Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanana

mam juz dosc, chce mi sie ryczec!!!

Polecane posty

Gość zalamanana

Nie mam nadwagi, mam 170 cm wzrostow, waze ok. 62 kg!! Problem jest w tym, ze po nowym roku wazylam 67,5 kg, przeszlam na 2 tygodnie na same kefiry schudlam 5,6 kg, pozniej ponad tydzien jadlam naprawde malo, zdrowo, zero slodyczy, teraz jedynie mialam takie dwa dni, ze zjadlam wiecej, ale nie jakies ogromne obzarstwo....i w czym problem? teraz boje sie stanac na wadze, kiedys wazylam ok. 57-58 kg i teraz do tego daze, czulam sie wtedy dobrze, a 55 to byloby marzenie...od lat pije czerwona, zielona herbate, slodkie napoje sporadycznie...w tym roku wzielam sie powaznie za siebie, krece na hula hop, co kiedys juz robilam, bo na inne cwiczenia nie za bardzo mam teraz czas. I teraz w te dwa dnic co zjadlam wiecej, jesc mi ciagle niedobrze, brzuch mam jak w 4 miesiace ciazy ;/ mecze sie masujac nogi, bo zrobil sie straszny cellulits bankami chinskimi, boli mnie to mam siniki, ale mowie sobie dla urody trzeba cierpiec, ostatni posilek musli z mlekiem i garsc zelkow (wiem, grzech!!!) zjadlam 5 h temu, a caly czas to czuje i jest mi niedobrze... ciagle czytam o dietach i racjonalnym zywieniu...i juz zglupialam ;/ nie wiem czy jesc sniadania, czy jesc duzo weglowodanow, jadam duzo musli otrebow, czy nowe moje odkrycie dieta z niskim ig, ziemniakow nie jadam, bailego pieczywa tez, wszystko sporadycznie, a wygladam okropnie...chyba musz sie do siebie takie przyzwyczaic dziekuje, jesli ktokolwiek to przeczyta... ja juz nie wiem jak mam jesc co czy jakas diete zastosowac... jesc tez tluste, czy malo wegli, czy duzo bialka, glupieje od tych wszystkich teorii co jedna to lepsza i skrajnie inna ;/ nie wiem od czego tyje, czemu schudnac nie moge... jem duzego blonnika, a mam ciagle zaparcia ;/ nie pamietam kiedy sie wyproznialam

Gość zalamanana
pewnie powiecie nie mam nadwagi, ze jestem glupia, ale ja jestem tym zalamana ;/ w 2 dni zjadlam wiece, od razu to widac mam ogromny brzuch ;/ w ogole cala taka jestem napuchnieta, juz nie wiem co i jak mam robic ;/

Gość nsdnsjdsjd
5 posiłków reularnie co ok 3-4h. SNiadanie jest najwazniejsze. Ostatni posiłek z 3 h przed snem. Duzo wody niegazowanej i duzo ruchu.

Gość zalamanana
naprawdę staram się tak jeść... piję wodę, herbaty od lat...ale nie chudne, zjem tylko cos słodkiego i jestem jak balon ;/ problemy z wyproznianiem, chociaz pije wode z cytryna przed snem, na czczo, jem duzo blonnika

Gość Koliberek35
A nie byłaś u lekarza z tym brzuchem . Bo przy twojej wadze to jest niemozliwe miec taki brzuch , albo masz urojenia na tym tle

Gość Koliberek35
teraz co przeczytałam co napisałaś , radzę ci iść do lekarza

Gość zacznij jesc i zyc normalnie
bo sie wakanczasz psychicznie i fizycznie, potem juz tylko psychiatra - po co ci to?

Gość fsdf ndkfd
otreby i jablka na wyproznienie

Gość zalamanana
ale moze dlatego, ze sie nie wyprozniam...jem jablka prawie codziennie i otreby, a jak nie jablko to grejpfrut... naprawde jestem zalamana, przytylam to kg kilo, na kefirach schudlam, zaczelam normalnie zdrowo jesc i widze, ze juz tyje...nawet nie staje na wadze, zeby sie nie zdolowac a tym bardziej po tych dwoch dniach zjedzenia wiecej

Nic dziwnego, że źle się czujesz, skoro pracowicie rozwaliłaś sobie organizm... Większość diet, które możesz znaleźć w necie, to sterta bzdur, które może i pozwolą na chwilową utratę wagi, ale sporym kosztem. Organizm potrzebuje wszystkiego! Jeśli ograniczasz sobie jakichś składników, to po prostu głupieje. Jeśli chcesz wiedzieć co powinnaś, a czego nie powinnaś jeść, to wybierz się do profesjonalnego dietetyka. On Ci ustawi dietę, która da efekty, a nie zaszkodzi.

