Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jan Trzeci

PO CZYM POZNAĆ ZŁĄ KOBIETĘ.

Polecane posty

Jak już się ktoś decyduje na manipulację to cel uświęca środki. Tak całkiem serio, często zdarza mi się "przekonywać" ludzi żeby mnie słuchali co często jest nazywane manipulacją (głównie przez tych, którym to nie na rękę), ale wszystkich uszczęśliwić się nie da.

Gość DomTaty
Jak już się ktoś decyduje na manipulację to cel uświęca środki. czasami się zdarzy, że kto mieczem wojuje od miecza ginie :D

Ano - inna urocza nazwa tego to "kombinowanie". chociaż szczerze mówiąc wolę bez takich zabaw, ale nie zawsze się da. Zwłaszcza, jeżeli twoja koleżanka z pracy to wybitnie leniwa dupa która stara się zrobić tak, żeby się nie narobić, a tobie za nią wstyd.

Gość no jakż einaczejfgth
no tak owszem , trzeba sobie jakoś życie ułatwiać i mówić że nie ma idealnych i dobrych tylko są żli. Ideologia predyspozycji własnego mniemania odnosi sie psychosomatycznie do wyobrażni manipulatora :) wiec neo -somatyczne ( pewnei twój móżdzek szary nie zrozume :)podejście do drugiej osoby względem rozumowania manipulatora niewiele ma wspólnego z ubeznowłasnowolnioną ''' manipulacją , kóra brzemie '' w samym tobie :) zły czlowieku

Można to by było nieco lepiej opisać, ewentualnie wziąć pod uwagę, że kto widzi cel i wierzy w siebie nie zwraca zbytniej uwagi na to po jakich trupach przejdzie. Do tego dochodzi oczywiście wyciszanie sumienia poprzez niemalże zwalanie winy na tego kogo się "wrabia" - czyli właśnie percepcja manipulatora na osobę manipulowaną.

Gość no jakż einaczejfgth
nie rozumiem twojejgo czepiania sie? nic mądrego z twoich słow ty dom , co chcesz osiągnąć ?jaki cel ? już dość!

Gość tak byc powinnoe
powinno paść adekwatne pytanie do tematyki jaka toczą dewianci Po czym poznać złego faceta :D

Gość mam w sobie dobro
TBP-trzeba założyć nowy temat. Nikt nie rodzi się zły, ono pojawia się wtedy kiedy moralność człowieka jest zagrożona, zachwiane poczucie wartości, brak zaufania, itp. Można tylko zadać pytanie:Co się wydarzyło w życiu kobiety że jest zła?, Jakie cechy osobowości musi wykazywać by określić ją złą?. Gdzie jest prawdziwe JA, jak pyta Autor i może być ciekawa, błyskotliwa, kochająca,ufająca o ile nie trafi na kogoś kto zniszczy w niej pokłady dobroci I wtedy odezwą się demony przeszłości lub teraźniejszości.

Gość thtyjhtghyjuikyjfthdr
jestem szczęśliwa dumna i co ważne, lubiana wsród wszystkich z którymi miałam przyjemność sie poznać, zaprzyjażnić. Ale na niektórych warto zerkac zdystansem i ostrożnościa szczególnie facetów, a konkrtniej na dwulicowców

