Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawka.kmm

Mamusie proszę o radę

Polecane posty

Gość kawka.kmm

Mamusie potrzebuję rady! Może zacznę od tego że w październiku zeszłego roku stwierdzono u mojego synka alergię na roztocza i plesnie. Od tamtej pory bral leki i wszystko było ok. Jakieś 4 tygodnie temu synek poszedł pierwszy raz do przedszkola i zaraz się przeziębił, ale to przeziębienie trwa już ponad 3 tygodnie. Nic mu nie przechodzi. Cały czas ma katar, ( raz spływa zielony, a potem znów sie zatrzymuje i tak w kółko) i do tego taki urywający kaszel że aż mi w nocy zwymiotował. U lekarza byłam już kilka razy i nic. czysto w płucach i oskrzelach, gorączki wogóle nie miał. Ale moim zdaniem to już za długo trwa....:( we wrześniu zeszłego roku leżeliśmy 2 razy w szpitalu na zapalenie pluc i boje sie że to może byc to samo bo takie same objawy, wtedy miał jeszcze sapke teraz jej nie ma. Co pójdę do lekarza to słyszę że jest czysto i to pewnie od allergi. ale bierze leki na allergie i nic mu nie przechodzi. Co Ja mam robić , bo widzę ze na lekarzy nie można liczyc.....jest to bardzo męczące dla niego, ciągle zapchany nos i ciężki kaszel przez który spac nie może. Może ktoś przechodził przez to samo????

Gość w alergii jeszce nerwy maja
znaczenie, moze odreagowywal przedszkole. Dodatkow, jesli alergia, to blony sluzowe sa rozpulchnione i wszytko latwiej lapia, moze w przedszkolu trafil mna jakis nieznany zarazek? a jeszce pewnie teraz pala sie kaloryferym, wiec bardziej suchi=o i mniej wietrzenia, co wzmaga katar? mysle.ze moze wszystko razem,

Gość kawka.kmm
Jeżeli chodzi o przedszkole to bardzo mu się podoba i nie może sie doczekac kiedy pójdzie znów. Więc myślę że nerwy związane z pójściem do przedszkola nie wchodzą w grę. Już sama nie wiem, boje się byśmy znów w szpitalu nie wylądowali...:( Teraz przez 2 tygodnie są ferie i do przedszkola chodził nie będzie więc zobaczymy czy mu to przeziębienie minie.

Gość też mama alergika
Witaj, maja ma alergię na kurz, roztocza, pleśnie i grzyby, zazwyczaj nasila się bardziej na jesień. Bierze cały czas leki na alergi, ale już 3 raz zmieniane. Zimą w domu niezbędny nawilżacz powietrz, mam taki zo oczyszcza powietrze z kurzu, nie wiem jak się to fachowo nazywa. Wstaje bez zatkanego nosa. Woda morska pod ręką. A zaczne, że jak miała 2 miesiące już leżała w szpitalu na zapalenie płuc, potem poszukiwania dobrego lekarza, bo było prawdopodobieństwo astmy. Jak miała jakieś pół roku kupiliśmy inhalator elektryczny i 2x dziennie inhalacje z wody i soli + ewentualnie berodual na rozszerzenie oskrzeli. Teraz ma 5 lat i jest znacznie lepiej, mało choruje. Naprawde jest ważne znalezienie dobrego lekarza. Zielony katar i kaszel to nie jest normalne. Pozdrawiam!

Gość kawka.kmm
No właśnie tez mi sie wydaje że to nie jest normalne...:( mój mały jak miał 5 tygodni też lezeliśmy w szpitalu na zapalenie pluc...ale potem było wszystko ok, jak chorował to tylko katarek i zaraz przechodziło..a jak miał 2,5 roku sie zaczeło, 2 razy szpital podejrzenia astmy i alergi, wyszła alergia dosyć wysoka. Właśnie coś mi sie wydaje że albo leki przestają działać, albo przez to przedszkole....:( tam dzieci bawią sie cały czas na dywanie gdzie jest siedlisko roztoczy może to jest przyczyną...sama nie wiem:( byłam juz u 3 różnych lekarzy...2 pediatrów i u pani alergolok i nic.