Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Każda smecta taka sama?

Polecane posty

Gość Helio33

czy Smecta z innymi napisami niż polskie czymś się różni od tej z polskimi? czy to tylko kolejne utrudnienie dla nas, bo nie wiadomo jak dawkować?

Gość nawilżacz
Dla mnie jakoś różnicy nie robi. Jednak jeśli są po polsku, dlaczego mam kupować w innym języku i męczyć się ze słownikiem.

Gość marysia999
pracuję w tej branży i mogę Cię zapewnić, że nie różnią się te leki niczym, kompletnie niczym. I powinniśmy kupować Polskie leki, a nie wspierać zagranicznych producentów.

Gość kawka100
Dokładnie żyjemy w Polsce,więc dlaczego niby mamy korzystać z zagranicznych leków?Pamiętam jak w pewnym programie telewizyjnym również potwierdzili,że tego rodzaju leki nie różnią się niczym.

Gość nawilżacz
Jak to nie ma leków? Dużo jest aptek, trzeba czasami pochodzić czy podzwonić żeby dostać lek, albo Ci sprowadzą. Jednak jestem za polskimi lekami.

Gość marysia999
wydaje mi sie, ze lepiej pochodzic po aptekach, poszukac i kupic polski produkt, niz ladowac pieniadze w zagraniczny import. W tej kwestii jestem ' patriotka' :)

Gość afadro
Jedyna różnica jaka miała być między tymi smectami, to cena. Ta z importu miała być tańsza, ale jak widać ceny są takie same, więc po co sobie utrudniać życie, lepiej kupić smectę polska a nie grzebać po necie za ulotkami.

Gość oj jjjjjjjjjjjj
marysia999 - jaka ty jestes poyebana :O patriotka z ciebie jak z koziej dupy trąba Smecte oryginalną produkuje Ipsen, polską rowiez robi sie we Francji , wiesz co to konfekcjonowanie produktu? Wrzuca sie to samo tylko do innego opakowania z polską etykietką. W Polsce leki produkuje kilka firm ,ale Ipsena na tej liscie nie ma. Poza tym w mojej aptece smecta z importu jest tansza o 1,50

Gość afadro
Ja nie przeczę, że obie te smecty są tego samego producenta. Ja tam wole dołożyć te 1,50zł i mieć w pudełku polska ulotkę, bo nie zawsze człowiek ma dostęp do neta.

Gość Gosia5555
Marysia 999 ale smecte nie produkuje się w Polsce. Obie pochodzą z Francji, tyle, że jedna ma polskie tłumaczenie a druga nie. Ta z polskimi napisami jest teraz nawet trochę tańsza. Ważne, że Smecta zawsze skutecznie pomaga.

Gość Gosia5555
Marysia 999 ale smecte nie produkuje się w Polsce. Obie pochodzą z Francji, tyle, że jedna ma polskie tłumaczenie a druga nie. Ta z polskimi napisami jest teraz nawet trochę tańsza. Ważne, że Smecta zawsze skutecznie pomaga.

Gość afadro
Tak, to prawda że obie smecty są produkowane przez tą samą francuska firmę. Tylko ta z polskimi napisami ma dystrybutora w Polsce, a ta z importu to nie wiem na jakiej zasadzie działa. Ale chyba jednak lepiej mieć lek z polskim opisem, niż szukać ulotek po necie.

Gość marysia99
niczym te dwa leki sie nie roznia, takze bez obaw mozesz kupowac i taki i takie. chodzi po prostu o innego producenta. ale wiadomo, ze lepiej nie wspomagac zagranicznych koncernów i kupowac polskie produkty