Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rockyy25

Ile MM piją Wasze 11-12miesięczne dzieciaki na dobę?

Polecane posty

ja mojej tylko kanapkę z jajem i chce humus kupić, ale coś zapominam;) musze się zmobilizować i jakieś schaby zacząc piec, bo znaleźć wędliny bez dodatków ciężko ulubione ma zupy domowej roboty - wszystkie a trzy godziny temu właśnie postawiła pierwsze kroki wariatka - tak jej się spodobało, że kursowała między mną a chłopem, padała na ręce, na nogi, podnosiła się i próbowała dalej:)

no to gratulacje dla małej :) U nas młody woli raczkować... nauczył się jak miał 6 miesięcy więc myślałam że z chodzeniem szybko pójdzie, on zaś woli dotrzeć szybko, sprawnie i samodzielnie do celu więc do chodzenia się nie garnie tylko smiga jak pershing na czworaka :/

GrTULUJę . Mój mIAŁ 10 mcy i 1 dzien jak zaczął. Moja babciA sama robi kiełbasy i szynki , hmmm to może i mój mały dostanie jutro

:) no właśnie młodsza też od dawna już chodziła przy meblach i byłam pewna, że pójdzie przed roczkiem, ale jakoś jej było wygodnie z raczkowaniem i przy meblach...jeszcze jest trochę gietka w biodrach, ale wiedzę, że bardzo jej się podobało:) tak sobie tylko wzdycham, żeby jej te alergie przeszły jednak, bo już wyciąga ręce do naszego żarcia, a z czasem będzie coraz trudniej jej odmawiać, ale od jakichś trzech tygodni je jak opętana...może to pomogło w chodzeniu?

o, Mama Małpki, mamy podobny system karmienia, tyle że u nas kanapki to od 9 miesiąca były (teraz ma 14), a na rok ważył i mierzył tyle co Twój Maluch :) mleka na dobe to tak okolo 600 ml (+/- 150. ale bardziej minus :P ) Jedynie godzinowo sie to trochę inaczej rozkłada :) aha, i zur pierwszy raz zjadł tez koło 9 miesiąca, bo akurat był z tata, który nigdy nie zagląda w tabele (ja zresztą tez nie...) a mały wcinał az mu się uszy trzęsły , nic mu potem nie było, więc tak raz w miesiącu żurek domowy jest :) na drugie je z reguły to samo co my, chyba ze w porze obiadu jest w przedszkolu, to tam je słoiczek, a my wtedy możemy zużywać duże ilości chili :P od jakiegoś miesiąca je owoce, wcześniej nawet nie spojrzał w ich kierunku, a na zagryske dostaje pieczywko sonko (nie lubi słodkiego, więc odpadaja biszkopty itp), nie jada kaszek od zawsze czy Wasze dzieci jedzą już płatki? np bobovita ma jakies takie od 18 miesiąca niby, ale u nas z gryzieniem juz od dawna nie ma problemu i ja nic nie drobię, więc może by te płatki przeszły?

jaheira - też myslałam już o tych płatkach ale ja poczekam aż młody skończy 15 miesięcy. Co prawda też nigdy nie zglądam w te tabele, ale u nas wydaje mi się to zawcześnie. Twój już ma 14 miesiecy i skoro nie ma problemu z gryzieniem, to na Twoim miejscu pewnie bym spróbowała :P :)

Gość Rockyy25
hej :) Tak wczoraj pisałam, że moja córka ma czasami takie noce, że się nie budzi na jedzenie, że dzisiaj spała od 20 do 6 rano ;) no ale spała ze mną, jak się kręciła to ją przytulałam i dotrwała do rana, ale o tej 6 był taki krzyk o mleko, że już potem nie zasnęła, a przeważnie śpi do 8-9 ;) Ja kanapki to przeważnie z masłem (takie woli najbardziej) ale daje tez z wedliną, jajkiem. zamierzam dawać jej parówki :) Płatków jej nie dawałam nigdy. Wasze dzieci jedzą 2 dania? U nas je tylko jedno danie, ale zawsze z mięsem. U nas by nie przeszło obiad 2daniowy, bo by mi brakło doby, żeby jej to dać ;) hehe Moja najbardziej lubi rosołek :) ale inne obiadki też je ze smakiem, a najbardziej lubi jogurty! :) Urodziła się z wagą 2750g :)

Gość Rockyy25
Ja obserwuje córkę i chyba lada dzień się 'puści' ;) raczkuje od 8 miesiąca, chodzi przy meblach, za rączkę też pójdzie, a jak się zapomni to nawet stoi bez trzymania ;) Jak dajecie dziecku mięsko np. z ziemniakami to mu kroicie na malutkie kawałeczki?

