Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzociekawawrazen

ile przytylyscie w I trymestrze a ile w calej ciazy?

Polecane posty

Gość bardzociekawawrazen

Czy to idzie w parze, ze jak w pierwszym trmestrze malo to i w calej ciazy malo, czy niekoniecznie? Czy ktos tyl mniej wiecej tyle samo przez cala ciaze? np w 1 trym 3 kg, w 2 trym 4 kg, w 3 trym 4 kg?

Gość bachamma
to zalezy ja tam na poczatku bardzo malo przytylam w pierwszym trymestrze potem coraz wiecej pamietam ze jednego miesiaca przytylam prawie 5 kg co mnie abrdzo zdziwilo bo tego jakos nie odczulam :P teraz jestem w 34 tygodniu i przbralam od poczatku ciazy 18 kg

na początku to chyba nic a ogólnie to w pierwszej ciąży całościowo 8 kg,w drugiej 7 kg ,zero mdłości przez całą ciąże, w drugiej ciąży w 9 mies schudłam pół kilo .Dzieci urodzone z wagą 3600 i 3200g

Gość bachamma
kurde mnie to przeraza bo w wiekoszosci artykolow czytalam wlasnie ze powinno sie przytyc przez cala ciaze max do 10 kg a ja przytylam prawie dwa razy tyle czuje sie jak kloc :/ wczesniej bylam bardzo szczupla wrecz chuda

Gość Ganta
bachamma Bo jesteś lochą, która myśli, że jak jest w ciąży to może żreć ile jej się podoba.

Gość Jo-------anna
ja na razie schudłam - jestem w 10 tc. 3 kg w dół, ale mam mdłości i wymioty.

Bo nie pytasz na kafe w temacie bo tu każda przytyła 5 kg albo schudła w ciąży;-) zajrzyj do tematów gdzie dziewczyny kończą ciąże i sobie prawdę piszą;-) a średnio każda te 10/15 tyje.

Gość berdda
Ja jestem w pierwszym trymestrze i juz przytylam kilka kg. Denerwuje mnie komentarze typu " jestes locha". Wiem, ze w ciazy nie powinno sie jesc za dwoje, ale ciagle odczuwam glod tak, jak wczesniej przed miesiaczka. Przeciez nie bede sie glodzic w ciazy!

Gość rumianek dzbanek
W I trymestrze 1 kg, w 23 tc miałam 5 kgwięcej od wagi wyjściowej (48 kg). Teraz na końcówce ważę 62 kg.

ja w calej ciazy przytylam 16,5kg i wcale nie czulam sie gruba ;p po prostu nie bylo tego po mnie widac i kazdy sie dziwil ze az tyle. dlatego nie przywiazywalabym az takiej uwagi do wagi heh ;p pod koniec zatrzymywalam duzo wody i bylam spuchnieta, a i bobas nie byl malutki. w pierwszym trym tez schudlam 2 kg bo odrzucalo mnie prawie od wszystkiego wiec zylam glownie dzieki jogurtom i salatkom. zaczelam przybierac jakos w polowie ciazy ale nie pamietam juz jak to sie rozlozylo w czasie. tez sie zmartwilam ze to za duzo ale szybko zrzucilam.

ja w I trymestrze schudłam 7 kg, w drugim nawet nie wiem a teraz pod koniec 9 miesiąca mam 12 kg na plusie:)

Gość mama mama 6m córy
w I trymestrze - nic! bo wymioty w calej ciazy 20 kg (w tym 5kg tylko w 9 ms :-O) ale schudlam 25 i figura jak w liceum :)

Gość Miss 29
w 1ciąży do 20tyg przytyłam 1kg a skończyło się na 7i pół teraz jestem w 2ciąży w 7tyg i nie mogę patrzeć na jedzenie póki co minus 1kg

Gość eelmirka
Hej u mnie przyrost wagi byl w sumie 9kg, z dzieckiem wszystkk dobrze;) Duzo spacerowalam w ciazy to grzyby, to wakacje nad morzem i mimo ze jadlam na co mialam ochote to tyle wyszlo.(Tylko czesto dokuczala mi zgaga) Startowalam z waga 57kg i niedoczynnoscia tarczycy. 1trymest-2, 5KG(mdlosci nie mialam) 2 trymest-3, 5kg 3trymestr 3kg Wzztstko poszlo w brzuszek;) Pozdrawiam inne brzuchatki glowa do góry

Gość gość
ja jestem w 15tc***przytylam4kg(w sumie warzylam sie w butach zimowych kurtce ) ciekawe ile przytuje ale duzo dziewczyn tyje nawet20alboponad20kg.ja niestety musze lezec bo problemy sa wiec wszystko szybko sie odklada.

Gość gość
ja w pierwszym trymestrze nic, właściwie do 21 tygodnia, to coś ledwo, później poszło szybciej i w sumie 10 kg do przodu.

