Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvhjkfdvbkj

dziewczyny czy wy tez jestescie zalamane cenami w skl.spozywywczych ?

Polecane posty

Gość bvhjkfdvbkj

normalnie rece opadaja 100 zł to jest wielkie gówno prawie wróciłam i kupiłam po 10 plasterków szynki ,chleb,sok,lubisia do tego cholinex i zapłCIŁAM 52 ZŁ noz kurde szkak....

Gość malakasiamala
po co wy kupujecie te niezdrowe soki i lubisie?

Gość jjjjjkjkjkjjkj
cholinex ok 10zł chleb ok 2zł lubiś ok 1,5zł sok 4 zł 10 plastrów szynki ok 6 zł = 23,5zł jak coś zle licze to popraw;) chyba niezle cie orżnęli w tym sklepie albo histeryzujesz🖐️

Gość juz od dlugiego czasu
100 zl wystarcza ledwo na 2-3 dni :O jeszcze ze dwa lata temu 100 wystarczyla na tydzien, od roku to jakas masakra, jak te ceny galopuja. a ten pieprzony rzad nie obniza akcycy na paliwo i co chwile ceny podnosza po ropa drozsza, dno a nie kraj.

Gość przesadazaaaaaaaaa
ostatnio czytałam artykuł że polska zywnosc jest najtansza w europie

Gość ale ta ewa ma
przesadaaaa, to porownaj sobie ile my zarabiamy a ile oni, tepaku!

Może być. ALe co z tego, kiedy i tak drożeje a pensje, emerytury i renty nie idą do góry? A za granicą zarabia się więcej 🖐️

Gość albo albo albo
Heh, ciekawa jestem gdzie się kupuje chleb za 2 zł, bo ja osobiście tańszego niż 3,50, a duży ok 4,60 wzwyż nie widziałam już dawno :(

Gość jjjjjkjkjkjjkj
w piekarni:o najzwyklejszy chleb kosztuje ok 2 zł, za 3,5 to już można kupić jakiś bardziej udziwniony

Gość bvhjkfdvbkj
no fakt to był duza szynka ze z 1 plasterka zrobie 2 ale k** bez przesady zapłaciłam5 dych wczoraj w markecie 80 a kupowałam przedewszystkim nabiał-serki wiejs,mleko ,twaróg normalnie rarytasy :O

Gość taka prawda....
ale za co zaplaciłas te 5 dych:o który z tych produktów był tak duzo drozszy od tego co ktos wyżej wyliczył? bo to az niewiarygodne

Gość ludzie w takim wypadku
nie narzekajcie tylko wyjeżdzajcie z kraju jak wam tak żle, w polsce zawsze było źle i zawsze będzie- kiedy to w koncu zrozumiecie

Gość kajskajs
ceny w sklepach to dramat !!! jedzenie jest strasznie drogie a powiedzcie mi skad brac kasen na jakies przyjemnosci? nie mowie codzienne ale raz na tydz isc do kina, gdzies pojechac czy kupic ciuch albo ksiazke

Gość albo albo albo
to fajnie, że w piekarni, ale mnie chodziło bardziej o rejon Polski, bo w moim niestety nie uświadczysz tak taniego chleba :O

Gość hsajkbckbce
wiecie co chcialabym miec taka piekarnie gdzie chleb kosztuje 2-3 zl :/ u nas w 90% piekarni duży chleb to wydatek powyżej 5 zł a co do żywności w PL ludzie nie pierdolcie że jest najtańsza w Europie, bo w Niemczech jest tańsza, we Włoszech to samo w dodatku w większości krajów jest w identycznych cenach a zarobki w owych krajach są co najmniej 4x większe więc skończcie z ta tuskowa propaganda

Gość taka prawda....
w centrum krakowa kupuje przeciętnej wielkosci bochenek chleba za 2,6zl i wcale nie kupuje najtańszego rodzaju

Gość planujemy z mezem wyemigrowac
1200zl to mało na jedzenie,chemie,kosmetyki miesiecznie dla 3osoboej rodziny a wiele ludzi wlasnie tyle zarabia-to dobrze kombinujac wyzywie sie za tyle w uk

