Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczka pieczona/////

jak upiec cala kaczke w piekarniku? dodam ze jak raz pieklam kurczaka dobrze sie

Polecane posty

Gość kaczka pieczona/////

nie zrobil w srodku pomozcie mamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Warto kupić taki rękaw do pieczenia. Doprawić kaczkę i tak piec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaczka pieczona/////
mam ten rekaw ale boje sie ze znowu cos pojdzie nie tak zrobie i zobacze mam nadzieje ze bedzie ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczytaj na necie przepisy
powinnas ją wczesiej natrzec...zeby przeszla przyprawami,i to dosc dlugo powinno polezec mlode gospodynie by chcialy zeby wszystko bylo w 5 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Plastusiowypamiętnik
kaczka piecze się dłuuugo taka jej natura :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja zawsze pięke kaczkę w
naczyniu żaroodpornym, faszeruję ją mandarynkami, sliwkami, jabłkami; wlewam do środka czerwone wino i zaszywam z obydwu stron. Piekę ją ok 1,5 h, bo się zawsze boję, że będzie surowa w środku:) W trakcie pieczenia przewracam ja tak żeby obie strony były zarumienione.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolka123456
Jeśli masz kaczke mozona np ze sklepu to bedzie sie piekla troche krocej bo juz skruszala w wyniku zamrozenia, jesli "świeża" to ok 2,5-3godz w calości. Ja sie wzielam na sposob i rozbieram kaczke tak jak kurczaka, obsmazam na masle, tak zeby sie zarumienila, dodaje na koniec miod, sok z pomaranczy , skorke pomaranczowa i mozna jeszcze dorzucic czastki. Potem kawalki kaczki pieke w ceramicznym naczyniu (moze byc zaroodporne) podlewajac co jakis czas sosem ,ktory zostal z podsmazenia. Wtedy w piekarniku wystarczy godzinka, gooora 1,5. Jeśli pieke w calosci to zawsze z jablkami. Powodzenia i zycze smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolka123456
jesli chcesz w calosci to na malenkim ogniu, dlatego tak dlugo, wtedy na pewno upiecze sie tez w srodku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w elektrycznym piekarniku, do nagrzanego, zawsze w rękawie. Każdy drób piekę pół godziny na pół kilo drobiu (więc półtora kilo półtora godziny) Na koniec rozcinam folię, włączam górną grzałkę i podpiekam. Wychodzi miękka, soczysta i wszystkim smakuje. Kurczak najlepszy jest nadziany na butelce. Ten sam czas pieczenia. Dla dorosłych butelka z piwem, dla dzieci z wodą ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gardenos
Jeśli chodzi o dobór wina to my pod swój przepis dobieramy Finca El Origen Malbec, w dobrej cenie jest w Centrum Wina. To połączenie wspomaga sól morska, łagodzi taniny wina, wyjątkowe wino. Tutaj faktycznie dopiero wtedy poczujecie smak - różnica jest zaskakująca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×