Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zossia30

nie wiem czemu, ale mleko Bebiko kojarzy mi się z dziadostwem

Polecane posty

Gość zossia30

sama daję synowi Enfamil, ale nie jestem zadowolona, mały ma po tym mleku zaparcia. chcę zmienić, próba była z nanem - to samo, z bebilonem odwrotnie - sikał pupą dosłownie. myślę nad Hipp jeszcze, no i to Bebiko zostaje. Nie mogę jednak się do niego przekonać. ehh wiem że każde dziecko jest inne, że jednemu służy to a drugiemu co innego. Tak czy siak, myślę Bebiko - myślę dziadostwo plebejskie.

Gość ja próbowałam i bebiko i hipp
i polecam hipp. Ma lepszy zapach i smak, z tym że w porównaniu do bebika hipp jest prawie niesłodkie, ale bebiko jest przesłodzone więc nie polecam

Gość jagula babula
Karm ja dalej nanem, bebilonem czy enfanilem. Ale bron boze nie dawaj bebika bo to dziadostwo. Jeszcze bedzie sie po nim dziecko dobrze czulo i bedziesz zmuszona kupowac to dziadostwo???

Gość mwuysgvb
A mnie z PRLem. Jedynie słuszne wtedy.

Gość mookkaa
Z dziadostwem ze względu na jakość, czy na biedę?

Gość hahahahaa
Ale masz skojarzenia:P Bebiko mleko bardzo dobre jest:)A z plebejstwem Ci się kojarzy?dlaczego?Poproś moze ci diamentami pudełko obkleją - bedzie lans:P

Gość trop
Może robisz za tłuste to mleko? Dziwne, że Bebiko ci się kojarzy z dziadostwem. Przecież jest na rynku od końca lat 80...

Gość Nan jest
dłużej, tyle, że nie u nas.

Gość gość
Była gdzies na kafe mała ankieta odnośnie mleka itd i wiekszość mam podaje Bebiko więc gdzie tu dziadostwo ?

Gość zossia30
nie umiem wam odpowiedziec, czemu mi sie tak kojarzy...

Gość larysa26
a ja ci powiem,że moja córcia świetnie funkcjonuje na bebiku.Kupuję jej 3R bo je już tylko rano i na wieczór.Sama jej wyjadam łyżkami bo jest pyszne.

Gość hannaM
kojarzy Ci sie,bo jestes popierdolona i tyle. ja wychowałam dwoje dzieci na Bebiko(dziękuje kolezance,ze mi doradziła to mleko,bo tez dawałam enfamile,bebilony,mały srał dalej niz widział) a po bebiko wszystko pieknie sie unormowało,kolka mineła dziecko radosne i zdrowe.

Moje dziecko pije Nan i jesteśmy srednio zamozni, ale raczej tak niz nie :) a akurat dziecko naszej znajomej najbogatszej i najbardzie z klasą pije Bebiko bo podobno sprawdzone i skoro innym dzieciom nie szkodzi...:D

Gość zossia30
ja nie powiedzialam, ze bebika nie sprobuje - tyle tylko, ze zle mi sie ono kojarzy

moje dziecko tez uchowalo sie na tym plebejskim mleku i niezle funkcjonuje. ale moze faktycznie lepiej podawac "ekskluzywny" bebilon, ktory szkodzi dziecku niz takie plebejskie badziewie:D

nie wiem dlaczego sie tobie tak kojarzy- moze dlatego ze to mleko znane od lat a nie zadna wychwalana nowosc. ale mleko moim zdaniem jak kazde inne. przy tym ma przystepna cene. to wszystko. nie tylko to co drogie jest dobre

grunt zeby mleko dziecku pasowalo. a czy to nan czy bebiko czy jakis inny wynalazek- nie ma znaczenia. ona wszystkie sa sobie rowne

bebiko jest conajmniej od 1982 roku na rynku bo sama się na nim wychowałam i na humanie która była trudniej dostępna :) a bebilon to ta sama firma co bebiko więc jak bebiko ci dziadoskie to czemu bebilon kupowałaś :D:D:D moja córa była na mlekach nestle czyli na początku na alpremie (specjalne dla wcześniaków), a później na nanie i odstawiła mleko jak miała 7 miesięcy i za cholere nie tknęła chyba że kakao ale tez nie na mm tylko na krowim innego nie chciała :/ syn też był na nanie ale jak miał 7 miesięcy to tak jak córa zaczął robić cyrki z piciem mleka :/ przeszłam wtedy na bebiko i sobie chwalę bo do tej pory nie ma problemu z piciem mm a ma 14 miesięcy ładnie na nim przybiera na wadze (no już nie tylko na nim), do tego skończyły się zaparcia z którymi na nanie walczyłam :/