Gość emilianna
hehehehe a gdzie taka piekarnia ???? o ile w marketach mozna kupic nmiedobry chleb w tak niskiej cenie to w piekarni duzy kosztuje wiecej niz 4 zl a zakupy jeszcze rok dwa temu kupowalam w markecie raz w tyg i ołaciłam ok 180 zl (bez pieczywa wedlin) kupuje mniej wiecej co tydzien to samo teraz place 400..a nawet ostatnio 500 zl przekroczyl rachynek:( stalam i lustrowałam paragon 10 razy

Gość emilianna
przecietny chleb,konkretnie jaki? duzy chleb waha sie od 1kg do 1,2 kg to jest duzy zwykły chleb mały ok 600 gr moze kosztowac 2-2,5 w piekarni tu sie zgodze

Gość taka prawda....
piekarnia w której kupuje nazywa sie awiteks a chleb góralski, bochenek bez problemu starcza dla 3 osobowej rodziny czasem nawet zostaje, a chleb bardzo smaczny

Gość albo albo albo
chyba zacznę jeździć do tej piekarni, bo u mnie ceny są takie jak już pisałam i to za zwykły chleb bez udziwnień.

W Polsce ludzie zarabiający przeciętną krajową (około 4 tys brutto) ledwie wiążą koniec z końcem! taka jest prawda . Czyli w kraju mam przeciętnie biedaków którzy muszą bardzo starać się by wystarczyło kasy na życie....

Gość ojtak
w Szkocji ceny jedzenia porównywalne- już na spokojnie- a maśło np tańsze- tzn koszt taki sam ale kostka 250 g. Holandia- podobnie, Niemcy też.. jesteśmy ciemnogrodem ruch.. przez rząd, korporacje itd. Przepaśc społeczna się pogłębia.

Gość Miss 29
ja wydaje na jedzenie 2razy więcej niż jeszcze 2lata temu. Teraz ledwo mieścimy się w 1500 zł na 3os rodzinę. częściowo kupuję w biedronce bo mam 2kroki dużo też warzyw przywożą dziadkowie bo sadzą na działce więc też jest to spora oszczędność latem. co do chleba u mnie kosztuje ok 2,30zł za 600gr. mleko 2,49, cukier 3,69, kg filetów z kurczaka prawie 17zł, byle jaka szynka 18 lepsza pod 25, ser gołda 18 a to jeden z najtańszych, dziurawiec już po 24zł kg ceny z wczoraj

dokładnie, też mam wrażenie, że zrobiło się wszystko 2x droższe! masło, mięso, sery przede wszystkim

Gość jaciekrece, u la la
Wczoraj z przykrością zauważyłam, że nawet wódka poszła w górę! ;( A poważnie - to wszystko, wszystko. Taniej kupi się wędlinę, niż sery (a nie coś seropodobnego). Trzeba kupić margarynę, bo przy cenie 4zł za kostkę masła, to bym zbankrutowała na kanapkach męża do pracy. Zrazy robię raz w roku - na Wielkanoc, bo jak inaczej przy cenie 30zł/kg za wołowinę. /najbardziej boli podwyżka cen produktów niezbędnych.

Gość moni.
Ja wychodze codziennie do sklepu po najpotrzebniejsze produkty na obiad na kolacje i zostawiam po 70 zł w sklepie . juz nie wspomne ze by sobie teraz pozwolic na jakies wakacje bo to jest wykluczone

Gość Miss 29
porównując jeszcze z cenami jakie były rok-dwa lata temu u mnie w mieście tak się podniosły: mleko 1,99 na 2,49 (najtańsze MU, Łaciate po 2,69 było przedtem 40gr tańsze) jajka z 3,49 10szt na 4,29 cukier z 1,99 na 3,69 mąka z 1,99 na 2,49 - 1kg ryż z 2zł na 2,39 woda mineralna najtańsza pod 3zł 1,5l soki costa po ponad 4zł chrupki kukurydziane z 49gr już po złotówce