Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość discopoloooo

Dlaczego słuchamy discopolo?

Polecane posty

To że każdy zna jakąś discopolową piosenkę to mnie nie dziwi ale dziwi mnie jak ktoś słucha tego tak normalnie. Dewiacja jakaś.

Gość Clodija
Bo jest denne a czlowiek dla odstresowania lubi czasem posluchac takiej plycizny i wejsc w stan nie myslenia o niczym tylko o tym glupim tekscie np " dopoki jestes mlody bog troche dal urody rozkladaj panna nogi i tego nie wstydz sie" EPICKIE!

Gość mikikun
a ja słucham radia Maryja

Denne? A czemu tego nikt nie napisze o bravo hits? Tam nawet prymitywniejsza łupanina potrafi być. Samemu z własnej woli praktycznie nie zdarza mi się tego słuchać, ale daleki jestem od stwierdzeń, "denne". Nie jestem jakimś znawcą muzyki, ale wiele przebojów rockowych czy innych gatunków ma tak samo prostą kompozycję muzyczna i poezję słów na tym samym poziomie, tyle że to nie disco. IMHO jeśli ktoś się tak samo przy tym wzrusza jak ja przy sonacie księżycowej nie widzę powodu, dla którego miałby się czuć gorzej ode mnie.

Gość lord stront
Myrevin Dobrze powiedziane. Rzecz w tym, że discopolo jest swojskie, przaśne i w odczuciu wielu osób, przez to właśnie gorsze, gdy tak jak powiedziałeś, nie słuchają w istocie niczego lepszego, tylko mniej lub bardziej zagranicznego. Ja też tego znieść nie mogę, ale nie sobie ludziska słuchają. W przywołanym tekście, autor napisał o amerykańskim country, że się podobno rozwinęło. Tradycyjne country, wywodzące się wprost z dzikiego zachodu, ma w sobie prostotę i autentyzm, natomiast to co zrobili ludzie w rodzaju pani Parton, to jest kicz potworny, na który jak widać wszędzie jest zapotrzebowanie.

Gość marglocia83
Każdy słucha tego co mu pasuje. O gustach się po prostu nie dyskutuje. Są dostępne serwisy takie jak ten http://www.disco-polo.info/ , które dedykowane są takiej muzyce i jej fanom i nie widzę w tym nic złego. A z disko polo to jest tak, że nikt nie słucha, ale słowa piosenek zna każdy ;)

Gość gość
Muzyka dla kodowcow

Gość gość
Bo jest super i mozna potanczyc do niej i mowi o milosci i sa tez mądre teksty i w ogole i jak ktos ma zly dzien to pomaga sie odstresowac ;) czego teraz sluchacie? bo ja to https://www.youtube.com/watch?v=fYWdnNuTWgo ! ;)

Gość gość
Ta z prawej jest moja :)))

Muzyka disco polo to nie jest mój ulubiony gatunek muzyki. Natomiast polecam ją kiedy macie gorszy nastrój. Wesołe dźwięki z pewnością pomogą wam wyjść z dołka. Wiele osób nie chce się przyznać do jej słuchania. Natomiast myślę, że na taka muzyka rozkręca każda imprezę.