Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola1997

dieta szwedzka i problem z dużą nadwagą

Polecane posty

mam 15 lat i przy wzroście 167 cm ważę 90 kg... w ciągu 2,5 miesiąca poddam się diecie i myślę, że schudnę minimum 30 kg :)) pokażę rodzicom i bliskim, że mogę być chuda i podobać się innym... Jeżeli macie inne sposoby na zrzucenie tych kilogramów - piszcie !! DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: czarna kawa z kostką cukru Obiad: , duży pomidor, 2 jajka na twardo Kolacja: 5 liści sałaty z sokiem z cytryny i łyżką oliwy z oliwek, 200g kurczaka bez skóry DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie: czarna kawa z kostką cukru Obiad: świeży owoc np. jabłko, 5 liści sałaty z oliwy z oliwek, kurczak bez skóry Kolacja: 2 szklanki jogurtu naturalnego, 5 plastrów chudej szynki DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie: kawa z kostką cukru Obiad: świeży owoc np. grejpfrut, duży pomidor, brokuły Kolacja: 5 liści sałaty z sokiem z cytryny i z oliwy z oliwek, 5 plastrów chudej szynki, 2 jajka na twardo DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie: czarna kawa z kostką cukru Obiad: duża marchewka, kostki twarogu (100g), 2 jajka na twardo Kolacja: owoce z kompotu , szklanki kompotu z owoców ale bez cukru, 2 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża marchewka starta z sokiem z cytryny Obiad: spora porcja gotowanej chudej ryby np. pstrąg Kolacja: 9 różyczek gotowanych brokułów, 5 liści sałaty, kurczak bez skóry DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: grzanka, czarna kawa z kostką cukru Obiad: 5 dużych liści sałaty z sokiem cytryny i z oliwą z oliwek, gotowany mały kurczak bez skóry Kolacja: duża marchew, 2 jajka na twardo DZIEŃ 7 Śniadanie: czarna kawa bez cukru Obiad: świeży owoc np. kiwi, kawałek gotowanego ale chudego mięsa Kolacja: nic nie jemy

Gość wwrrr
Mam nadzieje, ze sobie robisz jaja. Taka 'dieta' w tak mlodym wieku. Wiesz, ile to moze narobic szkod w organizmie? Rzucanie sie na normalne jedzenie i jojo naleza akurat do najmniej powaznych. Inne sposoby - zacznij jesc jak czlowiek i sie ruszac, w 2,5 miesiaca spadnie 10 kg, zdrowo, potem kolejne. Ale tluszcz, a kopenhaska spali Ci miesnie i pozbawi Cie nadmiaru wody.

Gość wwrrr
Mam nadzieje, ze sobie robisz jaja. Taka 'dieta' w tak mlodym wieku. Wiesz, ile to moze narobic szkod w organizmie? Rzucanie sie na normalne jedzenie i jojo naleza akurat do najmniej powaznych. Inne sposoby - zacznij jesc jak czlowiek i sie ruszac, w 2,5 miesiaca spadnie 10 kg, zdrowo, potem kolejne. Ale tluszcz, a kopenhaska spali Ci miesnie i pozbawi Cie nadmiaru wody.

z ruchem nie mam problemów bo codziennie albo biegam z psem albo chodzę na lodowisko.... Jem także normalne porcje, ćwiczę ale to nic nie daje... moja mama i reszta rodziny cały czas powtarza mi że jestem gruba, więc to chyba jedyne rozwiązanie bo nikt we mnie nie wierzy i cały czas powtarzają że po co zaczynać dietę skoro i tak się jej nie podołam, więc pokażę im że mogę być taka jak inne ładne dziewczyny w mojej klasie ...

Gość kariotka
daj spokoj z ta dieta wrrrrr dobrze pisze. jedz mniej ograniczaj pewne produkty duzo ruchu a waga bedzie leciec w dol

wrrrr ma racje i pozostałe tez ; tez chcialam kiedys robic ta diete , na szzcescie mi wybili z glowy

dzięki kalorynka za dobrą radę :) przemyślę twoją propozycję :) a znacie może inne metody na dużą utratę kilogramów ??