Gość 6lat zla
do JAN TRZECI wiec bylo tak poznalem ja byla pieka zagubiona i niewinna,zamyslona jej spojrzenie bylo bardzo glebokie czasami rozbiegane tak jakby byla w innym miejscu a przy tym bardzo delikatna zmyslowa i tajemnicza, wyczolem ze ma problemy ze soba zaczelismy sie spotykac duzo jej pomagalem bylem cierpliwy miala problemy z ocena ludzi wszystko porownywala i ocniala nie mowila o tym lecz milczala teraz to wiem byl taki okres ze zemdlala stojac na inauguracji w szkole pozniej odkrylem ze zamroczylo ja bo sie nie zalatwiala od kilku dni bylo mnostwo sytuacji bardzo dziwnych dla niej wyjechalem z olsztyna do warszawy by byc przy niej bylismy ze soba 2 lata w wawie pozniej wyjechalem za granice miala dojechac nasz zwiazek sie rozpadl zostawila mnie dla kogos innego miala tylko "kolegow"tak o nich mowila ... nie widzielismy sie 3 lata ja wciaz o niej myslalem czasem snilo mi sie ze mam z nia dzieci i przyszedl taki dzien snila mi sie po ponad 3 latach rozlaki ze placze w windzie jakiegos budynku zadzwonilem do niej do domu w olsztynie gdzie numej znalem na pamiec odezwala sie spytalem sie jej czy wszystko ok powiedziala mi ze plakala ..... przyjechala do mnie ja od 3 lat zylem w irlandi znow sie czulem jak kiedys wiedzialem ze ja kocham ponad wszystko o nic nie pytalem dla czego mnie zostawila z kim spala z kim byla znow bylismy razem po kilku miesiacach zaszla w ciaze cieszylem sie jak dzieciak .... po 2 latach urodzila sie 2 Corka gdy najstarsza miala 4 latka zdecydowalismysie ze wracamy do kraju bo przez ten caly czas tylko ja pracowalem i bylo dosc ciezko to wszystko ogarnac wiec przyjechala po nia jej matka ja powiedzialem ze zostaje jeszcze 2 miesiace bo musze splacic dlugi za mieszkanie wiec wyjechala z moimi dziecmi po miesiacu mialem sen ze spala z jakims blondynem zadzwonilem do niej mowila ze mi sie tylko przysnilo.... do domu wrocilem wczesniej bez zapowiedzi zastalem ja z facetem powiedziala mi ze chce sprobowac odepchnela mnie od moich Dzieci jej matka sie cieszyla dale jej wolna reke i jeszcze przyklasnela nie musze wiecej pisac co bylo potem zeby z tego wyjs zajelo mi okolo roku by lepiej sie poczuc i dojsc do siebie ... teraz kiedy odwiedzam dzieci i ja widze jest ta sama osoba nawet nie przeprosila czasami sie usmiechnie te same spojrzenie te same ruchy nigdy mi nie powiedziala ze jej zalezalo lub ze mnie kochala .... teraz place alimenty zyje za granica i powoli zaczynam doceniac zycie....

Gość ammmdfghytr
i jaki wnioski? kobiety to złe manipulatorki ? Wredne ,fałszywe z niskim poczuciem własnej wartości, bez wyobrażni ,bez empatii,wrażliwości, subtelności, rozbijające szczęsliwe małżenstwa ? nie jedej tu na forum postawił sie na piedestale pisząc bzdury wyssane z bujnej wyobrażni

Gość ide spac
6lat zla Z jakiegos powodu ciagnelo Cie do niezrownowazonej psychicznie dziewczyny. Pytanie czy kochales ja POMIMO tego, ze byla niezrownowazona czy wlasnie ten fakt Cie do niej przyciagal? Bo po sposobie w jaki piszesz podejrzewam to drugie i nalezaloby sie zastanowic dlaczego poczules przyciaganie do kogos kto ma ze soba duze problemy, zachowuje sie jak choragiewka na wietrze i komu nie mozna ufac? A moze w jakis sposob pociaga Cie rola ratujacego z o presji rycerza w zlotej zbroi? To nie zycie jest skomplikowane - to zazwyczaj my sami je sobie komplikujemy.

