Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość każdy mówi że duża

czy moja córka jest duża? ma 80 cm i 6 miesięcy

Polecane posty

Gość każdy mówi że duża

jak w temacie

Gość każdy mówi że duża
ale każdy mówi że DUŻA no ale fakt długa :)

Gość każdy mówi że duża
jaką normę ? ostatnia wizyta u ortopedy 20.12.11 waga : 6420 68 cm ale co do cm to wydaję mi się że ją zle zmierzyła bo wtedy nakładałam jej już ubrank ana 74

no to miesiac temu miala 68 a dzis 80? cos sama nie wiesz ile, masz tu strone i wpiszwiek, plec, wage i wzrost dziecka i zobacz czy kwadracik zaznaczy sie gdzies pomiedzy linie, jak poza 90 centylem sie zaznaczy to ponad przecietna w porównaniu do innych dzieci w jej wieku http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Gość każdy mówi że duża
a urodziła się 3420 i 52 cm

Gość Niemożliwe jest żeby
Musiałaś źle zmierzyć.Przez miesiąc 12 cm?!

Gość każdy mówi że duża
znaczy chodziło mi że nakładam jej ubranka na 80 napisąłam że pielęgniarka raczej zle ją zmierzyła

Ty nie patrz na ubranka!Wiadomo że zawsze są rozmiary większe niż w rzeczywistości.

pielęgniarka dobrze zmierzyła na pewno!!Mój ma teraz 102 cm a ciuchy mu nie raz nawet na 116 kupuje i są dobre.I co mam mówić że ma 116 cm wz?

Gość popieram przedmówczynię
Autorko mów o autentycznym wzroście. Metkami nie można się kierować, bo np. rozmiarówka UK, czy US jest określana wiekiem. Mój syn jest faktycznie duży i wg rozmiarówki US mając 4 lata nosi ubranka 5-6 lat, to znaczy, że zmienił metrykę i ma obecnie 6 lat???:):))):):) A co do długości i wagi Twojego dziecka, to bardzo mi pasują do sibeie te pomiary 68 cm i trochę ponad 6 kg, to by do siebie pasowało. 6 kg z groszem do 80 cm to raczej byłaby chudzineczka straszna. A co do mojego syna to on jest odkąd skończył jakieś 10 miesięcy ponad siatką centylową ok 4-5 cm. I powiem Ci szczerze, że gdyby Twoja malutka faktycznie była poza siatką znacznie, a startowała normalnie (mój syn startował z "niskiego pułapu" - 53 cm, 3540g wagi) to każdy lekarz zwracałby na to uwagę. U nas nie było lekarza, który nie robiłby wywiadu odnośnie wysokorosłości w rodzinie. Jeden z pediatrów wysłał nas nawet na konultację do endokrynologa. U nas jest to jednak ok, bo mamy "wielkoludów" w rodzinie, więc jest to na tle genetycznym.