Gość w11.
w wieku 15 lat nie powinnas pic w ogóle czarnej kawy mozesz zastąpic np inką

Gość jo-jo-jo-jo-
POCZYTAJ NA 1 STR POST CALLUNI ONA JUZ SCHUDLA CHYBA 40 KILO JAKOS TAK

znalazlam !!! czytajcie !! :) Śniadanie: kromka chleba razowego (40g), 1 jajko, twarożek (30g) łyżka, szczypiorek albo świeże zioła np. tymianek, bazylia ilość wedle uznania, kawa. (ok. 250) Obiad: pomidorowa czysta (250 ml), ryba pieczona np. dorsz (100g), buraczki puree (100g) szklanka, surówka z kapusty kiszonej (100g) szklanka; woda mineralna Podwieczorek: jogurt naturalny 150 g z otrębami (3 łyżki) Kolacja: chleb razowy.(40g), 1 parówka cienka, ser biały (30g), 1 jabłko, herbata (250) Wartość odżywcza: białko-71,3, tłuszcze-33,8, węglowodany-110, błonnik-33, kaloryczność-926,5 kcal Jadłospis 2 Śniadanie: kromka chleba razowego.(40g), wędlina drobiowa (30g) w zależności od wielkości 3-4 plastry, twarożek z otrębami (czubata łyżka twarożku 30g i otrąb), kawa.(250 ml) Obiad: zupa koperkowa czysta inaczej bulion z koperkiem (250 ml), mięso drobiowe lub wołowe gotowane z zupy (100g), włoszczyzna gotowana ok. szklanki mrożonej (100g), kalafior z wody(100g), to jest ok. małego kalafiora Podwieczorek: mały banan Kolacja: kromka chleba razowego (40g), sałatka jarzynowa (inaczej polska z majonezem lihgt (150g ok. 2/3 szklanki), plaster drobiowej wędliny (20g), herbata (250) Wart. Odżywcza: białko- 70,2, tłuszcze- 33, węglowodany-113,2, błonnik-33, kaloryczność- 927,6 kcal Jadłospis 3 Śniadanie: kromka chleba razowego (40g), 3-4 plastry polędwicy (30g), pomidor, łyżka twarożku z otrębami (30g), kawa ml. (250) Obiad: szparagowa czysta (250), drób gotowany np. z zupy (100g), marchew z groszkiem gotowana (100g), surówka selerowo-jabłkowa(100g) (po szklance) Podwieczorek: gruszka Kolacja: kromka chleba razowego (40g), pasztet drobiowy(30g), plaster sera żółtego light z zieleniną (30g), 1 jabłko, herbata(250) Wart. Odż.: białko-71, tłuszcze-32,2, węglowodany- 110,9, błonnik- 32,8, kaloryczność- 915,7 kcal Jadłospis 4 Śniadanie: kromka chleba razowego (40g), plaster łososia (30g), pomidor (30g), twarożek z zieleniną (łyżka ok. 30g), kawa (250 ml) Obiad: wywar z jarzyn (250), polędwica (100g), brokuły z wody(100g), surówka z marchwi z chrzanem(100g) po szklance Podwieczorek: 1 jabłko Kolacja: kromka chleba razowego (40g), 1 parówka cienka, ser żółty lihgt (plaster 30g), chrzan(20g), herbata( 250) Wart. Odż: białko-70,9, tłuszcze-31, węglowodany-108, błonnik-32, kaloryczność-985,2 kcal, Jadłospis 5 Śniadanie: kromka chleba razowego (40g), 3-4 plastry pieczonego schabu (ok. 30g), pomidor (30g), twarożek z otrębami (czubata łyżka 30g), kawa z mlekiem (250 ml) Obiad: wywar z jarzyn (250 ml), upieczone bez skóry udko (ok. 120g), kalafior z wody (100g), surówka z marchwi z chrzanem(100g) po szklance Podwieczorek: 2 kiwi Kolacja: kromka chleba razowego (40g), tuńczyk w sosie własnym.(50g), ogórek kwaszony, herbata (250ml) Wart. Odż: białko-70,2, tłuszcze- 30,8, węglowodany-106, błonnik-32,9, kaloryczność-883,8 kcal Jadłospis 6 Śniadanie: kromka chleba razowego (40g),2-3 plastry kiełbasy lisieckiej (30g), pomidor (30g), twarożek z zieleniną (30g), kawa (250 ml) Obiad: barszcz czerwony czysty (250 ml), dzwonko łososia ugotowanego w warzywach ( ok. szklanki włoszczyzny mrożonej), surówka z kapusty kiszonej(100g) ok. szklanki Podwieczorek: jogurt light z 3 łyżkami otrąb Kolacja: kromka chleba razowego (40g), wędlina drobiowa (plaster 20g), plaster sera żółtego, pomidor, ogórek konserwowy, herbata (250 ml) Jadłospis 7 Śniadanie: kromka chleba razowego (40 g), jajko ugotowane na twardo lub miękko, plaster białego chudego sera (ok. 30 g) ze szczypiorkiem i 2 rzodkiewkami, kawa (ok. 250 ml) Obiad czysta zupa szczawiowa (ok. 250 ml), kotlet mielony (ok. 100 g = 3 czubate łyżki mięsa drobiowego lub cielęciny, wymieszane z łyżeczką bułki tartej, jajka, przyprawami), buraczki na ciepło ok. 100 g i szklanka kapusty kwaszonej Podwieczorek: szklanka truskawek Kolacja: kromka razowego chleba (ok. 40 g), tymbalik drobiowy (galaretka drobiowa) ok. 150 g, chrzan, pomidor albo korniszon, herbata bez cukru (ok. 250 ml)

