Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaaaa

benefity w uk

Polecane posty

Gość ewaaaaa

Hej.Mam taki problem w uk ze bralam benefity housing i council tax benefit poniewaz stracilam prace i nie mialam sie z czego utrzymac .Nie wiedzialam ze jak sie ma dom w polsce to bedzie to szlo za mna az tyle lat.teraz w sierpniu dostalam aplikacje gdzie wpisalam ze mam dom w polsce. I kaza mi zwracac 30000 pounds.czyli od 2007 .CO MOGE ZROBIC ABY TEN DLUG ANULOWAC .jestem tutaj z synem (18 lat) full time education,z mezem w separacji.Moge pracowac volontariacko ewentualnie bo nie mam az tylu pieniedzy aby to splacic .bede wdzieczna za jakakolwiek porade

Anulować tego się nie da, bo jeżeli jedynym powodem do "anulowania" byłoby to, że czegoś nie wiedziałaś to w świetle prawa to twoja wina. Wolontariat to ci dadzą, ale po wyroku za nielegalne pobieranie benefitów, więc automatycznie będziesz miała criminal record. Najlepiej idź do prawnika i zapytaj czy jest możliwość jakiejś ugody, np. rozbicia tego na raty albo oddania tylko części sumy ze względu na brak pieniędzy.

Gość ewaaaaa
w takim razie skacze

Gość ladnie ladnie tak
tak sie konczy ciagniecie benefitow :o wstyd mi za polaczkow, prawidlowo, ze sie wyludzenia wykrywa i kaze. kazali oddac cos co sie nie nalezalo - oddaj, a nie skamlec.. zanim sie decydujesz na benefity poczytajcie sobie jak to dziala matoly, a nie potem zdziwko wielkie :o

nie skacz tylko idź najpierw do prawnika. Możliwe, że dasz radę pociągnąć męża do częściowej odpowiedzialności za to ten dług. Z tego co piszesz miałaś mnóstwo czasu, żeby sprawdzić czy wszystko jest legalnie, więc od tej strony nie ma przebacz.

Gość ewaaaaa
ja skacze to nie ja napisalam ktos napisal sobie z taka sama nazwa.wiem ze jest mozliwosc splacania powiedzmy 100 pounds miesiecznie albo umorzenia dlugu tylko nie wiem jak sie o to postarac awtym czasie kiedy bralam benefity niepracowalam i mialam tak zwany JSA.

Gość ewaaaaa
ja skacze pisalam

Gość ewaaaaa
spadaj podszywie, ja chce tylko obciagnac komus i juz, po to ten caly bajer

Gość ewaaaaa
wiem ze za dlugi w angli nie idzie sie do wiezienia bo co drugi anglik je ma.bylabym wdzieczna za podanie linku albo strony gzie te problemy sa omawiane ewentualnie.

To idź do prawnika, chociaż ciężko mi jest teraz nawet wymyślić dobry powód anulowania tego długu. To jest Twoje własne niedopatrzenie i zaniedbanie...

Gość ewaaaaa11
szkoda ze nie umiesz sobie utworzyc wlasnej nazwy ja swoja zmienilam wlasnie i nie podszywam sie pod nikogo a jak cie nie interesuje problem to chating na swoj ulubiony temat wolna wola

Gość ewaaaaa11
a tak wogole to zycie w uk jest zarabiste