Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fermonnka

Nienawidze studentow politechniki - ograniczaja sie tylko do jednej dziedziny

Polecane posty

Gość Fermonnka

Sa strasznie nudni - informatycy znaja sie tylko na komputerach, a nie wiedza nic o polityce, kulturze itd. Podobnie na innych kierunkach scislych. Studiuje stosunki miedzynarodowe, ktore przynajmniej sa rozwijajace - mam przedmioty od statystyki przez protokol dyplomatyczny do historii i stosunkow politycznych.

liwe, że tak jest teraz, w kapitalistycznej Polsce, bo mnie studenta politechniki poznańskiej, obowiązywało to co sie nazywało, humanizacja zawodu inżyniera, i począwszy od pierwszgo roku, miałem filozofię marsistowską, wykłady z ekonomii politycznej socjalizmu, a potem kapitalizmu, a na drugim roku, postawy nauk politycznych, i juz kurna nie pamietam co, bo nie chce mi sie szukac indeksu.

Gość drsuykjiyute
To ty jesteś ograniczona skoro wszystkich stawiasz pod jedną kreską .Nie będę wdawal się w dyskusję z kimś na twoim poziomie.

Gość nienawidze studentek spoza
polibudy - one nie znają się na niczym :D 🖐️

Fermonnka - skończyłam UJ na kierunku... raczej humanistycznym. Nie mogę powiedzieć że zrobiłabym dziś inaczej bo po prostu nie nadaję się do niczego technicznego. Ale wiem jedno - oni będą zbijać kokosy i będą mieli za co założyć rodzinę, a ty ze swoimi stosunkami międzynarodowymi możesz iśc sie jebać. Ewentualnie wezmą cię na sekretarkę. Wiem bo szukam pracy mam i tak dość wypełnione CV. Ale nie ma tu żadnych konkretnych umiejętności. Też miałam rozwijający kierunek, trochętego, trochę tamtego, ale okazuje sie po 5 latach że trzeba sie wglębić w jedną dziedzinę bo takich ludzi szukają pracodawcy. Więc do niczego nie jestes wystarczająco dobra.

Gość JA JA JA
o kurwa :P ale jesteś głupia :/ i co po tych stosunkach międzynarodowych- to najgłupszy kierunek na świecie, równie dobrze moglaś studiować żonglowanie ryżem! Po politechnice ludzie chociaż są wykształceni, są inżynierami i nie mają problemu ze znalezieniem pracy! Na ustrój i system narzekają Ci którzy nie potrafią sami zagospodarować swojego życia i obwiniają rząd o swoje bezrobocie. Ale jak można mieć pracę skoro studiowało się stosunki międzynarodowe?! O polityce każdy wie tyle ile chce wiedzieć, nie każdy musi być fanatykiem politycznym i gotować się na widok Tuska czy Kaczora i twardo obstawiać jedną stronę...

Nieważny jaki kierunek, życie i tak zweryfikuje czy masz coś w głowie :) Ja jestem absolwentką politechniki, a tak jak ktoś wcześniej napisał nie ma się tylko przedmiotów technicznych. Miałam socjologię, ekonomię, historię gospodarczą, ustrój polityczny państwa i inne.

może to, że na polibudzie mieliśmy, przedmioty na wskroś humanistyczne, no na pewno, nie w takim zakresie, jak na uniwersytetach, ale sam będąc niepoprawnym kujonem mat-fiz-chem, odkryłem w sobie zainteresowanie filozofią, nie tylko marsistowską, bo wykłady były z marsizmu, ale na ćwiczeniach, mówiło sie dużo, o historii filozofii, literaturze, ogólnie myslę, że politechnika pod kątem humanistycznym, dobrze przygotowuje ludzi do życia.