Gość gość
Ktoś napisał, że przecież bebiko jest od ponad 30 lat. .. no właśnie. . Położna, która do mnie przychodziła ( te odwiedziny po porodzie), POWIEDZIAŁA, że to mleko to relikt, że lepiej go nie podawać. . Ze to mleko dla tych, których nie stać na dobry produkt.

Gość gość
to jak wy przeżyłyście kobiety na tym mleku, przecież większośc z was jest koło trzydziestki. Nie czujecie się głupsze od tych co były karmione piersią, albo lepszym mlekiem. A spytaj się czym ciebie matka karmiła,może to po tym mleku masz takie odchyłki.

Gość gość
A ta położna to sama nie była reliktem przypadkiem. Bebiko ma skład bardzo podobny do Nan czy Enfamilu.

Gość hope28
To jakas glupia ta polozna. Tez jestem polozna. Moje mlodsze dziecko pilo bebiko,bo to mleczko najlepiej tolerowalo. To dziecko wybiera sobie mleko,a to,czy wybierze z dolnej czy z gornej polki,to juz nie od Ciebie zalezy;)

Gość gość
Moja po enfamil wylądowała w szpitalu bo zrobił jej się kamień kalowy Każdy lubi to co się sprawdza mój syn pił Bebiko córka bebilon który zmieniłam na hipp skończyło się ulewanie, wymioty i problemy z brzuszkiem

Gość gość
A mi w ogóle mm kojarzy się z dziadostwem, jest to środek który zaspokaja minimalne potrzeby dziecka żeby żyć, ale przede wszystkim jest mlekiem od brzydko mówiąc durnego zwierzęcia, zawiera jego komórki macierzyste, w ogóle jego materiał genetyczny, leki którym było to zwierze faszerowane bez względu czy było samo chore czy inna krowa w oborze zachorowała, poza tym ma składniki na dobry porost kopyt i rogów.

Gość gość
Sooki ,które nie karmią piersią, nie zasługują na bycie matkami i powinny być bezpłodne na zawsze.Szmaty leniwe,udajecie,że pokarmu nie macie...sratatata,to głupi mit!Każda ma pokarm.Puszczalskie france,rozkładacie giry,a potem wielki płacz jak dzieciaka trzeba wykarmić.Ohydne, egoistyczne maciory.

Nie,nie kazda kobieta moze karmic piersią. Są mamy chociazby zakazone hiv ,hcv,hbv oraz nosicielki innych wirusow,w przypadku ktorych karmienie piersia jest zabronione. Sa takze tak dramatyczne sytuacje,w ktorych porod odbywa sie z zagrozeniem zycia matki.

Gość gość
I co z tego,że z zagrożeniem życia matki? W koncu zagrożenie mija i pierś można podac dziecku.Szuje przeklęte,niech was szlag

Gość gość
Nie zawsze pierś można podać. Są kobiety, które chorują na poważne choroby i muszą na stałe przyjmować leki, które przenikają do mleka i mogą zaszkodzić dziecku. Poza tym kultury trochę, bo co z tego, że piersią karmicie, jak dajecie takie świadectwo o sobie i o tym jak Was rodzice wychowali.

21:27 niech ciebie szlag :O twoje dziecko spija razem z twoim mlekiem całą głupotę , którą tu emanujesz i żółć, która cię chyba zaraz rozsadzi. Przekazujesz to wszystko razem z twoim materiałem genetycznym. Już lepiej dla tego biednego dziecka, żeby "piło" materiał genetyczny krowy. Zwykła krowa ma więcej kultury i rozumu niż ty matko od siedmiu boleści. Ześwirowana, złorzecząca matka polka. Tfu, aż się niedobrze robi.