Gość obejrzyj na you tube
film "grubsi nie glubsi" bardzo ciekawy, jest tutaj temat "schudlam 12 kg w miesiac" i dziewczyna wlasnie na tym filmie sie wzorowala. polecam :)

Gość Koliberek35
Załamana ile masz centymetrów w pasie?

Gość Koliberek35
A to co piszesz również prowadzi do Anoreksji

Gość zalamanana
nie mam teraz jak sie zmierzyc, zrobie to pozniej. obejrzalam na razie godzine tego filmu i nci ciekawego w nim jeszcze nie znalazlam

Gość obejrzyj na you tube
ogladaj caly, bez przewijania a ie pozalujesz ;]

Gość zalamanana
ja duzo czytam o dietach odzywianiu itd i wariuje raz duzo blonnika, otrebow raz malo, bo duzo wegli maja, jesc z niskim indeksem glikemicznym mimo tego, ze jest tluste, jesc sniadania, nie jadac idzie zwariowac..

Załamana - bo dieta musi być dostosowana do konkretnego człowieka! A że ludzi jest sporo, to i diety są różne :P Dlatego najlepiej poradzić się specjalisty. P.S. A "głodówki" czy też mocne ograniczanie dostaw kalorii przez pewien czasa daje tylko tyle, że organizm uczy się żyć na tak małej porcji energii. Więc później normalne jedzenie jest dla organizmu ogromną porcją kalorii i stąd efekt jojo.

Gość Koliberek35
Dziewczyno co ty z siebie chcesz zrobić szkieletora? Wazysz normalnie , a brzuch to moze jest zła przemiana materii albo cos się dzieje z jelitami . Jak naprawde masz duzy brzuch to lepiej wybierz sie do lekarza

Gość Koliberek35
Załamana sorki że sie zapytam , ile lat masz?

Gość zalamanana
tylko 22 lata, brzuch pewnie przez problemy z wyproznianiem, bo staram sie codziennie krecic na hula hop + teraz masaze chinskimi bankami

Gość Koliberek35
Byłaś kiedykolwqiek u Ginekologa?

Gość Koliberek35
kiedykolwiek* sorki za literówki

Gość zalamanana
pewnie, mialam problemy z okresem, prolaktyna z 3 razy ponad norme i antyTPO, zazywam kilka miesiecy euthyrox, pozniej nie moglam dostac sie do enokrynologa, ale nie mialam potwierdzonej tarczycy, bo usg i wszystkow dobrze, tsh tez i teraz ginekolog nie chce mi dac skierowania na antyTPO, rodzinny moze tylko na tsh, ktore zawsze mam wzorowe ;/ a nie mam kasy, zeby wykonywac badania na wlasna reke; /

Gość Koliberek35
Wykluczył u ciebie mięśniaki macicy Gin? Bo niekiedy tak wyglada brzuch jak sie ma mięśniaki

Gość nsdnsjdsjd
Dzieki za tytuł tego filmu :)

Gość Koliberek35
Jak masz wyniki hormonalne w porządku to dobrze, prolaktyna to jest hormon laktacyjny, gorzej jakbys go miała za wysoki. Ciesz się tym

Gość zalamanana
mam ektopię, mięśniaków żadnych nie stwierdzili prolaktynę miałam podwyższoną bodajże 3 krotnie

Gość pieszowolka
czesc zalamana! ja jestem zalaman razem z Toba. 171cm - 61kg. Masakra. Nic nie moge zrzucic od diety do diety. Najgorzej ze cwicze od 3 tyg regularnie i dosc duzo i nic ani cm ani kg!

Gość Koliberek35
a teraz jaki masz poziom prolaktyny? Bo na to sie bierze Bromergon

Gość Koliberek35
załamana w jakim mieście mieszkasz?