Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rockyy25

Ile MM piją Wasze 11-12miesięczne dzieciaki na dobę?

Polecane posty

Gość Rockyy25

Jak w ogóle wygląda jadłospis Waszego Malucha?

Gość mamama27
mój w tym wieku - zresztą teraz ma 15 m-cy i podobnie jada mm dwa razy - raz rano jadł 150 ml mleka plus kaszka (obecnie 150 ml plus płatki) i wieczór 210 ml mleka plus kaszka (obecnie 240 ml mleka plus kaszka) - kaszke robię na mleku ha i na gęsto - je łyżeczką - samego mleka nie pija

Mój 14 stycznia skończył rok . 10 kaszka /chleb z twarożkiem czy pasztecikiem czy pastą jajeczna/ jajecznica /parówki cielęce 12:30 zupa każda po za żurem i kapuśniakiem z kiszonej kapusty 15 2 danie to co my chyba ze mam jakies ekstremalne to sloiczek 16 deser owoce/ sloiczek/ serek/ budyń /kiesiel 19 mleko 180 24 mleko 150 -180 7 mleko 150-180 W między czasie woda niegazowana , raz w tygodniu herbatka nie je czekolady ani jakiś ciastek czasem biszkopt A Ty jak karmisz?

Gość Rockyy25
Dzięki wielkie za odpowiedzi :) Moja je tak mniej więcej 07:00 - MM z kaszką (210ml) (przeważnie z butli, bo jeszcze śpiąca ;) / często się też zdarza, że na gęsto łyżeczką) 11:00 - Owoc świeży/owoce ze słoiczka (130g) 15:00 - Obiad z mięsem i co 2 dzień z żółtkiem/ gotuje sama oddzielnie dla niej, czasami zje zupę taką jak my jemy+mięsko do tego/ czasami obiad ze słoiczka (w granicach 150-200g) 18:00 - Jogurt (100g) 20:00 - MM z kaszką (210ml) 03:00 - MM samo bez kaszki (200ml) między czasie zje jakąś kanapeczkę z masłem, chrupki kukurydziane pije wodę, herbatkę, kompocik. MamaMałpki - co je Twoje dziecko na drugie danie jak je z wami? podaj przykład.

Gość moja córka
Moja mała ma 11 miesięcy 7 .00 mm 150 ml Bebiko2R 9.00 kaszka manna z owocami 10-11 przed spaniem 150 ml mm Bebiko2R 14-15 obiad np ziemniak, kawałek ryby,szpinak lub makaron z sosem pomidorowym ale zupa warzywna + mięso z zupy 17-18 kaszka zbożowa 19 mm 220 ml Bebiko2R w ciągu dnia zje trochę chleba albo chrupki ,biszkopty . Chleb nie chce jeść z czymś tylko suchy. Wczoraj pierwszy raz dałam jej budyń na krowim mleku.

Młody je mnie więcej tak: - 9/10 mleko 150 ml - 12 parówka, jajecznica, kanapka z wędliną - 15 obiadek - 17 mleko 150 ml - 19 - kaszka manna z jogurtem lub owocami - 21 mleko 220ml o 5 rano jeszcze mamy butle - 180 ml. w między czasie sok z wodą ( ok 50 -100 ml soku i ze 120 ml wody )

6,00 mleko 210 10. zupa z mięsem, lub sama zupa 13, mleko 210, czasami pół kajzerki 16, kaszka lub same owoce, biszkopty,paluszki, lub 2 danie-to co my 19,mleko 210 w ciągu dnia sok lub kompot, woda, chrupki kukurydziane, owoce

wasze dzieci jeszcze jedzą w nocy????????????????????????? m.ój odkąd skończył 3 miesiące nie je....gdyby jadł to w ogle by był z niego niezły grubasek :P teraz waży 11,5kg a wasze>?//(76cm wzrostu)

mój przestał jeść jak miał 3 miesiące i wrócił do tego jak miał 6 :/ niestety... ma ok 80 cm i waży 10 kilo więc nie jest źle :P jest tak aktywny że spala wszystko chyba :P

kurde moj tez kazdą zupe poza grochówką, żurkiem, fasolową i kapuśniakiem jadł, ale już dwa razy po ogórkowej miał taką własnie kwaśną kupę, jakby brzuch go bolał, chyba za wczesnie mu wprowadziłam, aha i szczawiu nie dawałam tez jeszcze

Gość matka,żona, nie kochanka :)
Jezu Wasze roczne dzieci jedzą jeszcze w nocy? Współczuję. Ja od kiedy w 5 miesiącu wprowadziłam kleik ryżowy,to wszystkie noce mam przespane :D Mój kurczaczek 2 lutego kończy rok.:) Menu: 6 - 210 mleka z kubka 10 - pieczywo chrupkie z dżemem+owoc lub kanapka z szynką i masłem+jogurt naturalny z owocami 12 - zupa - wielowarzywna, pomidorowa, brokułowa, marchwianka, ogórkowa lub szpinak z jajkiem. 18 - drugie danie z nami np. warzywa na parze z kurczakiem i do tego ryż, pieczony królik z marchewką z groszkiem i ziemniakami, brokuły na parze z pieczoną cielęciną z kaszą jaglaną, sałatka z ogórka, rzodkiewki, pomidora,sałaty z jogurtem naturalnym do tego pieczona ryba i ziemniaki. 21 - 210 mleka z kleikiem ryżowym lub kukurydzianym łyżeczką z miski. W ciągu dnia między posiłkami dostaje,a to jabłko, a to banana, a to śliwki, melona, mango, arbuza. Chrupek ani biszkoptów nie daję. wszystko co piekę,to w woreczkach bez tłuszczu.

