Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

który środek antykoncepcyjny jest najlepszy?? - poradźcie!!!

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Mamy juz mężem dziecko, ale o kolejnego nie planujemy. Który środek antykoncepcyjny jest najlepszy, aby nie zajść w ciąże?? tabletki odpadają, bo nie mogę ich brać. Poradźcie!!!

Ja mam implant Nexplanon i nie polecam, po pół roku stosowania wyciągam we wtorek.Ja też mam już 1 dziecko, narazie nie planujemy kolejnego i zastanawiam się nad spiralą miedzianą-nad czymś bez hormonów.

Gość kjsvgskouxdcf
ja polecam spirale, tylko kobiety zakladac u fachowcow i pozadne modele. mam ja od ponad 2 lat, okres jak w kalendarzu co 28 dni :)

no właśnie ja zdecydowałam o usunięciu implanta przez skutki uboczne-tycie,wypadanie włosów,trądzik(którego nie miałam nawet w okresie dojrzewania:O),okres ciągnący się ponad 3 miesiące,bolesność piersi,nastroje.Dlatego już nie mogę się doczekać kiedy go usunę , i wszystko powoli zacznie wracać do normy.

a prezerwatywy po prostu. ja tez tabletek nie moge bo watroba chora. a prezerwatywy podobno najskuteczniejsze aczkolwiek i u nas problem wynika kiedy w trakcie trzeba zalozyc:) przynajmniej w miare pewne.

majoweczka ze stopki wnioskuję , że jesteś w 3 ciąży??Jeśli tak, to gratuluję.A czy 3 dziecko poczęte zostało po implancie?Długo się starałaś? Ja odstawiłam cilest 25/04/2011 a na początku sierpnia wyszedł + na teście więc nie długo.Teraz nie planujemy 2 dziecka, ale ciekawa jestem jak długo po tym dziadostwie można spodziewać się ciąży...

Gość gość
Prezerwatywy nie wygodne Ja chciałam spirale ale niestety jak narazie nie mogę bo często robią mi się torbiele :(

Polecam krązki dopochwowe, ja po porodzie biorę, bo nie mogę mieć więcej dzieci ze względu na stan zdrowia i moja pani ginekolog powiedziała że na dzień dzisiejszy są najlepsze, bo mają małą ilość hormonów, a jednocześnie nie musisz o nich pamiętać co dzień, tylko raz przy wkładaniu i raz przy wyciąganiu na miesiąc nie mam żądnych skutków ubocznych, a wręcz mam wrażenie że częściej oddaję mocz i nie zatrzymuje wody w organizmie, dodatkowo nie wpłynęło to w żaden sposób na moje libido, może tylko tyle że muszę czasem jakieś "nawilżacze" stosować używam tzw. Nuva Ring

Gość Ola _b
dziękuję za wszystkie wpisy. pozdrawiam :)