Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanana

mam juz dosc, chce mi sie ryczec!!!

Polecane posty

Gość zalamanana
nie mam pojecia, porpsilam gin, zeby mi dał skierowanie powiedział, że nie może, ze rodzinny ;/ to dał mi tylko na tsh... śmieszne, bo do gin zgłosiłam się, bo nie miałam okresu... z krakowa

Gość Koliberek35
Badanie PRL nie jest strasznie drogie. Wiem cos o tym . Leczę się na Hipoerprolaktynemie i jeszcze inna chorobę z nia zwiazaną od 12 prawie lat i cos mopge Ci na ten temat powiedzieć. Jak mozesz to sama zrób sobie te badanie , a lekarz rodzinny powinienen ci dać na nie skierowanie , jak u mojego lekarza rodzinnego poproszę żeby mi dał skierowanie to mi wypisuje. Tylko ze ja mam stwierdzona chorobe na pismie i wie on o niej. Radzę Ci iść jak najszybciej do Endokrynologa, to na[prawde nie sa przelewki :(

Gość Koliberek35
A z okresem mozesz miec klopoty równiez z podwyższona prolaktyną

Gość Koliberek35
Zapytam sie ciebie o cos jeszcze Czy wycieka ci taki białawy płyn z piersi po naciśnięciu sutków?

Gość zalamanana
wiem, teraz mialam wywolywany tabletkami i teraz zazywam anty to mam normalnie

Gość Koliberek35
Wiesz co jak wyzej napisałam powinnas iść do Endokrynologa i zrobic sobie powtórne badanie PRL Jest na Kafeterii taki topik o Prolaktynie , są tam dziewczyny które maja klopoty z nia . Moze ci coś równiez poradza. Bo ten brzuch równiez moze być powoden tej podwyższonej prolaktyny http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694&start=20220

Gość Koliberek35
Szkoda że nie mieszkasz na sląsku . Nie znam Endokrynologów w Krakowie

Gość Koliberek35
Kredyt wiesz co weż idź z tym linkiem

Gość wszechwiedzącaforumowiczka
Totalnie źle się zabierasz do diety. I niestety-tłuszcz można jedynie spalać-ćwiczeniami i powinnaś wprowadzić na poważnie ten element do swojego życia. Płatki z mlekiem?? I to wieczorem? To najgorsze połączenie. Płatki nie są w ogóle zdrowe, surowe mleko także, powinnaś wyeliminować je z diety. Może prez nietolerancję laktozy masz wzdęcia, to częste. Mleko "wychładza" i zwalnia metabolizm. Jesli już,to kefiry-i to rano. Dobre żółte sery,maleńko,np. parmezan,super źródło wapnia,lepsze niż mleko. Jogurty, srurty wychładzają,nie sa dobrą podstawą diety. Jedź mało a zdrowo i dobrej jakości. Wywal nabiał i węglowodany typu makarony,biały ryż,pieczywo no i słodycze. Kasza gryczana,brązowy ryż, ryż basmanti-lekkostrawny. Mięso drobiowe, nie smażone, dużo warzyw,mało soli,dużo wody. Kilka żelków od czasu do czasu to nie grzech-ale dobrych,z owocowym sokiem, z dodatkiem witamin,a nie sztuczne z barwnikami. Żelki sa dobre na włosy i paznokcie. Lepsze to niż czekolada z trans tłuszczami i cukrem. Ale najlepiej,jak zaczniesz zamiast slodyczy jeść kisiel. Dodawaj mniej cukru,wrzuć pokrojone owoce,taki deser mniej tuczy. Jeśli nie możesz zrezygnować z cukru-jup ksylitol. To zdrowy antybakteryjny i antygrzybiczny cukier dla diabetyków,ma o 40% mniej kalorii niż cukier i lecznice właściwości. Nie jest tani,ale dzieki temu będziesz używała go oszczędnie. Dieta beztłuszczow anie ma sensu-cukier już jest gorszy. Wprowadź dobre tłuszcze,nie obrabiane termicznie. Olej lniany, olej z wiesiołka,tran, dobra oliwa,olej z pestek winogron, olej z pestek dyni,polewaj nim warzywa. Te oleje mają dużo wit. E i omega. Dzięki nim przyswaja się wiele witamin zawartych w warzywach. Nie jedź bananów-to najbardziej kaloryczne z owoców...a połączenie banan i nabiał jest zabójcze,nie dziwię się,że masz wzdęcia... naucz się łączyć pokarmy,poczytaj torchę o trawieniu węglowodanów,białka i tłuszczu.

Kaszę i ryż brązowy masz jeść-nie wywalaj,o to mi chodziło:) Mają mnóstwo witamin,są lepsze niż puste białe makarony i chleb.

A płatki są kaloryczne-popatrz na opakowanie,mają dużo cukru,nie wiem,kto wymyślił,że płatki są dobre na odchudzanie.

Gość moze przez ta diete
rozwalilas sobie metabolizm??? Polecam cwiczenia na przyspieszenie metabolizmu z tej stronki: http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-odchudzajace/cwiczenia-na-metabolizm/ a z tym brzuchem, to moze masz tendencje do zatrzymywania wody w organizmie? Ja tez tak mam i mi pomaga picie paradoksalnie duzej ilosci wody;) naparu z pokrzywy, jedz tez duzo blonnika

Mleko jest b. ciężkostrawne,pamiętaj o tym. Musisz podkręcić swój metabolizm,a nie się głodzić-tylko tak pozbędziesz się cellulitu i zaczniesz szybciej spalać tłuszcz. Często a mało i zdrowo. A nie głodzenie się i jedzenie,jeśli już, mleka,kefirów,bananów,płatków. Kefirek tylko rano,to pełnoziarnistej kromki chleba, jajka na twardo, sałatki, startej marchewki, pora, z ugotowanym brokułem. Lepiej zjeść więcej i na ciepło na śniadanie,niż glodzić się cały dzień i na kolecję zjeść płatki. Kolacje sobie daruj,kładź się z lekkim uczuciem głodu,nie będziesz mieć następnego dnia wzdęć. Na śniadanie jedź więcej i zdrowo. Owsianka z bakaliami, albo płatki z zairen kilku zbóż,gotowane z 10 min na małym ogniu-to są zdrowe płatki-żytnie,owsiane,orkiszowe. Poszatkowane ziarno,gotowane w małej ilości wody przez 10 min,słodzone miodem,z orzechami, na ciepło, ze startym jabłkiem-takie śniadanie da Ci glukozę uwalnianą przez cały dzień i dużo energii. Lekkostrawne i zdrowe.

Gość zalamanana
ale ja wlasnie gownie takie platki jadam, owsiane badz zytnie gotuje, dodaje orzechy, rodzynki, jablko co tam mam. A jesli na szybko musli z jogurtem, badz mlekiem to jest to dobre musli, nieslodzone, bez kandyzowanych owocow, a suszone, orzechy

Gość co do demonstracji
Spotkamy się?