Gość Joanna30minus
Ktoś już chyba wspomniał, wszystko widać w oczach, zachowaniu, sposobie wyrażania się - jeśli zbierze się kilka elementów razem i wychodzi na minus - to może być właśnie ta zła kobieta. Ludzie mają różne sposoby na eliminację "potencjalnych mało wartościowych" znajomości .. Kiedyś, na pewnej imprezie, zdarzyła mi się rozmowa z nieznajomym, powiedział, że zanim podejdzie do kobiety i rozpocznie znajomość, będzie w pobliżu, przysłuchując się rozmowom, które ona prowadzi. Jeśli usłyszy 3 razy przekleństwo z jej ust , odchodzi bez względy na to jak bardzo owa dama podobała mu się na początku

Gość bez broni
poczytałam sobie topik i może przyszła pora na głębszą refleksję, czy jeśli niektóre wpisy mogłyby dotyczyć mnie to znaczy, że jestem złą kobietą? sama nigdy siebie tak nie oceniałam,ale inni mogą mnie postrzegać właśnie w taki sposób, czy powinnam się martwić? coś powinnam zmienić? ale co zrobić, by przekonać innych, że tak nie jets? czy w ogóle warto coś robić? zdecydowanie muszę się nad tym zastanowić, obawiam się jednak, że wniosków końcowych i tak nie znajdę:(

Gość Mrs Brovary
Jeśli usłyszy 3 razy przekleństwo z jej ust , odchodzi bez względy na to jak bardzo owa dama podobała mu się na początku :D, :D, :D Powiem ci jak skończy ten znajomy.... skończy w związku z prefidną wyrachowaną suką która NIGDY nie mówi brzydkich słów. Ale złapana z penisem kochanka w tyłku powie, że to tylko termometr :D

Gość obrzydza nie e
wulgaryzm u kobiet najgorsze co może być

Gość Mrs Brovary
obrzydza nie e wulgaryzm u kobiet najgorsze co może być wulgarne słowa? :D jasne... wulgarne zachowanie to pan pikuś przy wulgarnym słownictwie :D

Gość Joanna30minus
Przytoczyłam tylko czyjąś wypowiedź. Osobiście uważam, że jest czas i miejsce na wulgaryzmy, bo i one maja swoją funkcję -trzeba wiedzieć tylko gdzie, kiedy i przy kim. Widzę różnicę miedzy pijanym panem, który zamiast przecinka używa *()&^, a kobieta z klasą, która od czasu do czasu powie sobie siarczyste słowo na ka.A wracając do złych kobiet - może złe kobiety są złe jeśli trafiają na nieodpowiednich mężczyzn i na odwrót? I tkwią w tych związkach długo i boleśnie, mniej się kochając, rzadziej uśmiechając i gasnąc, zamieniając się z duszy towarzystwa w biedne zahukane stworzenia bez iskry w oczach.

Gość ide spac
oj Panie Janie bardzo pan niekonsekwentny ;) a moze bardzo zajety businessmen nie ma czasu odpowiedziec na posty zgodnie z przyrzeczeniem :classic_cool:

Gość W porę przejżał na oczy
Tak z autopsji: Była rzeczywiście piękna. To ona wszystko inicjowała na początku, choć starałem się nie pozostawać biernym. Było fantastycznie, spędzaliśmy ze sobą niemal każdą wolną chwilę. Powoli rezygnowałem, ale w pełni świadomie, ze wszystkich innych przyjemności. Nagle, po miesiącu znajomości, zażądała wspólnego zamieszkania, na które nie byłem gotowy. Zasugerowała nawet zaręczyny dla mojego lepszego samopoczucia. Kiedy odmówiłem wielka awantura i wskazywanie, jaki jestem niekonsekwentny, czepianie się wszystkich słówek i deklaracji; mocno skrzywdzona. Zrezygnowałem, mimo jej lamentów. Ale tak mnie coś ściskało, że dałem się namówić na drugą próbę; bez jakichkolwiek przeprosin z jej strony. Obiecała nie naciskać, ale po fantastycznych wakacjach, zasugerowała ślub. Pomyślałem, że oboje jesteśmy w takim wieku, że może to być dobre rozwiązanie. Szybko załatwione formalności, za chwilę zaręczyny i trach. Zaczęła się wojna z moją rodziną, której sygnały już pojawiały się wcześniej. Żądanie odsunięcia się najpierw od rodzeństwa, później awantura z moimi rodzicami o nic, dosłownie o nic. Kiedy nie wytrzymałem i zakończyłem związek, nawet nie próbowała mnie zatrzymywać. Po miesiącu była z innym. A ledwie dzień przed rozstaniem podkreślała jaki jestem cudowny, kochany i w ogóle fantastyczny. Ponad 2 miesiące zastanawiałem się czym zawiniłem, chociaż jej roszczeniowa natura podpowiadała, że niekoniecznie byłem jedynym winnym, ale kiedy przeczytałem niektóre wpisy tutaj, uświadomiłem sobie, że na pewne sprawy nie mamy wpływu. Człowiek nie zawsze jest w stanie uchronić się przed takim złem, bo zwyczajnie nie ogarnia tych kwestii. A jak pokazuje przykład wcześniej zaprezentowany, może być znacznie gorzej. Naprawdę warto słuchać ludzi wokół nas, oni pewne sprawy oceniają na trzeźwo.