no masz 1000 kcal , ale nie wiem czy do konca az tak sie do tego zastosujesz ( moze ci cos nie smakowac itp ) ale mozesz wybierac i probowac ja nie dalam rady trzymac sie jadlospisu , juz ulozonego ale korzystam z tej stronki i licze kalorie a na duzo produktach teraz jest napisane ile co ma kalorii wiec jest dobrze http://www.ilewazy.pl/

i nie kominuj z dietkami co chwiel inna itp ( ja tak robilam az waga mi staneal i wrocilam na 1000 kcal :)jestem na topiku 1000 kcal

Karola, dziecko drogie :O!!!! Z dieta szwedzką i jakąkolwiek inną cudowną dietą, daj sobie spokój:O!! Masz 15 lat i dojrzewasz. Idź do lekarza po skierowanie na podstawowe badania a następnie do endokrynologa sprawdzić gospodarkę hormonalną. Jeżeli wszystko będzie ok- zacznij się odchodzac. Ale nie na dietach "cud" które jedynie rozwalą Ci metabolizm i doprowadzą do jojo. Ogranicz porcje , RUSZAJ SIĘ a schudniesz trwale i skutecznie.

mam silną wolę serene63 :P efekty diety podam za tydzień :)) a chwilowo do usłyszenia i dziękuję wszystkim za porady !! :*

Karola, do wakacji zostało 5 miesięcy, jeśli będziesz chudła w tempie 1 kg tygodniowo to schudniesz ok.20kg. Zdrowo. A ponieważ masz dużą nadwagę, to na początku pewnie waga będzie szybko lecieć w dół. Powodzenia.

Gość kontaryja
Oczywiście każdy organizm jest inny. Ja mając lat 19 ważyłam 130 kg. Schudłam w ciągu 2 lat 45 kg, ale wciąż ważyłam koło 90kg. W ciągu 3 miesięcy schudłam do 59kg (diety głodówkowe lub prawie głodówkowe, dużo wody, niewiele ruchu bo mam uszkodzona nogę od urodzenia do tego stopnia, że bez kuli ani rusz ;/) i od prawie roku waga mi skacze od 58 do 62kg i nie wróciły kilogramy. Generalnie jak już schudniesz to łatwiej ci potem się przegłodzić MOIM ZDANIEM tydzień i zrzucić te 2-3 kg niż cierpliwie zrzucać kilka lat - z prostej przyczyny, że nie każdy nie widząc efektów wytrzyma na diecie. Ja nie wytrzymywałam, po 2-3 tygodniach "racjonalnego" żywienia wpadałam w jeszcze większe obżarstwo

gratuluję fajnie , 3kg w tydzien to duzo ja jutro mam wazenie ( w poniedzialki) a trzymasz sie zasad czy czasem cos ci umknie?

Gość kak
Jak chcesz faktycznie schudnąć to lepiej zdecyduj się na aktywność sportową. Wykonywanie jej w sposób regularny przyczynia się do redukcji nadmiernych kilogramów. Trzeba ćwiczyć systematycznie, najlepiej co drugi dzień po około czterdzieści pięćdziesiąt minut. Wówczas, po pewnym czasie uzyskasz widoczne rezultaty odchudzające. Najlepsze są ćwiczenia wykonywane w grupie w klubie fitness, bądź na siłowni. A jak wolisz, to możesz zdecydować się na pewne ćwiczenia wykonywane w domu. Polecam jazdę na rowerku stacjonarny. Taki trening, wykonywany systematycznie potrafi odchudzić. Polecam. A o tym jak jeździć, by mieć satysfakcjonujące rezultaty dowiesz się ze strony http://hgh.edu.pl/2011/06/24/cwicz-aerobowo-na-rowerze-stacjonarnym/