Gość a ja karmilam tak
rano ok 7-8 mleko i kawalek chleba dop gryzienia o 12 obiad: warzywa i mieso lub jajko i czesto dostawala jakis deserek ok 16 popdwieczorek, owoc, jogurt i biszkopt ok 19 kolacja: zupa lub ryz makaron zwarzywami + deser 21-22 240 mleka z kasza

Gość jak pija melko o 21, 22
to podajecie im na spiocha?? moja o 21 juz spi, ale zeby nei budzila sie w nocy o 22 dostaje mleko na spiocha wypija jakiejs 180 z kaszka i kolejne ma dopiero rano okolo 6

wsciekla mrowa u nas tak samo :) woli raczkowac nasza corka, bo tez nauczyla sie raczkowac jak miala 6 mcy i dokladnie tak jak Wasz maly woli dotrzec szybko i sprawnie ale to jest normalne :)

Rocky nasza sie juz puscila kilkarazy jak uswiadomila sobie, ze idzie to chyba poczula strach bo od razu siup na kucki i do raczkowania....

Gość matka,żona, nie kochanka:)
Mój urodził się 3.500 i 62 cm :) najbardziej lubi owoce i właśnie kanapki! Chętnie je z masłem i truskawkami. Owsianka jak jest to zje,ale szczęśliwy nie jest... dlatego rzadko mu robię.

acha moja je sinlac i pije nutramigen bo jest alergikiem ;) ale lubi takie platki w brykiecie rozgniatam je zalwewam woda ciepla i dodaje troche sinlacu pol sloika owockow i to wcina ;) lubi tez kasze- krupniczki, rosolki, jogurt probuje teraz dawac, na razie nei bylo jakiejs wysypki, kanapke na sucho najlepiej chleb tostowy taki ciemny z ziarnami

a z mlekem jest roznie bo o 6-7 wypija od 150 do 200 zalezy do apetytu pozniej okolo 9-19 je wlasnie owoce z kaszka sinlac albo te platki- lyzeczka ale ja ja karmie 13-14 obiad ze sloika hipp zazwyczaj pomidorowy z makaronem i miesem albo zupka z dyni albo moj obiad bez smietany zupy oczywiscie 18 mlekookolo 200 bez kaszki 21-22 mleko okolo 150-180 z kaszka mann bobovita albo kaszka zdrowy brzyuszek lub 7 zboz :) w dzien je tez jablko sama obgryza, kawalaek banana, chleb sonko pieczywo ryzowe, chrupek, pije herbatke wode, albo woda z sokiem nie je slodyczy zadnych, ma takie ciastak rusk heinza bezlmeczne ale je rozkruszam w owoqcach do sniadania

jak pija mleko - mój idzie spać po 21 więc mleko normalnie potem zasypia. Też już był bliski samodzielnego kroczku ( przy meblach też już sawno śmiga, od 7 miesiąca ) ale za każdym razem jak poczuje że nie ma się czego chwycić to bam, na pupe. I kto by pomyślał że młody który zawsze wychodzi przed szereg i niczego się nie boi będzie taki asekuracyjny w stosunku do chodzenia :P wczoraj wspiął się sam na parapet ale kroku nie zrobie, nie ogarniam go :D

nienawidzi brokulow :) i smiga z pchaczem szybko przed siebie z zakretami obrotami :D hehe

Gość Rocky25
Moja córa jak się kręci tak o 2-3 w nocy to ja idę odrazu robić mleko i pije na śpiocha. Jak kiedyś uznałam, że napewno nie budził się z głodu to zaraz zrobiła taką awanturę o mleko, że potem ją usypiałam do 5 ;) Potem o 7 też się przebudza, daje mleko z kaszką, podczas jedzenia znowu zasypia i śpi do 8-9 :) Wcześniej jadła tylko na śpiocha. Bo to był jedyny sposob zeby cokolwiek zjadła. No właśnie moja też jak się zorientuje, że nie trzyma sie to panikuje i odrazu do raczkowania :)

Gość acha dzieki za odp
wsciekla mrowa ;) moja juz o 20 spi, bo ma jedna drzemke okolo 2h o 12 wstsaje okolo 7 rano. Rocky ja jej juz nei daje mleka w nocy od 2 mca zycia dostawala nad ranem ale i tak jej to snu nie przedluzalo, teraz jak sie kreci okolo 6 to dostaje na spiocha i yroche sluzej moze pospac :)