Gość co wam powiem to wam powiem
zła kobieta ma charakterystyczny pokrój ciała czyli otwór gębowy ma skierowany pod kątem 180 stopni względem przełyku,lewa dziurka od nosa jest bardziej owalna niz prawa,prawa dłoń jest większa niż lewa i ma włosy w uszach

Gość Jan Trzeci
Dobry wieczór Wracam z tematem. Przepraszam "Idę spać", za to, że nie było mnie tutaj przedwczoraj i wczoraj.

Gość Jan Trzeci
do 6 lat zła To miłe przeczytać, że wstałeś na nogi.

Gość dr jane
Janie, nadal wegetujesz na kafe? myslałam,że juz praktykujesz na swojej złej kobiecie:P

Gość Jan Trzeci
KONKLUZJE PO CZYM POZNAĆ ZŁĄ KOBIETĘ ? Jeżeli masz Prawdziwego Przyjaciela lub Prawdziwych Przyjaciół, to złą kobietę poznasz właśnie po jej zachowaniu w stosunku do Twoich Przyjaciół. 1. Zła kobieta będzie unikać twoich Przyjaciół. 2. Zła kobieta, jeżeli już spotka się z twoimi Przyjaciółmi będzie rozmawiać z nimi w sposób zdystansowany, ogólnikowy, nie podejmie z nimi żadnej ważnej rozmowy, ponieważ jest nieszczera i nie przedstawi swoich pokrętnych intencji. 3. Zła kobieta boi się twoich Przyjaciół bo oni są po twojej stronie. 4. Zła kobieta będzie próbować uśmiechać się słodko i mówić o samej sobie wyłącznie w superlatywach. 5. Tylko twój Prawdziwy Przyjaciel dostrzeże zło w złej kobiece, bo ma rezerwę, bo zawsze chce dla ciebie dobrze i nie zawaha się powiedzieć ci o tym.

Gość dr jane
nie przeceniaj roli przyjaciół w procesie identyfikacji złej kobiety jak jest odpowiednio sprytna to im też zamydli oczy

Gość Jan Trzeci
Przepraszam, uleciała mi jedna litera. Ma być: 5. Tylko twój Prawdziwy Przyjaciel dostrzeże zło w złej kobiecie, bo ma rezerwę, bo zawsze chce dla ciebie dobrze i nie zawaha się powiedzieć ci o tym.

Gość Jan Trzeci
DO JANE: Akurat tutaj nie masz racji.

Gość dr jane
myślę,że jednak mam trochę racji.jak się zakochasz w złej kobiecie to opinia Twoich przyjaciół będzie Ci wisiała i powiewała, będziesz myślał że oni mówią tak bo zazdroszczą Ci i tyle

Gość Jan Trzeci
Do JANE Mieli rację.