Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CoffeeLatte25

niebieskie szkła kontaktowe

Polecane posty

Gość CoffeeLatte25

Cześć wszystkim. Mam takie pytanko. Czy mógłby mi ktoś polecić niebieskie szkła kontaktowe, które dawałyby naprawdę zauważalny efekt? Ale nie taki bardzo sztuczny. Do tej pory nosiłam Freshlook colorblends kolor true sapphire. Niby oczy są dość niebieskie, ale szału nie ma.

a jak Ci sie nosi kolorowe szkla? Sorry za niewypowiadanie sie na temat, ale slyszalam, ze czasem niewygodnie jak np. zrenica sie powieksza. Nie wiem jak to wyjasnic. Czy jest roznica w noszeniu zwyklych i kolorowych?

Gość CoffeeLatte25
Nieraz jest zawężone pole widzenia (szczególnie w nocy, gdy jadę samochodem). Ale ogólnie ok. Pewnie to kwestia tego, że nie nosiłam jeszcze żadnych badziewiastych soczewek. Wybieram raczej lepsze firmy.

Gość CoffeeLatte25
Aha, i zaznaczam od razu, że soczewki poniżej 40 zł za parę odpadają. Bałabym się je założyć. Ma ktoś jakieś propozycje?

Idź do okulisty, najlepiej Ci powie co będzie dla Ciebie dobre i co da najlepszy efekt.

Gość CoffeeLatte25
W sumie to niedługo się wybieram do okulisty, ale wątpię że mi doradzi w tej kwestii. Kiedyś jednego pytałam o to, to mi odpowiedział, że on się zajmuje wadami wzroku, a nie sprawami estetycznymi. Poza tym wolałabym, żeby ktoś mi polecił coś sprawdzonego.

Gość do OPTYKA
:o

No troszkę oklapłam, bo powinien i tak wiedzieć coś na ten temat (tym bardziej, że kiepskie szkła same w sobie mogą spowodować wadę wzroku..).

Gość CoffeeLatte25
Optyków też kilku pytałam i tak mi jeden doradzalił, że jak zamówiłam soczewki to pochodziłam w nich godzinkę i wylądowały w śmietniku (chociaż tanie nie były). A efekt minimalny...

Gość CoffeeLatte25
doradził ;)

Gość CoffeeLatte25
To nikt nie jest w stanie doradzić???