Gość gość
ja od początku ciąży dużo tyłam,łącznie 14 kg,ale okazało się że mam cukrzycę ciężarnych i od kiedy jestem na diecie i insulinie schudłam 5kg , więc teraz jakieś 9 na plusie,jestem w 34 tygodniu także pewno jakieś 3 kg na pewno jeszcze przytyję,teraz dzidzia najwięcej będzie przybierała na wadze,w pierwszej ciąży przytyłam prawie 29kg ale chłopaka urodziłam 5kg i 61 cm;-)

Gość gość
Poczekaj specjalnie dla ciebie sprawdzę swoją karte ciąży

Gość gość
Tylko na kafe wiekszosc w ciazy tyje 7kg. dziwne,że moje wszystkie znajome 12-20 kg. No,ale dobra.. Ja przytyłam 21kg :) ,2 tygodnie po porodzie spadło mi już 16kg! 2miesiace po porodzie miałam 3kg mniej niż przed porodem,więc nie masz co się tak bać tych kg. p.s. miałam cukrzycę ciążową, a mały ważył 3,900.

Gość gość
Ja jestem sportowcem,instruktorką fitnessu z zawodu i w ciąży przytyłam 18kg. Nie "żarłam",nie wyglądałam jak "locha", taka uroda. Oczywiście po ciąży wszystko ładnie zeszło,a po 4 miesiącach wróciłam już w formie na sale ćwiczeń. pozdrawiam.

Gość gość
są teorie ;), że sporo tyją te które przed ciążą mają niedowagę...no i różnie z tym apetytem, ja miałam długo kiepski.

Gość gość
Cholera nie moge jej znaleźć :( Ale powiem ci tak. Ogólnie przytyłam 18 kg ale najwięcej przytyłam w trzecim trymestrze. W pierwszym trymestrze waga przybierała powolutku, w drugim trymestrze też powoli a nawet na chwile sie zatrzymała, a trzecim trymestrze tak ruszyło do przodu że masakra i mimo że przez całą ciąże się smarowałam kremami i cieszyłam że nie wychodzą rozstępy to w trzecim trymestrze brzuch zrobił mi się tak wielki że skóra nie wytrzymała i zrobiła mi się, praktycznie nagle, cała siatka rozstępów, pępek przez całe życie bardzo ładny pod koniec ciąży mi wywaliło i po porodzie już taki pozostał wywalony i brzydki, opadający na dół. Z tego co czytałam to jest tak. Jeśli w pierwszym trymestrze masz mdłości i wstręt do jedzenia to jest duże prawdopodobieństwo że w trzecim trymestrze będzie organizm te straty nadrabiał i będzie występował głód wilczy. Ja właśnie tak miałam, w pierwszym trymestrze nie jadłam całymi dniami, co zjadałam to rzygałam tym potem albo mnie mordowało, w trzecim trymestrze nastąpiło u mnie nieustający apetyt na jedzenie i zaburzenie zdolności odczuwania sytości. Było to dla mnie coś nowego. Wcześniej wystarczało mi zawsze niewiele jedzenia żeby się najeść a to wiecznie uczucie nienajedzenia bardzo mnie irytowało. Natomiast mój podstawowy błąd był taki że nie próbowałam z tym walczyć tylko objadałam się bez opamiętania. Kiedyś we wigilie umierałam z przejedzenia juz po kilku potrawach a w ciąży zjadłam wszystkie dania i czułam że mogłabym jeszcze, jeszcze i jeszcze.. Byłam w szoku że można się tak czuć. Ja całe życia byłam chudzielcem. Co dziwne wiele miesiecy po porodzie nadal mam brzuch jakbym była w drugim trymestrze, a waga pokazuje tyle co przed ciążą czyli 57 kg. Jak to jest możliwe ? Koleżanka mówi że ten brzuch to widocznie nie tłuszcz tylko rozciągnięte mięśnie.

Gość gość
ok 1,5 - 2 kg :)

Gość gość
Ja w dwoch ciazach 30,32 kg. Duzo wody nagromadzilo sie podczas ciazy no i nie ukrywam ze zjesc tez lubialam. Teraz waze 51 kg a wazylam ok.82

Gość gość
oj nie ma zasady, ze jak się nie jadło przez pierwszy trymestr, to się nadrobi, różnie różniście, jak też nie jadłam dłuuugo,to znaczy zmuszałam się z rozsądku, a na końcu 10 kg na plusie, także nie jest to wcale dużo, tak akurat.

Gość Nati2013
Ja w pierwszym tygodniu prawie nic, w drugim juz wiecej a w 3 duzo. Nie wiem ile nie przywiazywalam uwagi do tego za bardzo) lacznie przytylam 20 kg teraz mala ma 5 miesiecy z ciaazy zostalo 3 kg w brzuchu i bokach :) jestem zadowolona ale jednak moje cialo Sie zmienilo i juz nie jestem szczuplutka jak przed :p nie przejmuje Sie jednak :)

Gość Nati2013
Trymrstrze chcialam napisac :)

Gość gość
Ja aktualnie jestem w 11 tygodniu (10 tygodni 1 dzień). Na chwilę obecną przytyłam 1 kg. Brzucha w ogóle nie widać chyba że się dobrze przyjrzeć :-)

Ja aktualnie jestem w 11 tygodniu (10 tygodni 1 dzień). Na chwilę obecną przytyłam 1 kg. Brzucha w ogóle nie widać chyba że się dobrze przyjrzeć :-)