No u mnie jest tak ze pierwsze sniadanie to te mleko o 7 . Drugie sniadanie ma o 10 jak wstanie , długo śpimy;) JA i tatuś zaczynamy dzień od obiadu ;) Wiec tylko ejmu robię. Pisałam kaszka jedzona łyżeczką , /chleb z twarożkiem czy pasztecikiem czy pastą jajeczna/ jajecznica /parówki cielęce Zamierzam mu zupę mleczną zrobić ale rano nigdy nie mam czasu na takie jedzenie ;) Jakoś mleko zawsze przypalam hah ;) A Gastronomik skończyłam ;p Ale jego jedzenie jest takie dzikie czasem zje 3-4 łyżki czegos i dziczeje dalej;) A chleb je dopiero od miesiąca wcześniej wydawało mi sie ze jest za mały na jedzenie kanapek ;) ale na swoim roczku ukradł mi chleb z masłem i zjadł;)

moja nie je w nocy już od dawna, pije ok. 500 - 550ml Nutramigenu dziennie zazwyczaj 5 butli w ciągu dnia i wody max. 150ml waży 9kg. ma 77cm (ok. bo sama mierzyłam) na śniadanie zjada kaszę z owocami, albo jajecznicę z bułką pół jakiegoś owocu na przekąskę, około południa zupę z 'wkładką' mięsną, albo pokruszoną bułką ok. 16 obiad - jak robię coś co może jeść to jej daję, jak nie to słoik ok. 17 30 owoc, przecier warzywny albo deser ok. 19 kasza czasem dostaje flipsy, albo chleb ryżowy

Mój mało je w dzień i budzi sie w nocy ;) Nie robi mi to różnicy czy je czy nie bo przed 2-3 nie idę spać . No mój ma rok 84 cm i 10,200 kg;/

Gość Rockyy25
Czyli moje dziecko je 'standardowo' ;) hehe Moja je w nocy, czasami jej się zdarzy, że prześpi całą noc. Moja ma 11 miesięcy, waży 9kg, więc jak widać jest drobniutka. ma 77cm mierzona na 'prosto', a 87cm mierzona 'po ciele'. U mnie różnie mierzą, inaczej w przychodni, a inaczej u prywatnego pediatry do którego czasami chodzimy.

Gość Rockyy25
Moja już jadła 'domowy' żurek, ogórkową, krupnik, rosół nic jej nie było :)

Gość Rockyy25
MamaMapki - moja chleb je od jakiś 2 miesięcy. Na początku były to wagoniki. Teraz daje jej całą kanapkę do ręki, ona robi z tego "rewolucję" rozciapie na swojej desce i je :) a w ogóle to jak tylko widzi, że ktoś coś je to musi przyjść i sępić. ;) ja się cieszę, że ma teraz taki apetyt, bo przez kilka miesięcy nie chciała mi jeść.. każdy łyk mleka był na wagę złota, nie przybierała na wadzę, zrobione wszystkie badania - wszystko ok, a ona dalej nic, aż pewnego dnia jej się odwidziało ;)

no mój krupnik też jadł;) Nie jadł zuru , kapusniaku z kisz, i fasolki i grochówki ;) A z czym jej dajesz chleb? Ja ino skóry odkrawam i mu daje i on najpierw je jak sie naje to rozdziubuje to i pies tylko czeka....

Gość Rockyy25
Kanapkę daje jej z masłem i jakąś kiełbaską, którą my jemy, ale ona zawsze kiełbase wyrzuca na podłoge i wcina samą z masłem :) skórek nie ruszam, ale ona i tak je zostawia ;)

Gość matka,żona, nie kochanka :)
Jak już wagę podajecie to i ja się pochwalę swoim małym zawodnikiem :) 84cm i 9.700.

Gość wściekla mrówa
3 kilo :) uwielbia kaszke manną z owocami, znika w minute :)

Mój 4,100 ;p Mój lubi kaszkę mleczna owsianka najbardziej , pomidorowa z ryzem , i rybe i kotleta;) AA i buraki i marchewke z groszkiem i kawe zbozowa

heh, owsianką mój pluje dalej niż widzi :P obiady miał słoikowe do tej pory, teraz zaczynamy mu wprowadzać domowe i w sumie wszystko wcina aż mu się uszy trzęsą :P

no mój lubi owsianke fest;) Ale to dobrze , kakaowej nie lubi ^^ No ja na słoikach do 8 -9 mca ciągłam , teraz tez sie zdarzy , ale deserki ze slika je

Gość gość
Mój syn pije mleko rano i wieczorem po 180 ml

No mój własnie dzisiaj wszamał z szynką ze smakiem pierwszy raz :) a co do reszty jestem zielona bo sama nie jem większości rzeczy ( takich jak twaróg, serki topione, pasty itp ) więc nie wiem co, jaki i czy można mopdawać młodemu :)