Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vw22

Czy to ciążą?

Polecane posty

Witam wszystkich. Odrazu mówię o co chodzi. 19 i 20 stycznia kochalem się ze swoją dziewczyna. Robiliśmy to najpierw z zabezpieczeniem a po moim dojściu bez zabezpieczenia. zarówno w gumce czy bez niej nie doszedłem w niej. W ubiegłą środę napisała mi ze dostała okresu, dodam ze ma bardzo nieregularne miesiączki bo ma chora tarczycy, niedobór. Wczoraj napisała mi ze od 2 dni miała wymioty, osłabienie i zawroty głowy. Podejrzewa ze jest w ciąży. Czy te dolegliwości są objawami Ciąży? Jak można wyliczyć nawet nie minęły 2 tygodnie od naszych stosunków... Proszę o pomoc

DOKLADNIE... za wczesnie, jest to nirealne by miala juz nudnosci/wymioty, a skoro ma chora tarczyce i nieregularne miesiaczki, no to bedzie przyczyna spoznienia

Jeszcze wcześniejsze stosunki były chyba 9 i 17 grudnia ale normalnie miała miesiączki, no i wtedy tylko z zabezpieczeniem się kochalismy...

Dodam jeszcze ze okres nawet za szybko dostała, przewidywała jakos przed 10 lutego a dostała chyba 25 stycznia już

Gość mou
przy chorej tarczycy wręcz mogą być problemy z zajściem.

Dziekuje wam za odpowiedzi. Powiecie mi jeszcze po jakim czasie od zapłodnienia występują wymioty i nudności?

Ja miałam niewielkie mdłości w 4tym tygodniu, ale zrzucałam to na nerwy :P konkretnie mnie wzięło w 6 tc :o

Kurde może wtedy w grudniu zaszła.... Może prezerwatywa zawiodła.... No ale o ile dobrze pamiętam wtedy też nie doszedłem w niej.... Jakos na początku stycznia miała zabieg na wyrostek i usuwanego torbiela, bo miała na jajniku... Możliwe ze w grudniu zaszła? przypomnę ze kochalismy się jakos na początku miesiąca i potem 17 grudnia

Gość mou
to zróbcie test. ale skoro u niej tyle problemów -tarczyca, torbiele i wyrostek to szczerze wątpię aby była ciąża.

Mydelko fa, 13 lat to chyba masz ty. tak się składa ze ja mam 22 a ona 18. test napewno zrobi ale chciałem się zapytac czy w ogole jest możliwe żeby była w ciąży

To nie wyskakuj prosze z takimi tekstami. Dziś idzie do lekarza na badanie krwi, chyba przez ta tarczyce to na wynikach wyjdzie. a dodatkowo każe jej test zrobic

Gość mou
Mydełko, domyslam się że wyrostek to nie problem przy zajściu w ciążę ale już chora tarczyca i torbiele i owszem mogą być problemem. Autorze zróbcie test. Albo z moczu albo z krwi w lab. -beta hcg. choć moim zdaniem to nei ciąża. Dwa razy byłam w ciązy i dwa razy na poczatku zero objawów oprócz spóźniającego się okresu a potem test wykazał ciąże. Za bardzo się ludzie wkręcają tymi objawami.

hej, jakiś czas temu uprawiałam z moim chłopakiem petting, możliwe że na jego dłoni znajdowało się trochę nasienia po czym włożył mi palce do pochwy.. wiem że zajście w ciążę w taki sposób jest mało prawdopodobne ale niedługo po tym zdarzeniu zaczęły boleć mnie piersi, co nigdy, nawet przed miesiączką, nie miało u mnie miejsca, początkowo też chciało mi się często siku, czułam głód (nawet po zjedzeniu). miesiączki dostałam teoretycznie w terminie, ok. 10-12 dni po tym zdarzeniu, trochę się uspokoiłam, piersi przestały boleć. jednak okres trwał w zasadziee tylko jeden wieczór i noc (i tak był mniej obfity niż zwykle, następnego dnia nic, a 3 dnia małe krwawienie, w zasadzie wystarczyłaby sama wkładka. wiem że na moją miesiączkę mógł wpłynąć stres, zła dieta itp, ale jak sądzicie czy to była miesiączka czy plamienie, które czasem zdarza się w ciąży...? jakie jest w ogóle prawdopodobieństwo że doszło w ten sposób do zapłodnienia? pomóżcie!

Gość mou
zrób test -do osoby powyżej.

hmm dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.. test zrobię, nie wiem po prostu czy nie jest jeszcze za wcześnie żeby cos wykrył, a wizytę u ginekologa mam dopiero za jakiś czas... chciałam się po prostu zorientować jakie są szanse że to ciąża.. czy może taki krótki i skąpy okres może być przyczyną czegoś innej, np. jakiejś dolegliwości...

Gość mou
moja droga można tylko gdybać. u każdej kobiety jest inaczej. więc po co uogólniać. to nie zadanie matematyczne żeby wyliczyć prawdopodobieństwo zdarzenia -za dużo niewiadomych. Może to zaburzenia hormonalne a może krwawienie z jakiegoś innego powodu. Nie wiadomo. Na test piszesz że za wczesnie a na objawy ciążowe nie?? Czekaj i rób test. Gin i tak w razie ewentualnej ciazy niewiele więcej ci powie bo na niego też zbyt wcześnie.