Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewidoczny dla innych

Kiedy zaczęłyście pozwalać Waszym maluszkom...

Polecane posty

... patrzeć na TV. Chodzi mi o to, że moja córka ma 6 miesięcy - wiadomo, nie włączam jej telewizora żeby patrzyła by mieć święty spokój, ale widze, że nieraz jak z nią przechodzę np. kolo komputera czy TV to jest strasznie zaciekawiona - bo to kolorowe i obraz się zmienia. Pół roku to chyba za mało, żeby dziecko lookało na TV - po co ma niszczyć sobie oczka. A jak to u was wygladało ? Pozwalałyście ? Od jakiego wieku ?

Gość od początku w sumie
bo mamy tv w sypialni i jak karmilam to oglądałam. Ale zauwazylam ze tak z zainteresowaniem to zerka od jakiegoś miesiąca na kilka minut na bajki albo reklamy. Ma 11 miesięcy.

Gość To tylko ja żona
Nie zwracałam na to uwagi szczerze bo mamy telewizor w sypialni.Kiedyś zerkałsynek tylko z ciekawości.teraz ma swoją ulubiona bajkę i za nic nie przepuści kolejnego odcinka:P A ma roczek

No własnie ja też mam TV w sypialni i nieraz nim się wygrzebię z łóżka to wlączam jakis poranny program i mała jak słyszy to zaczyna szukać i potem mi zagląda i nie wiem czy to zdrowe.

Gość od początku w sumie
Moje nie ma ulubionych bajek i raczej nie wysiedziałoby całej bajki. Popatrzy czasem przez 3-4 minuty a potem raczkuje w swoją stronę np wywalać ciuchy z komody.

Gość mireczkaa
u nas nie leci telewizor przy córce. Jak jest coś fajnego to nagrywamy. Córka tylko bajki ogląda.- może z trzy razy w tygodniu.

Gość od początku w sumie
U nas telewizor to nie, ale pilot byl hitem już od 4 miesiąca życia i jest do dziś. ;)

Nie wiem jak Ty autorko wychowujesz dziecko, ale u nas dziecko bawi sie na dywanie kiedy my oglądamy tv, nikt mu tego nie ogranicza ani nie zabrania, tylko nie pozwalamy patrzyć z bliska. Wszystkie dzieci ode mnie z rodziny są mniej więcej tak wychowywane i nic sie nie dzieje podejrzanego.

Gość 423111
nie pozwalamy w ogole ogladac tv a mamy dzieci juz w wieku szkolnym

Gość tikal
my nie mamy telewizora u dzadkow zaczelam pozwalac 5min (ale nie dluzej) od ok. 8 m-ca,

u nas telewizor caly czas wlaczony, chyba bym oszalala musi mi cos w domu grac i dziecko od malego najpierw ogladalo reklamy, nic innego nie bylo wazne, tylko reklamy, po reklamach bawila sie juz zabawkami i miala gdzies tv, teraz ma 2 lata oglada czasem jakas wybrana bajke i obowiazkowo kiepskich;/ wychodzi z wanny wieczorem i wrzesczy: kiescy:D i trzeba przelaczyc na tez glupkowaty serial. i mimo to ze tv ciagle wlaczone to nie jest tak ze ona siedzi i w niego patrzy

Gość qwqaqaa
dzieci (8 i 12)nie oglaadają tv wcale

U mnie leci tv całymi dniami, ale zauważyłam że synek nie potrafi się oderwać od napisów końcowych i czasami włączę mu kanał z bajkami Baby TV,wtedy zdarzy się że zatrzyma dłużej wzrok na pudle,ale raczej nie zauważyłam jakiegoś specjalnego zainteresowania oglądaniem,woli raczkować.rozwalać swoje zabaki,wywalać mi pokrywki z szafki,bieliznę z komody...Raczej prócz tych napisów i kolorowych bajek tv specjalne go nie interesuje.

Ja właśnie zapomniałam dopisać że moje dziecko prawie w ogóle nie zwraca uwagi na włączony tv, chyba że szczeka pies, wtedy patrzy :D