Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

jakie studia wybrać?

Polecane posty

Gość kaliope39

myślałem o jakichś techniczno-matematycznych jestem ze śląskiego ,tylko po jakim kierunku dostane 100% pracę ???

Gość sqqqqqqq
na 100 % praca po medycynie-ginekologia

Gość kaliope39
ok,ale z biologii i anatomii jestem cienki:) matematyka to mój numer 1

Gość dcceccecfdfd
informatyka ;]

Gość jagula babula
Telekomunikacja. Proponujr w trakcie studiow juz zaczac prace. Nawet za marne pieniadze to po obronie mozesz zaczac szukac czegos konkretnego. Ale zaden kierunrk nie zapewni ci posady na 100 proc.

Gość kala0989repka
nie ma już studiów co gwarantują pracę niestety. możesz iść na takie studia które cie pasjonują, ale zaocznie, żeby móc jak najwcześniej zacząć zdobywać doświadczenie. ja tak zrobiłam, bo poszłam sobie na amerykanistyke bo mnie to interesowało, ale od razu też szukałam pracy. na 2gim semestrze udało mi się dostać do eniro do działu sprzedaży i sama sobie mogłam opłacać studia i przy okazji mam już całkiem solidny wpis do cv z międzynarodowej korporacji, a to zawsze inaczej wygląda na rozmowach ;)

Gość kaliope39
może jeszcze jakieś propozycje?

kadzy kierunek techniczny jest dobry pod wzgledem przyslej pracy alety sam musisz wiedziec co cie interesuje bo musisz byc dobry w tym co robisz.. sam papierek ci nic nie da bo przez studia mozesz przebrnac ale pracodawca zada ci trzy poste pytania i lezysz.. a nawet jak cie przyjma to musiz byc dobry w tym co robisz zebi ci bez studiow mieli do ciebie szacunek i zebys mogl wykonywac swoja prace telekomunikacja, mechanika, elektrotechnika, mechanika, mechatronika, budownictwo, matematyka

Gość Anna_katoliczkka
Teraz najbardziej brakuje... hydraulików i elektryków.

Gość jak masz cienkiego
to ci bedzie ciezko znalezc dziewczyne.

Gość Gość :)
Prawda jest taka, że teraz po żadnym kierunku nie masz gwarancji, że znajdziesz pracę w swoim zawodzie. Takie są realia Polski. Są niby te kierunki "zamawiane", na których jest najmniej studentów i w związku z czym rzucają hasłami "po naszym kierunku nie będziesz bezrobotny", ale prawda jest niestety inna. Jeśli nie masz znajomości, to tak naprawdę możesz liczyć tylko na farta. Wiem o czym mówię, bo sama skończyłam jeden z kierunków technicznych, szukam teraz pracy w zawodzie, i powiem szczerze, że jest naprawdę ciężko. Jeśli się coś znajdzie, to wymagają nie wiadomo jakiego doświadczenia zawodowego. Studentów od razu po zakończeniu studiów rzadko kiedy chcą. I w efekcie większość magistrów, inżynierów ląduje na kasie w biedronce lub innym supermarkecie. Podsumowując - nie radzę wybierać kierunku na zasadzie przyszłej kariery zawodowej, bo to i tak bez sensu. Wybierz kierunek, który jest najbliższy twoim zainteresowaniom.

Gość kaliope39
nie mam znajomości :( to chory kraj!!!kurcze czy w ogóle warto studiować ?może lepiej pomyśleć o własnej małej firmie jednoosobowej,ludzie robią różne rzeczy i mają z tego kasę ,tylko co wymyślić - jaki interes? szczerze to wolałbym studiować i znaleźć pracę w dobrej firmie ,zarabiać godziwe pieniądze

Gość be-carful
szczerze powiem, że żaden kierunek studiów nie gwarantuje tego, że dostanie się pracę w przyszłości, a skoro tak jest to może po prostu wybrać studia, które będą zgodne z naszymi zainteresowaniami, żeby przez 5 lat studiów się nie męczyć studiując coś co się nam nie podoba. Ale myślę, że duży potencjał tkwi w rachunkowości i finansach. Tutaj możesz sobie zobaczyć http://www.wsaib.pl/ co jest wymagane na ten kierunek, ale też może jakiś inny ci się spodoba.