiedyś ZUS nie sprawdzał w ogóle ciężarnych ale teraz L4 do kontroli wybiera komputer więc i kontrole ciężarnych się zdarzają.

Gość mouyt
musisz poinformować ZUS o miejscu faktycznego przebywania.

Gość ale czego się boisz tak bardzo
To już kolejny temat,który zakładasz o zwolnieniu w ciąży. zaczynam nabierać pewności,że Twoje L4 jest lewe-nie chce się ruszyć do pracy i tyle. gdyby było inaczej,to byś nie pisała non stop o kontrolach.

Gość Janka12345
Kurde juz tyle razy to bylo! Musisz na L4 podac adres pod ktorym mieszkasz. Tam jest napisane jak byk - adres pod ktorym chory przebywa!!!! Czy wy naprawdę jesteście takie ciemne?

ale jestes glupia hihi...pisze teraz moja koleznaka w swoim imieniu z mojego konta..tak pracuje 5 lat w jwdnej firmie i jest lewe he

Gość Janka12345
punkt 4 "ADRES POBYTU W OKRESIE NIEZDOLNOSCI DO PRACY" czy to tak trudno pojąc?

Gość iwaa5656
jakoś sobie nie wyobrażam podawać zusowi adresu pod którym przebywam - jestem zameldowana u rodziców i ten adres podałam, tam gdzie przebywam jestem "na lewo", za tydzień jak nie będę miała gdzie mieszkać to sie wyprowadzę do innej koleżanki (bo póki co szukam mieszkania) i zusowi g... do tego :)

Gość do misiaczek
Głupia to Ty jesteś! wracaj na kasę do tego swojego marketu jełopo! bo nikt w to nie wierzy! koleżanka z innego miasta z jej konta korzysta! w życiu nic głupszego nie czytałam! a co sama sobie założyć nie może,bo to jest odpłatne? a może bez posiadania konta nie można tu nic napisać? jezu i takie durne krowy żyją z kasy którą wyciągną od skarbu państwa! aż mnie mdli! bleeeee!!!!!!!!!

Gość Janka12345
Prawo jest prawem i wasze widzimisię nie ma tu nic do rzeczy. Jesli masz podac adres pod ktorym przebywasz, to taki ma byc wpisany. Na czerwonym świetle tez przechodzisz przez ulice, bo tobie się tak podoba? Jak cie zus zacznie kontrolowac u rodzicow to bedziesz miec problem. Uswiadom sobie to wreszcie!