Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moff Tarkin

No i znów obserwacje w metrze :)

Polecane posty

Gość mrrrrrrrrrr
ludzie w ten mróz marzną i są wściekli więc co się dziwić, ale teraz jest ładne słoneczko chociaż tyle :D

"vievór jak symboliczna blondynka chlapie coś aby chlapać" No trudno tak tylko siedzieć i czytać. Zwłaszcza, że w palce zimno. W ogóle nie łysieję, więc testosteron mogę mieć nieco obniożony :classic_cool:

vievór nie łysiejesz bo za mało nogi miedzy udami trzymasz :P ot przyczyna :D:D:D

za to z wycieraniem sie włosów jak najbardziej :D:D:D

jednym słowem postawiłyśmy błyskawiczną diagnozę, ja ze swojej strony rachunek wyślę pocztą, ale płatność tylko osobiście:classic_cool:

rzeczywiście ciekawe... trzeba będzie zrobić rekonstrukcję wydarzeń, bo jakoś tego nie widzę"na sucho":P

Przykro mi, że nie mogłem być tu z wami, gdy nabijaliście się ze mnie, ale zpewniam, że przeczytałem wszystko dokładnie i czuję się głęboko dotknięty :classic_cool:

apropos znajomosci z srodków komunikacyjnych :D:D własnie wszedł do mnie facet który kiedys dośc czesto jezdził ze mną do pracy i czasem z pracy :D:D:D na kawe się wprosił bo był przejazdem :P

Gość wójekstaryhuejk
pozdrowionka dla pana kierowcy w którym zamek od drzwi się zamarzł

Do końca świata zostało 327 dni. W związku z powyższym mój szef wdrożył nowe procedury i rozszerzył zakresy obowiązków służbowych. Doszły nam nowe odpowiedzialne zadania, które trzeba zrealizować przed wyznaczonym terminem.... Zapowiada się ciężki rok. :-o

Wypadłam z obiegu z powodu niemania małych dzieci:) Już odpoczęłam po urlopie:) Teraz czas tyrać🖐️

Gość czikitaaaaa
Jeszcze nigdy nie jechalam warszawskim metrem.... Jest całe pod.ziemią? Nie wiem czemu ale zawsze wyobrazalam sobie że jest brudne i szare?

Jest całe pod ziemią, a stacje są czyste i kolorowe. Nawet jedna z nich - Plac Wilsona - wybrana została w międzynarodowym konkursie najpiękniejszą stacją w Europie (o ile nawet nie w świecie) :)

Gość Polatucha
Jury jak mniemam wytypowano spośród pełnoletnich Warszawiaków ? :classic_cool: No dobra- złośliwość. Kiedyś byłem na stacji "Plac Wilsona" ale nie dostrzegłem niczego, co by rzuciło mnie na kolana :p Za to moskiewskie metro owszem, zostaje w pamięci. ;)

No właśnie konkurs był serio międzynarodowy, sam się dziwiłem wynikowi, bo może i stacja jest ciekawa, ale żeby najładniejsza?

Gość Polatucha
Najbardziej zresztą urzekło mnie metro w Atenach. Połowa linii biegnie na powierzchni. Ach te ich bezustanne sjesty :p.

Gość czikitaaaaa
Ja uzywam metra w Londynie, może nie najpiekniejsze ale najstarsze i dobrze rozbudowane. Oczywiście nie najbardziej rozbudowane ( jak np metro w Tokyo ) ale nie narzekam. I też lubię patrzeć na ludzi w metrze (ale nie rano bo wszyscy naburmoszeni i spiacy )

Moje internacjonalne przygody z metrem ograniczają się jedynie do kolejki w Barcelonie, więc się nie wypowiadam :)

Chciałabym zobaczyć moskiewskie metro. Podobno jest najładniejsze(ogólnie). Nowojorskie natomiast jest stare i brudne, ale i to ma swój urok;). i też znaczną część tras ma na powierzchni.

Gość Polatucha
Moskiewskie metro budowano początkowo w celach propagandowych a później rozbudowywano ze względów strategicznych - z myślą o gigantycznym schronie przeciwlotniczym. Do dzisiaj robi niesamowite wrażenie - nie tylko rozległość sieci tuneli ale i wystrój stacji. :)

Gość Polatucha
Oczywiście pod warunkiem, że potrafimy dostrzec urok w monumentalnym socrealiźmie ;)

Ja właśnie o wystroju, oglądałam program dokumentalny o metrach na świecie i moskiewskie robi ogromne wrażenie, zwłaszcza widoczny tam przepych. Nie do końca mi się to podoba;), ale jest interesujące.